HTML

Facebook

...és még annyit, hogy

Ami eszembe jut, mert nem kell mindig tematikusnak lenni.

Társadalom

Bejegyzések

Friss topikok

HTML doboz

 

2012.12.17. 12:11 Zsoolt

A Kubatov-lista a gyakorlatban

Megnéztem ezt a „kiszivárogtatott” videót az ún. Kubatov lista működéséről. Több dimenzióban is elgondolkodtatott, de azt kell, hogy mondjam, én a problémát nem ott látom, ahol a hozzászólók, vagy a témában nyilatkozók általában problémát látnak ebben, és az ehhez hasonló listákban, módszerekben.

Kubatov

Vajon mit gondoltunk, amikor időnként elejtett hírekben elhangzik, hogy mindenféle kampánytanácsadók, meg választási guruk jönnek egy-egy politikai párthoz, akkor azok miféle tevékenységet végeznek? Kampánytanácsadók nem azért jönnek és vesznek fel iszonyatos pénzeket, mert meg tudják mondani, hogy hány centire legyen a margótól a FIDESZ felirat és a narancs milyen árnyalatát használják a szórólapon. Pontosan azt hozzák, azt a módszert, amit a videón is láttunk.

Nincs benne semmi új. Lehet látni hollywoodi filmeken milyen aprólékosan felépítve ér össze a lánc a befutó elnöktől az utcát talpaló önkéntesig, a zacskóba pakolt golyóstolltól az intellektuális kampányszövegekig.

Tulajdonképpen az lepett meg (pozitív értelemben), hogy Magyarországon is össze lehet hozni egy ilyen hosszú, tudatos láncot, mert nekem vesszőparipám, hogy ebben vagyunk a legrosszabbak. Vannak kimagasló egyéni teljesítmények az országban, de csapatban, az egyetlen ember által átlátható horizontnál nagyobb összefüggésben, összehangoltan cselekedni nem tudunk. Bizonyos értelemben erre cáfolat a Kubatov-lista még akkor is, ha láthatóan egy kalap szart sikerült, ilyen jól csomagolva eljuttatni az emberekhez.

És itt azért időzzünk el egy picit a részleteken. A probléma ugyanis nem azzal van, hogy Kubatov Gábor vezetésével (az MSZP-ben is nyugodtak lehetünk, megvan a hasonló feladattal megbízott ember) felállt egy rendszer, ami élő kapcsolatot teremt a párt vezetése és a háztartások között.

Sőt ha a polgári köröket is hozzá vesszük, akkor láthatjuk, hogy ez az atomi szinten szerveződő építkezés egy korszerű, valódi közösségépítésről szóló gondolat, ami az alapját és testét adja egy politikai közösségnek.

A két végén mond egyelőre csődöt ez a rendszer. A fejénél, ahonnan nagyon bűzlik, és a talajjal is gond van, amire ezekek a kampánytanácsadóknak – akiknek nyilvánvalóan gőzük sincs a magyar kultúráról és néplélekről – tanácsai hullnak. És ahogy az lenni szokott a kettő össze is függ egymással.

A fej

Felülről azzal van a baj, hogy habár felismerték egy ilyen a végekig nyúló hálózatnak a jelentőségét, annak a valódi tartalma nincs komolyan véve, így az nem egy élő szövet mátrix-szerű kommunikációval, hanem egy olyan telefonzsinór, ami csak az egyik irányba működik.

Én nem hiszem el ugyanis, hogy amit most a FIDESZ kormánytól ideológiailag, és azok leképeződéseiként konkrét intézkedések formájában kapunk az összegzett esszenciája lenne a magyar jobboldalon évek lassú munkájával szisztematikusan összegyűjtött értékeknek, tudásoknak és véleményeknek a világ folyásáról és az ország jövőjéről.

Lehet tudni, hogy a FIDESZ igen aktívan fókuszcsoportozik, ami kiváló eszköz vélemények, értékek, viszonyulások, várható döntések feltérképezésére. Ezt a FIDESZ azonban nem tartalmának (programjának) összeállítására, a saját választóik megismerésére fordítja, hogy a megszerzett tudás birtokában aztán a megismert tartalmak mentén alakítsák politikájukat (képviseljék választóikat).

