HTML

Facebook

...és még annyit, hogy

Ami eszembe jut, mert nem kell mindig tematikusnak lenni.

Társadalom

Bejegyzések

Friss topikok

HTML doboz

 

2012.11.21. 10:04 Zsoolt

Orbánék tagadhatatlan sikerei

Olyan 20 éve, a rendszerváltás hajnalán, volt egy Darnel Krisztián nevű fazon, aki brutálisan arrogáns tréningeket tartott csarnoknyi embernek, személyiségfejlesztő módszer gyanánt. Sokan kóklernek tartották, ám sokaknak bejött, a lényeg talán az volt, hogy az arroganciával kizökkenteni akarta a résztvevőket. Legelsősorban az önsajnálatukból. Hogy van valaki, aki hihetetlenül megalázóan, durván és arrogánsan viselkedik velük, és ezzel elmegy szinte a végsőkig, amikor már végre a birkák is életre kelnek, és harcolni, ellenkezni kezdenek. Kiállnak magukért. Onnantól kezdenek el élni. 

Azt hiszem ez a lényege az "Orbán-tréningnek" is. Azzal a különbséggel, hogy itt nincs feloldás, nem jön elő egyszer csak Viktor göndör parókában egy üveg pezsgővel, hogy - "Nézd csak Magyarország, ez a kandi kamera volt, mosolyogj bele és gondolkodj el azon, hogy mi mindent meg lehet veled csinálni". Ezek a fiúk ugyanis komolyan gondolják..

De végülis nem baj, mert a hatás ugyanaz. Orbán egy leckét ad nekünk, és mi két éve ülünk, mint a megszeppent Darnel tréning résztvevők az első órákban. De ez a tréning még hasznos is lehet..

Sokan Bajnai Gordontól az Európai Uniótól vagy az USA-tól, mint valami megváltótól várják a demokrácia eljövetelét. Azt hiszik nekünk ehhez nem kell csinálni semmit, majd valaki elhozza. Mi majd alszunk addig, meghunyászkodunk, szólaljon fel valaki más, addig jó míg nem velem baszakszik, de titkon már a megmentőt, a megváltót várjuk, akire csak egy délelőtt el kell menni szavazni és majd rendben lesz itt minden. A FIDESZ is így jutott kétharmadhoz, és Bajnai sem a demokráciát fogja elhozni, ha pusztán ennyiből áll az egész, hanem csak lesz egy fokkal életképesebb vezetőnk.

A demokráciát Orbán Viktor fogja elhozni. "Mert nekünk Mohács kell!". De az 20 évente. Igazán kár, hogy ennek a tanulási folyamatnak megint az lesz az ára, hogy padlóra kerül az ország, hogy emberek mennek tönkre és ismét egy generációnak fojtódnak mikrofonba pufogtatott szavakba az álmai. Mert ha ez nem lenne azt mondanám magam szavaznék meg még négy, mit négy...nyolc évet Orbán Viktor uralmának. 

Olyat, amilyen most, csak még durvábban. Szerintem tudják még fokozni. Naponta karikatúraszerű jelenetekkel. Minél abszurdabb, minél nyilvánvalóbban hazug, annál jobb. 

Van ugyanis az Orbán kormánynak néhány vitathatatlan eredménye az eltelt két évben. Két komoly eredmény. A Schmitt ügy és a családon belüli erőszak szabályozásának ügye. Harmadikként azt hiszem Ángyán József frontján fognak elérni egy újabb komoly sikert. 

A két említett történetben az ország sikerét a FIDESZ-nek köszönhetjük. Ha nincs Schmitt Pál, és nincs az az arcátlan cinizmus, ahogy ő pozícióba került, és ahogy őt abban megpróbálták megtartani, akkor sosem derül ki, hogy mégis van egy nemzeti minimum, amit sem a bal, sem a jobb oldalon nem tolerálnak az emberek. És ennek a nemzeti minimumnak a kitapogatása, az Orbán rendszer pozitív hozadéka, tehát eredménye.

Lehet, nekünk az kell, hogy 20 évig maradjanak hatalomban, ennek a paradox funkciónak betöltésére. 2 év alatt 2 komoly eseményen keresztül sikerrel fogott össze az ország látszólag végletesen kettészakadt fele, és minden idők legpökhendibb, legcinikusabb kormányát két alkalommal is meghátrálásra kényszerítette. Nem az Unió távolíttatta el Schmitt Pált, és a NATO-nak sem kellett bombáznia minket ahhoz, hogy ne lehessen büntetlenül megalázni nőket. Ezt mi csináltuk meg közösen és büszkék lehetünk rá. Az is egyértelmű, hogy a siker mindkét esetben annak volt köszönhető, hogy a közmegegyezés felülírta a jobbos-balos határokat. 

20 év alatt, ha a trend folytatódik 20 ilyen közös cselekvés már nagyjából kiad egy alkotmányt. És onnan majd tényleg gránit szilárdságról beszélhetünk.

Igaz, nem úgy, ahogy ők azt képzelték, de mégiscsak téglánként kiépítik nekünk a nemzeti együttműködés rendszerét. Schmittet ugyanis a valódi (és nem a középületekben kitett) Nemzeti Együttműködés távolította el a hatalomból. 

Rá kéne inkább érezni a Schmitt sztori és a "szülsz Te rendesen?" sztori ízére. Megérezni annak a hatalmát, hogy mi van akkor, ha valóban elérjük azt a minimumot, amin túl már balról, jobbról, zöldről, barnáról, vörösről és rózsaszínről sem akar senki továbbmenni lejjebb. Schmitt Pál ügyében zavaróan mélyen, de mégiscsak üdítően megélhettük, hogy van feneke annak a gödörnek. 

Nem tudom hol fogunk megállni. Sajnos amit írok, azért hipotetikus és irreális, mert nincs időnk és mozgásterünk arra, hogy minden területen kitapogassuk ennek a gödörnek az alját, aminél lejjebb már egyikünk sem akar menni. Félek, jóval előtte tönkremegyünk, összeháborúzunk vagy egyszerűen éhen halunk.

Szóval a tempó lassú, de ahogy a gyereket sem lehet siettetni, hogy tanuljon meg járni, legfeljebb bátorítani, meg foglalkozni vele, úgy egy országot sem lehet kívülről, felülről demokráciára tanítani. Legfeljebb bátorítani lehet.

Jelenleg én ma annyit tudok Magyarországról, hogy hazudós és lopós ember nem lehet köztársasági elnöke. És hogy a nőket nem lehet verni. Nem rossz ez kezdetnek, hamarosan remélem kiderül, hogy földet sem lehet a helyiektől elorozni és minden kanyarban kíváncsian várom, mi mozgatja meg legközelebb a valódi Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Minden más import termék, nem mi küzdöttük ki magunknak, nem mi egyeztük ki benne, hanem az EU kényszerítette a kormányra, vagy majd egy megmentő rendbe teszi nekünk. és szerintem az valójában még nem lesz a miénk. 

73 komment · 1 trackback

Címkék: demokrácia Darnel tréning


A bejegyzés trackback címe:

https://annyit.blog.hu/api/trackback/id/tr444911053

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nekünk tényleg Mohács kell? 2012.11.21. 11:23:38

… Ha van Isten, földtől a fényes égig Rángasson minket végig. Ne legyen egy félpercnyi békességünk, Mert akkor végünk, végünk. Ady: Nekünk Mohács kell (részlet) Kettő és fél éve folyik az 1989. óta nyíltan és nyilv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.21. 10:40:47

De én nem akarok, nem is akartam ilyen tréninget...

Hol kaphatom vissza a pénzem?!

873ujr3rk 2012.11.21. 11:07:21

nemúgyvana. aki unja lelép, kb a birkák maradnak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.11.21. 11:07:55

No ez tényleg jó írás. Új perspektíva, bár abszurd.

Sajnos azonban erre nincs időnk. Nincs idő ilyan lassan tanulni, fejlődni, mert itt nincs pótvizsga.

Gekko 2012.11.21. 11:12:49

@doggfather: Iskolába sem akartál járni, vazz, oszt még is kellett. Orbán a Mesterünk.... áhhhhh....

Joooe 2012.11.21. 11:13:04

Rendkívül fárasztó írás, már az elején elakadtam, amikor már harmadszor akarod visszahozni a demokráciát.
Szerinted ma magyaroszágon nincs demokrácia? Mert hogy a kormány egyes intézkedései vagy intézkedései nem tetszenek, az még esetleg elfogadható értelmes szubjektív véleménynek, de a demokrácia egészét megkérdőjelezni elég súlyos fogalomzavarról árulkodik.

Joooe 2012.11.21. 11:13:59

@Joooe: -"intézkedései vagy intézkedései"-
intézkedései vagy a gazdasági helyzet

Zsoolt · http://www.annyit.blog.hu 2012.11.21. 11:17:44

@Joooe: nincs mit visszahozni, ugyanis ebben az országban még sosem volt az én fogalmaim szerinti demokrácia. Megteremteni kell azt, és megteremteni szerintem csak úgy lehet, ahogy leírtam. Elhozni, importálni nem. Erről szól az írás. És ez tényleg sokkal fárasztóbb mint várni a megváltót és a megmentőt bármelyik oldalról érkezzék is.