A fókuszcsoportokat a jelek szerint arra használják, hogy aktuális konkrét intézkedéseik várható vagy már létező hatását monitorozzák, és ha kell, változtassanak (annak idején a sorkatonaság felfüggesztéséről szóló döntés ügyében megfigyelhető gyors párfordulatuk példa erre), vagy csökönyösen tartva magukat eredeti terveikhez újabb kommunikációs csomaggal ugyanazt a szart etessék meg, tulajdonképpen saját szavazóikkal is.    

A második Orbán kormány alatt már szinte csak ez utóbbira látunk példát, ami a kétharmados felhatalmazás mellett annak is köszönhető, hogy Orbán Viktor egyszerűen belefáradt már az uralkodásba is, nemhogy még a demokrácia-szerű egyeztetésekbe.

Volt nekem a hadseregben egy századparancsnokom, akit a háta mögött borjúnak szólított mindenki kidagadó eres szemei és szintén duzzadó izomzata miatt. Ő folyamatosan mérgesen, ingerülten parancsolgatott és láthatóan olyan régen csinálta már ezt, hogy egyszerűen belefáradt a parancsolgatásba. Fárasztották már a megalázó szavak és mondatok is, ezért rendszerint csak azzal a nagy véres borjú tekintetével és apró kézmozdulatokkal kommunikált.

Itt is hasonlót érzek, amikor Orbán Viktor, aki sem adatokkal, sem aktivistákkal, sem szakszervezetekkel, sem tanácsokkal és bizottságokkal nem akar már találkozni. Ő, mint mondja Pokorni Zoltánnak leintésképpen, „másképp látja az életet”. Elégedetlen a kormányzat teljesítményével és sebességével, mert hogy lehet az, hogy ő fejben már eldöntötte, hogy mi lesz, és az nincs meg azonnal?

Szóval visszatérve a Kubatov-listára, a Polgári Körökre és a fókusz csoportokra, ezek mindössze arra kerültek felhasználásra, hogy felülről lefelé eljuttassák az üzenetet, választások alkalmával mozgósítsák a szavazótábort, és két választás között életben tartsanak valamifajta tüzet, de lehetőség szerint kezdeményezés, impulzus, valami fajta saját jogon való élet ne keletkezzék ezeken a helyeken, ne nagyon zavarják az elnökség és különösen a (miniszter)elnök iránymutató gondolatköreit.

Ezt látjuk a videón is. A kamerától megszeppent lakosok teljes támogatásukról biztosítják a FIDESZt, annak ellenére, hogy saját bevallásuk szerint nem foglalkoznak a politikával, már annyi szórólapot kaptak, hogy a második után nem értik őket. A FIDESZ-nek ennyi pontosan elég is volt, sőt ilyesmit szerettek volna hallani. Eljön ugye a választásra és ránk szavaz, a szocikból elég volt, ez jó jelszó lesz, mi megyünk is akkor. De hogy a világról, az anyaságról, a rezsiszámlákról, az utcanévről és az élettársi kapcsolat jogi státuszáról mit gondol, arra mi nem vagyunk kíváncsiak. A jobb oldal által felépített „néppárt” struktúrájában a Polgári Körök lehettek volna erre alkalmasak, aligha hallunk ezekről azonban kormányon. És talán nem véletlen, hogy nem a helyi közösségekből évek alatt összegyűjtött, összegzett impulzusok adják most a FIDESZ ideológiai munícióját és szakpolitikai iránymutatásait, hanem Habony Árpád és a Századvég exkluzív műhelyei.

A talaj amire mindez hull

Érdemes észrevenni azonban, hogy mindezt csak akkor lehet megtenni, ha meg van engedve. Tulajdonképpen nehéz eldönteni, hogy a cinizmus ekkora, vagy valós az a felismerés, hogy a „birka magyarnak” teljesen fölösleges programot írni, vagy a véleményét kérdezni? Elegendő számú befolyásolható ember van az országban ahhoz, hogy elég egy hátizsákos kommandóval bekopogni, szidni az aktuális kormányt, és átadni egy bedobozolt kalkulátort. Ahhoz már csak kicsi pofátlanság kell, hogy erre, még vonalkóddal lepisztolyozható módon, tollba is mondatják az emberekkel családtagonként kire szavaznak majd.

A két jelenség egymást gerjeszti, az eredménye meg olvasható a gazdasági adatokban. A „párt” tapasztalata az, hogy reménytelenül birka népével (ez lenne az igazi néplélek?) a legjobbat akkor teszi, ha messiást, megmentőt, vezért, vezetőt kreál., a háztartásokban meg az az élmény, hogy ránk igazából nem kíváncsi senki, de legalább négyévente hoznak kalkulátort, és ígérnek mindenfélét, hátha ennek egy pici szelete legalább megvalósul.

Nem csináltak Kubatovék szerintem semmi különöset, csak patkány módon nem egy politikai közösség élő szövetét hozták létre, hanem „letapogatták” a preferenciákat és megdolgozták a helyi közösségeket. Ellenzéki időkben a befolyásolás és a mosolygós lekenyerezés, kormányon már inkább a leszámolás és az egzisztenciális fenyegetés eszközeivel.

Azt kell mondjam, hogy egy modern demokráciákra kidolgozott abszolút közösségi megközelítés egy kelet-európai politikai kultúrában elsütve létrehozta a maga szokásos torzóját. Az eszköz nem rossz, de mi láthatóan nem tudunk élni, csak visszaélni vele. Még jó, hogy időgépünk nincs…

38 komment · 5 trackback

Címkék: kampány demokrácia közösségépítés FIDESZ Kubatov-lista


A bejegyzés trackback címe:

https://annyit.blog.hu/api/trackback/id/tr874969633

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Beletört Orbán foga az egyetemistákba 2012.12.17. 17:03:20

Fogműtéte miatt nem beszél a diáktüntetések második hetének első napján a Parlament rendkívüli ülésén Orbán – írja az Index. A portál szerint a miniszterelnök a hétvégén komoly fogászati műtéteken esett át, ezért nem tud beszélni. Mi történhetett...

Trackback: Beletört Orbán foga az egyetemistákba 2012.12.17. 17:03:20

Fogműtéte miatt nem beszél a diáktüntetések második hetének első napján a Parlament rendkívüli ülésén Orbán – írja az Index. A portál szerint a miniszterelnök a hétvégén komoly fogászati műtéteken esett át, ezért nem tud beszélni. Mi történhetett...

Trackback: Spiclikommandó is szolgálja Orbánt az egyetemisták ellen? 2012.12.17. 17:03:19

Hangulatjelentést kérhetett a Fidelitas-csemetéktől Viktor, ezt tálalta a közmédia úgy, mintha a tiltakozó diákok küldötteivel egyeztetett volna, TEK-hadsereg védelmében, egy felkapott és drága romkocsmában. Lépjük át azt, hogy Orbán a tiltakozó diákok...

Trackback: Spiclikommandó is szolgálja Orbánt az egyetemisták ellen? 2012.12.17. 17:03:19

Hangulatjelentést kérhetett a Fidelitas-csemetéktől Viktor, ezt tálalta a közmédia úgy, mintha a tiltakozó diákok küldötteivel egyeztetett volna, TEK-hadsereg védelmében, egy felkapott és drága romkocsmában. Lépjük át azt, hogy Orbán a tiltakozó diákok...

Trackback: Beletört Orbán foga az egyetemistákba 2012.12.17. 16:59:04

Fogműtéte miatt nem beszél a diáktüntetések második hetének első napján a Parlament rendkívüli ülésén Orbán – írja az Index. A portál szerint a miniszterelnök a hétvégén komoly fogászati műtéteken esett át, ezért nem tud beszélni. Mi történhetett...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.17. 16:17:41

Komolyan nem értem.

Szerintem meg minden kampány így működik. A biztos szavazókat meg kell erősíteni, a biztos ellenszavazókkal nem kell törődni, a bizonytalanokat pedig meg kell dolgozni. S ezt FELÜLRŐL csinálja az adott párt/jelölt.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.12.17. 16:18:47

A videón látottakkal semmi gond nincs, leszámítva

1: a kettős listát - a telefonon egyeztetett támogatói lista teljesen rendben van, de a "nem barátaink" és azok családtagjainak külön nyilvántartása kicsit aggályos

2: az egyértelmű és tudatos kampánycsend-sértést (EP-kampánynak álcázott kopogtatás a választás napján)

Az az érv pedig, hogy Amerikában legálisan megy ugyanez, elég gyenge lábakon áll. Egyrészt az USA demokráciája kicsit fejlettebb a mienknél, másrészt pedig Hollandiában legálisan lehet füvezni, Amerikában pedig fegyvert tartani (amiről épp pár napja láthattuk, hova vezethet)

veracity 2012.12.17. 16:19:51

Kubatov azért egy igazi úriember a ronwerberhez képest.