Cang 2012.11.21. 11:33:37

@Joooe: A demokráciában nincs olyan ember vagy szervezet, akinek bármit szabad, hanem közmegegyezésen alapuló korlátok vannak.

Szerinted Magyarországon van olyan ember vagy szervezet, aki azt csinál amit akar ?

légügyi megfigyelő 2012.11.21. 11:34:42

@Joooe: A furcsa az, hogy a demokráciát az előző rendszerben hiányolók jó része ma, amikor mondvacsinált forradalomra hivatkozó, erőszakoskodó kormányzat igyekszik mindent maga alá seperni, akkor csodálkozik a tiltakozókon és nincs szava sem, legfeljebb nyócévezni tud.

Aki nem látja a különbségeket az eddigi kormányzatok és az Orbán rezsim között, az valamit elmulasztott valahol, hogy nem alakult ki a józan veszélyérzete, az önvédelmi képessége.

vantaan 2012.11.21. 11:35:13

@873ujr3rk: @doggfather:Mi van .....??? "PÉNZT VISSZA NEM ADUNK!!!!
Kéretik az összeg ismételt befizetése!

Netuddki. 2012.11.21. 11:53:56

"Jelenleg én ma annyit tudok Magyarországról, hogy hazudós és lopós ember nem lehet köztársasági elnöke. És hogy a nőket nem lehet verni."

A másodikat szerintem mindenki tudja akinek volt gyerekszobája.
Az első meg, háááát. Mindkettőt egy hazudós, lopós miniszterelnök választotta és nevezte ki...

Netuddki. 2012.11.21. 11:57:08

@légügyi megfigyelő: Mit csodálkozol ezen? Semmi más nem volt az elmúlt8évbeni minden elleni tiltakozás mint a hatalom felé vezető út. Naná, hogy ugyanezt a módszert másnak nem nézik el. Még akkor sem ha más a cél...

Kókadt-szegfű 2012.11.21. 12:11:03

Azok a tízezrek, akiket elzavartak a magyar választók...
... most bajnai Gordontól az Európai Uniótól vagy az USA-tól, mint valami megváltótól várják a ő "demokráciájuk" újbóli eljövetelét.

Ugyan azok akik örültek, és tapsíkoltak, hogy
1990-2010 közt a nemzeti vagyon 84 %-át a baloldali az az a kommunista=szocialista-liberális rezsimek eladták, a külföldieknek!

Az elmúlt huszonkét év alatt 2009-ben, bajnai Gordon kormányzása idején csökkent a legnagyobb mértékben 7 százalékkal a gazdaság www.magyarhirlap.hu/belfold/bukott-modszerekhez-rogan-szerint-sem-erdemes-visszanyulni
Mint köztüdott...
2002 és 2010 között a szocialista rezsim alatt DUPLÁZÓDOTT MEG a munkanélküliség is, érte el a 4, 5 milliót...
de kivezették a gyermekek utáni adókedvezményeket is…

dr. Balta$ár 2012.11.21. 12:11:20

ez a kandikamerás vicc már régi én kommentben 2éve is írtam...

Kókadt-szegfű 2012.11.21. 12:18:27

az igazai
demokrácia, az amikor
a SZOCIALISTA hitler is csak jelenthet nekik!!
www.patriotaeuropa.hu/?p=13835
MAGYAROK!! Soha ne feledjétek el mit csináltak, nagy szüleinkkel, szüleinkkel, testvéreinkkel ezek
a kommunista=szocialista liberális gyilkosok!!!

Hattory Hanzo 2012.11.21. 12:23:27

Orbán úgy szocializálódott, hogy csak az erőben hisz, és csak az erőből ért. Tehát amíg nincs általános sztrájk, amíg nincs 200-300 ezer ember az utcán, amíg a fideszes kis-, és középkáderek ki mernek menni az utcára, addig nem fog változtatni. És bármennyire szomorú, de az ország is megérdemli ezt a tahó zsaroló rezsimet, ha nem képes fellépi ellene. Gyáva népnek, ugye.

Kókadt-szegfű 2012.11.21. 12:25:22

Volt egyszer egy élcsapat a kommunizmusért, A DEMOKRÁCIÁÉRT. Ennek az élcsapatnak a lendületes tevékenysége százmilliók halálával, el- és meghurcolásával, koncentrációs táborokkal, népek önrendelkezésének sárba tiprásával, nemzetek megalázásával, koncepciós perek sokaságával és egyéb szörnyűségekkel mérhető.