Lehet, hogy neked nem tetszik amit csinál, de rá se ránts, le vagy te kakilva!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.12.17. 16:20:34

@Gery Greyhound / project eleven: Ja, 3: a lista létezését 2010-ben határozottan tagadta a Fidesz.

Mária 2012.12.17. 16:20:44

"intellektuális kampányszövegekig"

WTF

NA YA! 2012.12.17. 16:25:51

Olyan szektás feeling! Ja,és faszán beérett a munka gyümölcse, pontosabban már rothad is!

NA YA! 2012.12.17. 16:28:37

@veracity: "Kubatov azért egy igazi úriember a ronwerberhez képest."

Ezek szerint mind a kettőnek megvoltál, mesélj!;)

Mária 2012.12.17. 16:33:22

"Vannak kimagasló egyéni teljesítmények az országban, de csapatban, az egyetlen ember által átlátható horizontnál nagyobb összefüggésben, összehangoltan cselekedni nem tudunk. Bizonyos értelemben erre cáfolat a Kubatov-lista még akkor is, ha láthatóan egy kalap szart sikerült, ilyen jól csomagolva eljuttatni az emberekhez."

*

Az összes multilevel hálózat így működik. A piramisjátékok is. A választási kampányok is.

Változást a választási kampányban csak az hozott eddig, - elsősorban az USA-ban - hogy az elmúlt pár ciklusban az internet is eszköz lett. Ahhoz, hogy a neten is lehessen kampányolni, ahhoz az kellett, hogy az internet penetráció elérjen egy kellően magas százalékot.

Az interneten viszont a netezők arcába ordított kétbites politikai üzenetek szerintem nem működnek. Azt sokan elhiszik, hogy napi egy drazsétól hat hét alatt leadhatnak húsz kilót, vagy heti két óra munkával fél év alatt gyémántkereskedő milliárdosok lesznek, de azt, hogy szavazz a Jóskára, és eljön a Kánaán, azt azért nem :)

Bár szerintem a magyar emberek olyan szinten kiábrándultak, és gyanakvóak lettek az elmúlt években, hogy a kétbitezés az offline kampányokban se jön majd be a jövőben.

laci0011 2012.12.17. 16:37:54

@NA YA!: Jót mosolyogtam,igazad lehet,megvolt itt is,ott is .

sam2sam 2012.12.17. 16:40:26

@Mária: Amit írsz arra 1 bit is elég :)
A választási győzelemhez meg 1 karéj zsíroskenyér, és egy zsák krunpli ígérete.

laci0011 2012.12.17. 16:41:06

@Gery Greyhound / project eleven: Igazad van,elképesztő az a cinizmus amit ezek a lelkiismeretlen kollégisták a pofánkba tolnak,egyelőre úgy tűnik ez a jogrend tehetetlen velük szemben!

Mária 2012.12.17. 16:44:58

@veracity:

A Fidesznek úgy tudom, nem
Kubatov a nagyágyúja, hanem egy homoszexuális férfipár, a Birnbaum - Finkelstein páros.

LiberAll 2012.12.17. 16:48:34

@Gery Greyhound / project eleven: Best of Orbán, vagy Best of Matolcsy nem lesz ??? Hiányzik már :P

rockjano 2012.12.17. 16:48:46

Kedves Gery

Köszi a videót... tanulságos. És bátor dolog is volt kitenni, kétségtelen.

De te akkor most hogy is vagy ezzel a Fidesz dologgal???
Mert bocsi de amikor a szolgálatukba szegődtél azért ők már akkor is nagyon ciki banda voltak (nem voltak kevésbé cikik ellenzékben mint az akkor hatalmon lévő szocik).

Azóta meg tudjuk mi történt és ahogy látom te is nagyot változtál... (vagy legalábbis a nézőpontod...)

A kérdés hogy szabad-e ekkorát változni vagy ekkorát tévedni?
Mi a véleményed saját magadról???

Én pl. már most szégyellem magam de ha le kell váltani ezt a mostani kormányt én bizony elmegyek a szocikra is szavazni (pedig igazán nem szívlelem őket és nem felejtek) de ezeknél még őket is nagyságrendekkel jobbnak értékelem...

De mondjuk én nem videózom nekik (sem) :-)

Mária 2012.12.17. 16:53:01

"Lehet tudni, hogy a FIDESZ igen aktívan fókuszcsoportozik, ami kiváló eszköz vélemények, értékek, viszonyulások, várható döntések feltérképezésére. "

Igen, például legutóbb a közmédiában szakmai konzultációnak eladott romkocsmázás is valami ilyesmi volt.

Beterelték a Fidelitas-suttyókat a romkocsmába és kifaggatták őket, hogy milyen a hangulat az egyetemisták körében. Régebben ezt úgy nevezték, hogy "hangulatjelentést" kértek.

Ez nyilván nem kivételes alkalom volt, hanem rendszeresen csinálják, sőt, mellette nem kizárt, hogy mindenféle listákat is íratnak az egyetemistákról a Fideszjugend gyerekekkel.

Karcolt lendület 2012.12.17. 17:04:10

@Mária:
"Az interneten viszont a netezők arcába ordított kétbites politikai üzenetek szerintem nem működnek. Azt sokan elhiszik, hogy napi egy drazsétól hat hét alatt leadhatnak húsz kilót, vagy heti két óra munkával fél év alatt gyémántkereskedő milliárdosok lesznek, de azt, hogy szavazz a Jóskára, és eljön a Kánaán, azt azért nem :)"

Pont ugyanannyian elhiszik ezt is meg azt is. Csak míg fogyókúradrazsénál, ha 5% beveszi, az hatalmas siker, egy politikai alakulatnál ezzel nem sokat érnek...

veracity 2012.12.17. 17:07:24

@Mária: Nos , így nem mondhatjátok, hogy homofób a Fidesz! Ez a demokrácia.

laci0011 2012.12.17. 17:12:57

Ezek a kollégista srácok orbánnal az élükön,végrehajtották azt amit ma el sem hiszünk még igazán,korlátlan hatalomra jutottak.Kihasználták az átmenet nyújtotta lehetőséget,az ellenfeleik,az ország, gyengeségét.Most hogy a hatalom megvan,magukhoz áramoltatják az ország pénzét,magukra szabják a jogrendet!Az ország csak veszít rajtuk,mert a tömegmanipuláláson kívül,máshoz nem értenek,a korlátlan hatalom annyira pökhendivé tette őket,hogy tőlük okosabbat már a hatalom közelébe sem engednek.

laci0011 2012.12.17. 17:15:11

@veracity: Reálisan számolva kb 400 ezren lehettek,fidesz szavazók,ez bizony kevés.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.12.17. 17:15:53

@rockjano: "De te akkor most hogy is vagy ezzel a Fidesz dologgal???
Mert bocsi de amikor a szolgálatukba szegődtél azért ők már akkor is nagyon ciki banda voltak (nem voltak kevésbé cikik ellenzékben mint az akkor hatalmon lévő szocik)."

Ezzel nem értek egyet.

A 98-2002-es időszakot és a 2002-2010 közötti "zelmúltnyócévet" összehasonlítva a Fidesz tűnt az egyetlen értelmes és reális választásnak.

"Azóta meg tudjuk mi történt és ahogy látom te is nagyot változtál... (vagy legalábbis a nézőpontod...)"

Én nem változtam. 2006-ban ugyanúgy az őszinteségért szálltam harcba, mint 2013-ban. Nagy szívfájdalmam, hogy az MSZP cenzúrázta a Youtube-csatornámat, mert szívesen előkeresném az akkori kommentjeimet. Ha valaki azzal jött, hogy "ugyanilyen videót lehetne csinálni Orbánról is" én következetesen azt hangoztattam már akkor is, hogy ha majd a Fidesz is olyan mély dagonyába süllyed, mint a szocik, akkor kutya kötelességemnek fogom érezni, hogy róluk is hasonló videót csináljak. Részemről tehát hat év alatt semmi nem változott, csak annyi, hogy eljött az idő.

"A kérdés hogy szabad-e ekkorát változni vagy ekkorát tévedni?
Mi a véleményed saját magadról???"

Tévedni emberi dolog, a változás sem bűn. Saját magamról nem mondanék véleményt, inkább próbálom következetesen képviselni azt, amiben hiszek: az igazságot, amit az embernek nem kell félnie nevével és arcával vállalva hirdetnie.