Kókadt-szegfű 2012.11.21. 12:25:53

Volt egyszer egy élcsapat a kommunizmusért, A DEMOKRÁCIÁÉRT. Ennek az élcsapatnak a
endületes
demokratikus
tevékenysége százmilliók halálával, el- és meghurcolásával, koncentrációs táborokkal, népek önrendelkezésének sárba tiprásával, nemzetek megalázásával, koncepciós perek sokaságával és egyéb szörnyűségekkel mérhető.

Kókadt-szegfű 2012.11.21. 12:29:35

Az igazi dekokráciában arra
Külföldön arra idomítják be
TRÉNINGEZIK
és tarják meg jó pénzért ezeket a hazaáruló NEMZETIDEGENEKET, hogy a magyarokat...
"Fasisztázzák, rasszistázzák idehaza és külföldön, tévécsatornákon és újságokban, lakossági fórumon és kampánygyűléseken!!
Harsogva és vonítva, nyüszítve, demokratikus szólamoktól habzó szájjal és öklöt rázva.
Ahogy azt újra a szocialista mesterházy Attila, vagy a bajnai teszi...

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.11.21. 12:34:15

Régebben még Kommunista ifi korában az ateizmust dicsőitette a Orbán Viki és brancsa. Pedig egy hülyeség mindkettő.

Ateisták jellemző dogmái
vilagnezet.blog.hu/2012/11/20/ateistak_jellemzo_dogmai

ShanklyGates 2012.11.21. 12:48:54

@Kókadt-szegfű:

blog.hu/user/761205

Renyhe az éberség ma, csak a droidbrigád tartaléksora van szolgálatban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.21. 12:50:05

@Kókadt-szegfű: Rosszul tudod. Nem Bajnai volt az, hanem még Gyurcsány, akinek a kormányzása alatt, 2008-2009 telén 7%-ot csökkent a gazdaság.

Negyedéves GDP adatok 2008 elejétől:
2008. I: +1,3% Gyurcsány
2008. II: 0% Gyurcsány
2008. III: -0,9% Gyurcsány
2008. IV: -3,7% Gyurcsány
2009. I: -3,4% Gyurcsány
2009. II: -1,0% Bajnai
2009. III: -0,6% Bajnai
2009. IV: +0,3% Bajnai
2010. I: +1,1% Bajnai
2010. II: +0,4% Bajnai+Orbán
2010. III: +0,4% Orbán
2010. IV: +0,2% Orbán
2011. I: +1,4% Orbán
2011. II: -0,3% Orbán
2011. III: +0,1% Orbán
2011. IV: +0,1% Orbán
2012. I: -1,1% Orbán
2012. II: -0,4% Orbán
2012. III: -0,2% Orbán

Érdemes a trendeket is megfigyelni, Bajnai -1%-ról hozta fel +1,1%-ra a gazdasági növekedést.

Balt 2012.11.21. 12:50:30

@Zsoolt: Az ilyen értelemben vett demokrácia maga a kommunizmus: utópia, aminek éppen leraktuk az alapjait...

(Mégiscsak egy szabad választáson alkotmányozó többséggel megválasztott pártszövetség kormányáról beszélünk, amit még ma is az aktív választók relatív többsége támogat. "A többi néma csend" - helyett "ugat", de a karaván ettől még halad a maga objektív korlátai között.)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.21. 12:52:39

@Hattory Hanzo:

"amíg a fideszes kis-, és középkáderek ki mernek menni az utcára, addig nem fog változtatni."

- Több vidéki kisvárosban már nem mernek kimenni.

Balt 2012.11.21. 12:55:06

@légügyi megfigyelő: "Aki nem látja a különbségeket az eddigi kormányzatok és az Orbán rezsim között, az valamit elmulasztott valahol, hogy nem alakult ki a józan veszélyérzete, az önvédelmi képessége."

Jogos. Bizony jól látszik a különbség a 2006-os "sajnálatos események" és a Milla (karhatalomtól) zavartalan akciói között. Valamint a "nincs bocsánat" c. "demokrácia-felfogásban...

orient 2012.11.21. 13:02:27

@Kókadt-szegfű: ez mind igaz amit írsz sajnos. A kommunizmus a legszörnyűbb politikai rendszer volt a világtörténelemben. Sok képviselője és bűnrészese ott ül a mai fidesz frakcióban, csak mielőtt annyira belelendülnél a libsizésbe...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.11.21. 13:08:38

@Kókadt-szegfű: Ne tereljél, meg gordonozzál köcsög. Nem erről szól a post, még ha ezt is adták neked feladatul.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.21. 13:19:06

@Gekko: igaz, de a tréningek azért nem általános iskolák. ;)

@vantaan: elég nagy baj, hogy nem adnak vissza pénzt.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.11.21. 13:19:28

Részben igazad van a három esetet tekintve..