"Én pl. már most szégyellem magam de ha le kell váltani ezt a mostani kormányt én bizony elmegyek a szocikra is szavazni"

Én óriási köpönyegforgatásnak, illetve saját magam szemenköpésének tartanám, ha azok mellé állnék, akik disznóságai ellen fél évtizedig harcoltam. Egyedüli kivételnek Bajnai Gordont tartom, akinek egyrészt a kurva annyát, hogy mindig korpa közé keveredik (Maszop majd ez a Milla nevű gittegylet) de mégis csak ő az az ember ma a magyar közéletben, akinek a nevéhez nem fűződik minden gondolatához valami mocsokság (a libás ügyet leszámítva, melyben több jogerős bírósági ítélet mondta ki Bajnai ártatlanságát)

"De mondjuk én nem videózom nekik (sem) :-) "

Szerintem ha egy napi 14 órás fizikai munkával hajtott mókuskerékben éled nyomorult és kilátástalan életed (mint én a Fidesz előtti időkben) akkor te is igent mondasz egy általad szimpatikusnak tartott csoport állásajánlatára :)

2012.12.17. 17:20:07

Valóban egyirányú a csatorna, ugyanúgy működhetne visszafele is, de igazából a döntéseket szakmai alapon kellene meghozni, és nem többségi alapon. A nemzeti konzultációt inkább hagyjuk most, ott csak előre feltett kérdések, és előre legyártott válaszok vannak, ami igen leszűkíti a tényleges konzultáció körét.

Az adatok gyűjtésével nincs semmi gond, mindaddig, amíg vissza nem élnek vele. De erről Kubatovot kellene megkérdezni.

Szvsz a választókat azért is könnyű megtéveszteni, mivel rengeteg a féligazság, és a pártok erősen érzelmi alapon politizálnak.

Orbán a maga módján okosan csinálja, másrészről ez a fajta retorika, és hozzáállás hosszútávon nagyon káros az ország számára.

Én kifejezetten örülnék neki, ha a tündérmesék helyett sokkal több lenne az őszinteség, és a felesleges viták, és gesztusok helyett a lényegre koncentrálnánk.

govegan 2012.12.17. 17:24:14

@Gery Greyhound / project eleven: „Azok vagyunk, aminek látszani akarunk, úgyhogy vigyázzunk, hogy minek akarunk látszani.” - Campbell es Eichmann parbeszedet ebbol a mubol most inkabb nem masolnam, potyognem be.

2012.12.17. 17:32:13

@laci0011:

Elszaladt velük a ló. A 2/3-ban pedig senki nem akad (talán Ángyánt kivéve), aki rámutatna a felmerülő hibákra. Aki jól viseli magát, az legközelebb is közel ülhet a húsosfazékhoz, így bármekkora hülyeség is merüljön fel, ők majd szolgalelkűen bólogatnak. Valahogy ez az érzésem, mialatt a lépéseiket figyelemmel kísérem.

Mária 2012.12.17. 18:05:33

@Karcolt lendület:

Azért nem működik a neten - a saját pártod hithű kemény magját kivéve - a kétbites hülyeség, mert:

1. Ha statikus honlapon adod elő, a kutya nem kíváncsi rá

2. Ha banneren mutatod, csak azok fogják észrevenni, akik rajonganak, vagy akiket irritál

3. Ha fórumon, blogon próbálkozol a szájbarágással, tízen lesznek ott két perc alatt, hogy hülyét csináljanak belőled

4. És akkor még a kétbites hülyeségek mémesítése egy külön misét megérne, amiben ugye az nyer, aki viccesebben tudja az eredeti üzenetet átalakítani és a küldő ellen fordítani

vizsla_barat 2012.12.17. 18:07:30

@Gery Greyhound / project eleven:
a fegyverviselesi torvenyek es egy orult tevekenysege kozott hogy is lehet parhuzamot vonni?

Mária 2012.12.17. 18:17:01

@Gery Greyhound / project eleven:

" Nagy szívfájdalmam, hogy az MSZP cenzúrázta a Youtube-csatornámat,"

*

Bocs, de a te felhasználói fiókodat a YouTube-on egy külső ember, cég vagy szervezet NEM cenzúrázhatja.

Engedély nélkül vettél át és használtál fel olyan anyagokat, amik szerzői jogi védelem alatt álltak.

Ha ilyenkor a jogok tulajdonosa panaszt tesz, akkor a YouTube jár el, nem a jogtulajdonos.

De még a YT se azt teszi, hogy szó nélkül törli a fiókodat!

Már akkor mailt küldenek, ha az anyagod szerintük szerzői jogot sértHET. Bizonyos esetekben a jogtulaj kérése nélkül is letiltják a videódat.