Kár hogy baloldalon szartak a jobboldaliakra mikor 2006-ban Gyurcsány és az MSZP ellenzékieket veretett, és megvert képviselőn gúnyolódtak.

Ha akkor zárt volna a baloldal nem lett volna Fidesz 2/3-ad sem 2010-ben.

És nem szarná le most pl minden jobboldali kivétel nélkül az összes tüntetést.

2llkedő 2012.11.21. 13:26:06

@Trompf: "Kár hogy baloldalon szartak a jobboldaliakra mikor 2006-ban Gyurcsány és az MSZP ellenzékieket veretett, és megvert képviselőn gúnyolódtak."

Kár, hogy a veretés és a törvényes rend helyreállítása között nem tudod, mi a különbség.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.11.21. 13:27:54

@félázsiai 2llkedő:
Nem rólad (róéatok) beszéltem.
Boccs ha félreérthető voltam.

Sírköves Slomó 2012.11.21. 13:32:18

Kedves Poszter!

Nőket korábban sem lehetett büntetlenül verni, nem tudom kinek jelent ez újdonságot.

Egyébként ez a 2 dolog szerintem nincs benne a NER legfontosabb eredményeiben.

Énvezettem? · http://envezettem.blog.hu 2012.11.21. 13:34:55

Lehetne így is tanulgatni a demokráciát, de a mondás valahogy másként szól. Buta ember a saját kárán, okos a máséból tanul. Nem így kellene nekünk is? (ha már olyan okosnak tartjuk magunkat????)

piszter 2012.11.21. 13:46:29

hát, nem erre számítottam. de senki se számít a spanyol inkvizícióra, mint tudjuk... :(

nookedli 2012.11.21. 14:34:12

Szerintem, ha tele lenne a dolgozó prolik zsebe, akkor a szájuk csukva maradna. Itt az baj, hogy a mindennapi megélhetéssel játszadoznak Matócsiék. Míg a szegényektől elvesznek, addig a saját köreik zsebét tömögetik

dr. Balta$ár 2012.11.21. 14:36:28

@nookedli: így van... a fides mafia terve is ez volt...

magától (németek) fellendül az ország vagy
olajat találnak
vagy
sok baltást eladnak ázsiába...

egyelőre egyik sem jött be...

kenyér nincs, cirkusz van... illetev már azt is bezárják

Stock 2012.11.21. 14:50:02

@Joooe: ahol tömegek telefonját hallgatják le bíróin egedély nélkül, ahol visszamenőlegesen törvénykeznek..., ahol nincs parlamenti vita, csak egyéni indítványok....,ahol szerzett jogot vesznek el..., ahol korlátozzák a választójogot..., ahol mindent államosítanak..., ahol naponta változik az alkotmány......,a hol párttag a közt elnök.....
OTT NINCS DEMOKRÁCIA!

nookedli 2012.11.21. 14:51:56

@Trompf: Aki nem tudná, sajnos jelenleg a bal oldali fidesz kormányoz, tehát bal kézben maradtunk. A másik bal oldali párt már megszedte magát. Még az is közös bennük, hogy hazugság által kerültek hatalomra. Gondolom most mindenki ki fog ábrándulni minden pártból, politikusból, mivel talán már rájöttünk, mindegyik hazudik a hatalomért és utána csak a saját érdekeit nézi, saját zsebét tömi.
2 választási lehetőség van.
1. Tűrjük, hogy tovább sanyargassanak minket ezek a ballibsi pártok és teljes nyomorba döntsék a magyar dolgozó embereket, mialatt ők a milliárdjaikat gyarapítják a mi adónkból. - javaslom, a politikusok és leszármazottaik teljes vagyonuknak elkobzását és kártérítés fizetését.
2. Valamilyen módon megszabadulunk tőlük és egy másik alternatíva alapján működtetjük az országot. - egy olyan alternatívára gondoltam, ahol ezek az eddig elkövetett hibák ki vannak javítva

dr. Balta$ár 2012.11.21. 14:56:54

a zország 4/5-e pokolra kívánnya baltás drorbánt és a fides mafiát...
csak a maradék birkamenetes 2/3 támogattya ezt a 1/2csuti 1/2eszűt ...

nookedli 2012.11.21. 15:01:16

Én az összes politikusnak, aki most és régebben is lopkodta az adónkat, a legjobbakat kívánom. Ha nem itt, majd Isten előtt felelnek tetteikért.

Acsabi44 2012.11.21. 15:02:10

Érdekes megközelítés. Egyrészt csábít arra, hogy magamévá tegyem, másrészt viszont túl egyszerűnek tetszik

Budapesti Szexipari Vállalat 2012.11.21. 15:04:09

Hááát... elég sok nő örülne, ha nem lehetne ebben az országban nőket verni.

De sajnos, lehet.

Pop40 2012.11.21. 15:15:59

@Balt:

"Bizony jól látszik a különbség a 2006-os "sajnálatos események" és a Milla (karhatalomtól) zavartalan akciói között. "

Igen, tényleg jól látszik. Annyi a különbség, hogy a millások nem gyújtották fel fél Pestet, mint az Orbán által felbérelt csőcselék.

Pop40 2012.11.21. 15:20:12

@Kókadt-szegfű:

Pajtás, ha már az is nehézségekbe ütközik, hogy egy mondatot leírj helyesírási hibák tömkelege nélkül, legalább ekkora baromságokkal ne tetézd.

"bajnai Gordon kormányzása idején csökkent a legnagyobb mértékben 7 százalékkal a gazdaság"

Nem gondolod, hogy ez összefügghet esetleg azzal, hogy akkoriban, 2008-2009 táján bizony válság volt, és nem úgy, mint mostanában, hogy a környező országok mind emelkednek, csak mi nem?

Jolka40 2012.11.21. 15:28:00

Kedves balt!
Az nem tűnik fel, hogy a millások nem egészen úgy viselkedtek, mint a 2006-os "tüntetők"?

hazug fidesznyik (törölt) 2012.11.21. 15:37:49

@Trompf: "2006-ban Gyurcsány és az MSZP ellenzékieket veretett"

Hazudsz. 2006-ban a rendőrök oszlatták a várost égető és romboló csürhét.

Pop40 2012.11.21. 15:38:20

@Jolka40:
Nem, az nem tűnik fel neki.
Fideszdroidék nagyon érzékenyek ám a demokráciára, kivéve ha épp a vezérük veri azt szét.

Rohadt zsaruk, hogy volt pofájuk oszlatni ahelyett, hogy kávéval, forró teával és ízlés szerinti teasüteménnyel kínálták volna meg az őket térkővel dobáló majmokat, egyszerűen felfoghatatlan.

Peetee 2012.11.21. 16:18:42

Én tudok még pár dolgot az országról:

Világbajnokok vagyunk Áfában.
Sok a munkanélküli és még több a naplopó.
Százmillió forint feletti ügyekben nem kell komoly börtönbüntetéstől félni

Sajnos én kevés vagyok ahhoz, hogy ezen változtassak, de még 1000en és 10.000en is kevesek lennénk.

1 biztos: A magyar ember sokáig tűr, de ha betelik a pohár, akkor nem finomkodik és odab@sz a nagykalapáccsal.

gerdo 2012.11.21. 16:31:12

@Joooe: Nem, ma Magyarorszagon nincs demokracia.

A demokracia nem egy papirfecni, amire ra van irva, kinek mihez van joga, a demokracia a tarsadalom mukodeseban erheto tetten, ahogy kulonbozo erdekcsoportok megoldjak a problemaikat.

Jelenleg ez a fajta egyeztetes, disztribucio nem letezik, lenyegeben az van amit OV mond. Akkora befolyasa meg nincs mint kadarnak volt de annal mar tobb van, mint az utobbi idoben gyakran emlegetett Horthynak.

Nincsenek nevek a demokracia es a diktatura kozotti atmenetre, mert ezek a rendszerek nem stabilak. Ezert hiaba is hivnank "kormanyzosagnak" az "orbanuralmi" rendszert, semmi erteleme nincs az ilyen kifejezeseknek. Atmeneti idoszakot elunk, masfel ev mulva dol el, merre is megyunk.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.11.21. 16:44:37

@gerdo:
Lehet hogy csak számodra újdonság, de amióta világ a világ az van amit a kormánypártok akarnak.
Az a törvény lesz megszavazva, amit akarnak és az nem amit nem.
Ez évezredek óta mindenhol így van.
Diktatúrában és demokráciában is.

Ami megkülönbözteti a diktatúrát a demokráciától az az, hogy eldöntheted x időnként ki legyen a kormánypárt.
Ebben pedig nincs változás.

Azt mellesleg aláírom hogy a fékek és ellensúlyok rendszerét a központosítás irányába vitte a Fidesz. Ami szerintem is baj.

De attól hogy diktatúrát óbégatnak egyesek attól még nincs az.
Kicsit unalmas is hallgatni 1990 óta kivétel nélkül minden ciklusban, mikor nem az MSZP van hatalmon a diktatúrázást.
És nekem aki éltem a kommunista diktatúrában nem kicsit meglehetősen disszonáns is.