Ha pedig valaki panasszal élt a tartalmad ellen, akkor törlik az adott videót, ÉS mailt is küldenek, ÉS a következő belépésedkor ki kell töltened egy szerzői jogi tesztet.

Csak akkor férhetsz hozzá a fiókodhoz, ha a tesztet megfelelően kitöltötted, ÉS tudomásul vetted, hogy a következő jogsértéskor nem szólnak, hanem törlik a fiókot.

*

Ha valóban az őszinteség mellett döntöttél, mint ahogy állítod tegnap óta, akkor miért beszélsz mellé a YouTube fiókod törlése ügyében?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.12.17. 18:27:01

@Mária: "a te felhasználói fiókodat a YouTube-on egy külső ember, cég vagy szervezet NEM cenzúrázhatja"

Egy nem, de három már igen. A Hit Gyülekezete, az RTL Klub és az MSZP nem szívlelte az ottani tartalmat (előbbi egy róluk szóló vicces videó miatt, a második egy maunika-só felvételért - írd már be a youtube keresőjébe, hány ilyen van fenn, érdekes, hogy pont az én feltöltésem nem tetszett nekik - a szocik pedig a Best of Gyurcsány 2-ben használt kampánydal-paródiával tudtak megfogni. Érdekes, hogy a Brendel Mátyás féle szutyok szar szoci videóknál nincs bajuk, hogy a kampánydaluk az aláfestő zene)

Három fekete pont = kuka, az ötmilliós nézettséggel, sokezer kommenttel, és a magamnak összeállított playlistekkel együtt. Lehet, hogy ma máshogy megy, de 2010-ben így volt - azóta is minden egyes alkalommal eszembe jut a dolog, amikor a Youtube használatához ki kell lépnem a gmailből és vissza az újonnan regisztráltba. Kurva annyukat, de komolyan.

@vizsla_barat: Ahol a sarki teszkóba besétálhat bármilyen félkegyelmű és ott szabadon pisztolyt vehet, könnyebben fordulhat elő ilyesmi.

Mária 2012.12.17. 18:32:00

@Gery Greyhound / project eleven:

"Én óriási köpönyegforgatásnak, illetve saját magam szemenköpésének tartanám, ha azok mellé állnék, akik disznóságai ellen fél évtizedig harcoltam. Egyedüli kivételnek Bajnai Gordont tartom, "

*

Tehát ha jól értem, akkor tovább folytatnád a hazug, csúsztatásokkal és manipulációkkal teli kampányfilmek gyártását, csak éppen a süllyedő hajóról másznál át egy befutónak látszó bárkába?

De az MSZP-nél egyrészt nincs esélyed, másrészt, bár elismered, hogy szemét voltál velük, hazudtál, csúsztattál, satöbbi, de a saját korábbi tevékenységed racionalizálásaként inkább tovább fikázod őket.

Jól gondolom?

A tegnapi coming out meg arra kellett, hogy Bajnaiék mindenképpen felfigyeljenek rád és bizonyítsd az elkötelezettségedet?

Jól értem?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.12.17. 18:42:19

@Mária: "De az MSZP-nél egyrészt nincs esélyed" másrészt nekik kevesebb esélyük van nálam :)

"tovább folytatnád a hazug, csúsztatásokkal és manipulációkkal teli kampányfilmek gyártását, csak éppen a süllyedő hajóról másznál át egy befutónak látszó bárkába?"

Ilyesmiről szó sincs :) Most ugyanaz a független civil vagyok, aki 2006-tól Best of Gyurcsány videókat készített - számomra ez most a stabil bárka.

"elismered, hogy szemét voltál velük, hazudtál, csúsztattál, satöbbi"

Nem, ezt hol olvastad? Azt ismertem el, hogy ma is ugyanolyan hazug g*cinek tartom őket, mint korábban.

Egyébként akkor most megismételném a 2006-os ígéretemet, hátha itt átvészeli a mindenkori kormánypárt cenzúráit: ha 2014 után azt látom, hogy a következő kormány ugyanabba a mély dagonyába süllyed, mint 2010-ig az MSZP vagy 2014-ig a Fidesz, akkor KUTYA KÖTELESSÉGEMNEK fogom érezni azt, hogy róluk is hasonló videókat készítsek.