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.21. 16:51:26

@dr. Balta$ár: "a zország 4/5-e pokolra kívánnya baltás drorbánt és a fides mafiát...
csak a maradék birkamenetes 2/3 támogattya ezt a 1/2csuti 1/2eszűt ... "

2/3 + 4/5 = 1,46 => 146% :)
Ez ma nem a te napod...

Pop40 2012.11.21. 17:02:38

@Önnek megyünk:

Ha azt írta, h "a maradék birkamenetes 2/3 " benne a MARADÉK szóval, a 2/3 MARADÉKA nálad szintén 2/3? :)

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.21. 17:09:08

@Pop40: Ha azt akarta volna írni, hogy a 2/3 maradéka, aki a békemenetre jár, akkor azt írta volna, hogy a 2/3 maradéka, aki a békemenetre jár.

A "a maradék birkamenetes 2/3 " azt jelenti, hogy az a maradék, ami jelenleg 2/3-ot tesz ki.

Látom hasonló sikereket érünk el a szövegértelmezésben is, mint a matematikában. Fog ez menni fijjuk...

dr. Balta$ár 2012.11.21. 17:12:02

@Pop40: @Önnek megyünk: :))))

unortodox matek? :))))

4/5 utájja, 20% közömbös a 2/3 meg szavaz rá:))))

tudod
-a sziget lakosainak 90%-a éjces, a lakosság 10%-a asztmás...
-mi van Géza? mi t mond?
-ugyanmamam: aki köhög azt meg lehet dugni...

Pop40 2012.11.21. 17:16:25

@Önnek megyünk:

Nem, "a maradék birkamenetes 2/3 " azt jelenti, hogy a "birkamenetes 2/3" jelzős kifejezésnek a maradéka. Olyan a szerkezet, mint a matekban a zárójel: Tökmindegy, mi van azon kívül, az a zárójeles kifejezésre egységében vonatkozik.

Mint ahogy értelmileg sem lehet más, ha ugyanis a maradék tenne ki 2/3-ot, akkor az azt jelentené, hogy régen több volt annál. Mennyi volt régen, 3/3?

"Látom hasonló sikereket érünk el a szövegértelmezésben is, mint a matematikában."

Eggen, ez jól látható, de azért a sorból a gazdaságirányítást se hagyd ki:)

Pop40 2012.11.21. 17:17:46

@dr. Balta$ár:

Nem nagyon tudom adaptálni erre a szitura a példát, bevallom:)

Van eszerint egy közös halmaz, mondjuk aki utálja, de szavaz rá?:D

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.21. 17:19:34

@dr. Balta$ár:
"unortodox matek? :))))

4/5 utájja, 20% közömbös a 2/3 meg szavaz rá:))))"

Jól van, mondjunk még nagyobb marhaságokat!

4/5 => 80%
20% => 20% ( :) )
2/3 => 66%

Ha ezeket összeadjuk, akkor 100%-ot kellene kapni.

Most, hogy belevetted a 20% közömböst, most már ez az összeg 166%

Ha tényleg nem látod, hogy mi a baj ezzel... na mindegy nem folytatom :)

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.21. 17:21:23

@Pop40: Azolvtárs az előtted lévő kommentjével világossá tette (bár ne tette volna, mert amúgy lazán kimagyarázhattad volna a hülyeségét), hogy mire gondol:
"4/5 utájja, 20% közömbös a 2/3 meg szavaz rá:))))"

dr. Balta$ár 2012.11.21. 17:23:54

@Önnek megyünk: így van minden világos...

a lakosság 10 millió...
2 706 292 fides szavazó = 2/3

de most hogy lehet 800-900 ezer támogató lyuk... még mindig 2/3...

ez a 2/3 ez ÖRÖK !!!

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.21. 17:27:24

@dr. Balta$ár: Te jöttél itt a százalékokkal, neked kellene tudnod, hogy ez most minek a hány százaléka.

Hogy a fidesz pillanatnyi támogatottságának mi köze ahhoz, hogy azok a százalékok, amikre te osztottad a lakósságot "nem adódnak össze" (hogy enyhén fogalmazzak) azt nem tudom...

Pop40 2012.11.21. 17:28:41

@Önnek megyünk:

Azt, hogy az olvtárs mire gondol, mikor leír egy kommentet, nem tudom. Én részemről nem szeretném mások kommentjeit magyarázni.

Az a kifejezés, amit idéztél, úgy magyarázható, ahogy fent leírtam. Ez nyilván nem zárja ki, hogy ő rosszul gondolja. (Mondom, nem az én kommentem, ezt már ne tőlem kérd számon:)

laci0011 2012.11.21. 17:29:39

@Trompf: Akkora szájjal amibe a pártszékház vöröscsillagja heréig beesik,ráértek volna az eredmények után óbégatni.Így most se eredmény se reputáció.