Mentsd el a kommentet permalinkkel együtt, és nyugodtan dörgöld az orrom alá, ha mást tapasztalsz :)

CSENDES 2012.12.17. 18:48:30

@Mária: Mindig,mindenkit letámadsz. Értem én,hogy MSZP elkötelezett vagy, s nincs is ezzel semmibaj. De bárkire rárontasz,akiről csak azt a halvány vélelmed, hogy veszélyeztetheti az általad preferáltakat. Elég ehhez neked néhány utalás, már kirohansz,pedig,ha disztingválnál, sokkal többen érdeklődnének felvetéseid iránt. Sokszor olvastalak, s ha éppen nem "mocskolódtál" (mert bizony néha elvetetted a sulykot) egyes mondataiddal egyet is lehetett érteni.
De nem ér az, hogy mindenkit, aki másképpen gondolkozik, mint te, azt ócsárlod. Hol van itt a többszínűség jelenléte (és a más hitek, más meggyőződések tisztelte?)

Egy kicsit hátrább lépve, - ezt ajánlom mindenkinek - lehetségesnek tartanám, hogy akár a FIDESZ, akár az MSZP tartson magának megfelelő kampánystábot. A SAJÁT függetlenül megszerzett BEVÉTELEIBŐL.
De: A FIDESZ jelenleg azt a bizonyos általad is párosként említett kampányszakértőt úgy honorálja, hogy a Századvégen keresztül rendel meg szolgáltatásokat, és az adózók pénzéből fizeti meg a milliárdokat a Századvég tanulmányaira hivatkozással. S nincs kétségem, hogy az MSZP is így tett, mikor lehetősége volt rá. Mindkettőt elítélem.

Mária 2012.12.17. 18:50:41

@Gery Greyhound / project eleven:

"Nem, ezt hol olvastad? Azt ismertem el, hogy ma is ugyanolyan hazug g*cinek tartom őket, mint korábban."

*

Tegyük fel, hogy valakit egy hazug gecinek tartasz. Nem hazug geci, a maga objektív valóságában, hanem te tartod őt annak.

Ebben az esetben erkölcsi kötelességed, hogy hazug, geci módon kampányolj ellene?

Mária 2012.12.17. 18:52:12

@CSENDES:

Nem mindenkit támadtam le.

Greyhoundnak tettem fel kérdéseket.

takácsbálint (törölt) 2012.12.17. 18:57:59

@Gery Greyhound / project eleven:
szerintem orbán után ne akarjál bajnaiba szerelmes lenni. most komolyan. hülyét csinálsz magadból.

Mária 2012.12.17. 19:00:53

@Gery Greyhound / project eleven:

""elismered, hogy szemét voltál velük, hazudtál, csúsztattál, satöbbi" Nem, ezt hol olvastad? "

*

Tegnap a Vastagbőrön. Végig követtem a kommenteket.

CSENDES 2012.12.17. 19:23:25

@Mária:"Nem mindenkit támadtam le."
Szögezzük le, most. Én viszont nem erről írtam, te terelsz:-))

Ugyan már! Más blog bejegyzéseken is találkoztunk már, sőt a tieidet is figyelemmel kísértem egy darabig. Sőt elárulom, hogy mostanában is:-)), bár megígértem, hogy nem fogom olvasni, de hát nem tudom megállni, hogy más véleményéről is képet alkossak, a teljes kép kialakításához. Ez nyilvánvalóan az én beteges kényszerességem.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.12.17. 19:42:23

Azért rögzítsük le, hogy az állampolgárok politikai preferenciáiról nyilvántartás készítése beleegyezésük (a törvény elég pontosan fogalmazza meg a követelményeket, hogy mi tekinthető beleegyezésnek,milyen információt kell előtte adni) nélkül, illetve az Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (vagy hogy hívják) történő bejelentés nélkül törvényellenes.

vizsla_barat 2012.12.17. 19:49:11

@Gery Greyhound / project eleven: a sarki walmartban csakis long gun,azaz szaknyelven puska van. Nagyreszt kis tarkapacitasu vadaszfegyver es soretes puska.
Masreszt fegyvervasarlasoz szukseg van federal background checkre,ami egy magamfajta eseten volt mar 5 nap is vagy 5 perc. Ezen a nyomtatvanyon pedig rajta van,hogy allsz-e drog hatasa alatt vagy mentalisan gyogyos vagy-e. De ugye ezek a kerdesek csak annyira hasznosak,amennyire ellenorizheto a valasz.
süti beállítások módosítása