2llkedő 2012.11.21. 17:30:42

@Trompf: "De attól hogy diktatúrát óbégatnak egyesek attól még nincs az."

De jó irányba megyünk, hogy az legyen.

"Kicsit unalmas is hallgatni 1990 óta kivétel nélkül minden ciklusban, mikor nem az MSZP van hatalmon a diktatúrázást. "

Lehet, hogy azt az időszakot is ide sorolod, amikor éppen a fidesz diktatúrázott?

"""""""Ez a gondolkodásmód bizonyíték arra, hogy bár Magyarországon
1989-ben összeomlott a kommunista diktatúra, az önkényuralom hagyatéka
erkölcsi, intellektuális és politikai értelemben továbbra is jelen van."""""""
/Nemzeti Ügyek Politikája/

Prof. Dr. Simon Templar 2012.11.21. 18:15:59

Nagyon egyetértek a poszttal. A demokrácia ott kezdődik, amikor a társadalom többsége megmutatja a hatalom képviselőinek, hogy hol az a határ, ameddig elmehet. Ez a megmutatás lehet polgárháború (mint Angliában vagy az USA-ban) vagy lehet forradalmi (mint Franciaországban), de mindenképpen valamilyen kataklizmaszerű folyamat. Ez az eddigi tapasztalatokat figyelembe véve általában egy 50-60-100 éves ciklus. EZ UTÁN kezdődhet meg a demokrácia ALAPJAINAK lerakása (példának okáért ez Angliában az 1640-88 közti időszakot öleli fel), de az ezt megelőző időszakot még egy igazi demokrácia (Nagy-Britannia, Franciaország, USA) sem tudta megspórolni. Mi sem fogjuk.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.11.21. 18:23:19

És azt hiszem, hogy amíg itt is nem születik meg egy Bill of Rights (Jogok Törvénye), addig minden miniszterelnök saját hitbizományaként fogja kezelni az országot. De, hogy egy ilyen megszülessen, ehhez valóban magunknak, közösen kell tennünk.

Cang 2012.11.22. 10:52:52

@Balogh: A kormányt is köti az Alkotmány, a meglévő törvények, vagy legalábbis az azokkal levő összhang igénye, a PTK, a nemzetközi egyezmények, szerencsére van EU-s jog, úgyhogy azért nem teljesen szabad a pálya.

Egy másik kérdés, hogy ha egy kormány (pl a magyar) mindezekre magasról tesz, annak egyrészt egy fél-diktatórikus rendszer, másrészt eszetlen káosz a következménye, mert nem képesek rendszerben gondolkodni és cselekedni.

Nyilván túl lehet lépni az előírásokon, de ehhez bölcsnek kell(-lene) lenni, ez pedig a hazai uralkodókra nem jellemző, a nép meg emiatt szív.

gerdo 2012.11.24. 07:56:40

@Trompf: osszekeversz dolgokat. a legtobb diktatura jogallam. Az, hogy ketharmadba ontik a baromsagaikat nem teszi oket civilizaltta.

sam2sam 2012.11.30. 08:55:05

A cím "tagadhatatlanul" ironikus. Nyílván nem névértéken kezelhető. Sajnos átvitt értelemben sem érzem eredménynek a 2 felsorolt tételt. Túlságosan morális és kevéssé lényegi, hogy (Dr.) Schmitt Pált az értelmiségi-erkölcsi minimum-egyetértés letolta a székéből. Nézzük a tárgyiasult eredményt.
Egy 70 éves -egyébként a saját szakmájában megbecsült- embert lenulláztunk azért mert azt tette amit korosztálya diplomásai 10 ből 8-an.
Az Őt követő államelnök sem lett ellensúly.
OVI parasztáldozatot hozott. Egy kiválló professzor ( Dr. Tulassay) aki rosszkor volt rossz helyen és nem akart hős lenni, selyem zsínórt kapott. A FIDESZ 5 helyett 7 évre jelölt államelnököt.
Egy hangzatos, de Önmagától is elsorvadó problémát (családi erőszak) újra rágtunk.
Ennél azért, jóval nagyobbak a veszteségeink.
Demokráciákban az emberek jelöltek között választhatnak. Orbán, Bajnai, Mesterházi, Vona, Anybody (by LMP) meg az ő pártjaik. Lehet, hogy nem értettelek, de mi ebben a csoda várás. Ilyen párt demokráciát csináltak nekünk a saját pénzünkön.
süti beállítások módosítása