HTML

Facebook

...és még annyit, hogy

Ami eszembe jut, mert nem kell mindig tematikusnak lenni.

Társadalom

Bejegyzések

Friss topikok

HTML doboz

 

2012.09.03. 13:52 Zsoolt

Az örmény fiaskó

Több bejegyzés is foglalkozik ezen a blogon Örményországgal. Az első ismerkedő látogatást is beleszámítva hetedik éve dolgozom ott, 2010 óta pedig már háromhavonta megfordulok Jerevánban. Ennek most nagy valószínűséggel vége van. Hihetetlen mennyire frusztráló érzés, amikor az ember személyesen válik morálisan, erkölcsileg kárvallottjává annak, amit mások a feje fölött csinálnak. Ez minden anyagi veszteségnél fájóbb. Szeretném pár gondolat erejéig megvilágítani miként csapódott le a péntek óta dübörgő nemzetközi botrány az én személyes örmény kapcsolataimban.

Armenia

A Kaukázus környékén kicsit úgy élnek, mintha a Trónok Harcából léptek volna ki. Vagy mintha róluk formázták volna a regényt. Ezt nem gúnyolódva mondom, hanem arra akarok utalni, hogy sokszor számomra kicsit patetikusan, sőt naivan, de mégis létezik ott egy nagyon erős erkölcsi tartás, fontos a morál, ősi hagyományok élnek tovább a modern mindennapok ceremóniáiban is. Ilyen szokás az étkezések előtt mondott hosszú tósztok, a vendég tisztelete, a vendég sérthetetlensége. A mély, sok torokhangból álló nyelvükön jönnek a nagy szavak, áradó érzelmek. Hatalmas tálak, sajtokkal, húsokkal, tejföllel, a sajátos palacsintaszerű lapos kenyérrel, büszke egyenes tartás. Mikor először jártam Örményországban az volt az érzésem, hogy talán egy filmforgatáson vagyok, ahol az Opera épülete körüli ligetes, kiülős korzón hegyes orrú cipőben peckes lovagok vonulnak fel-alá, büszkén kieresztett, hosszú hullámos hajú, szintén büszkén vonuló hercegnőik mellett. És ez a büszkeség nem valami színjáték, a jereváni szállodák aljában nem találsz turistákra vadászó prostituáltakat, a már-már makacs erkölcsi tartás szembeötlően része a hétköznapoknak.

Armenia

Nem akarom ezt túlmisztifikálni, mert mindeközben korrupt az egész állam, a nemrég lezajlott elnökválasztást arcpirítóan elcsalták, le lehet fizetni a rendőrt és gennyes, tetű alakok a taxisok. Mégis, még ezek ellenére is, tagadhatatlanul erős a morális, erkölcsi tartás az ottani társadalomban.

Van aztán ennek a továbbélő kemény, ősi hagyománynak számos, a mostani történetben is felbukkanó árnyoldala. A kibékíthetetlen ellentétek, az évszádokra visszamenő, klánszerű gyűlölködés, a bosszú, a vérbosszú és annak a bosszúja, a harcos szellem, a permanens küzdelem, ami ráadásul megint csak hosszú évszázadok óta, mint egy láng folyamatosan életben van tartva. Sok tekintetben engem Örményország sértett, az igazságtalanságot elviselni kénytelen, de abba beletörődni nem tudó attitűdje a magyar szélsőjobboldal Trianon-56 toposzaira emlékeztet. Nemzeti jelképük az Ararát hegy Jereván minden sarkából látható és nincs frusztráltabb érzés, mint ez így az arcukba tolva, miközben a hegy ma Törökországhoz tartozik. Olyan ez, mintha mi a Gellért-hegyről nap mint nap láthatnánk Erdélyt. A valaha nagy, ősi birodalom, aminek két tenger mosta partjait (ismerős?) ma négy szomszédja közül hárommal úgy össze van veszve, hogy a határok zárva vannak. Örményországot kizárólag repülővel, esetleg kanyargós hegyi utakon északról az egyetlen barát Grúzián keresztül lehet megközelíteni. A kb. 3,5 milliós ország elnöke lélekben 15 millió örmény elnöke lehet, akik diaszpórában élnek a világ számos sarkában. Többször annyian, mint otthon. A szovjet múlt is erősen érződik, az egyébként is harcias szellem erős militáns vonásokkal jár együtt, orosz haditechnikára építve.   

Amikor 2005 nyarán először érkeztem oda, a szálloda portáján lévő turistáknak szóló tájékoztató brossura nem a helyi nevezetességeket, hanem Örményország sértett követeléseit sorolta. A genocídium elismeréséről, bocsánatkérésről, revízióról, Karabah örmény hovatartozásáról, a letűnt dicső birodalom helyreállításáról vagy legalábbis az örmény nép kárpótlásáról.

The mountain of Ararat

Ezzel párhuzamosan azonban valami más is zajlik Örményországban. És ebbe gázolt most bele a magyar kormány, mint elefánt a porcelánboltba. Mindamellett, amit fent leírtam, és minden szegénység ellenére, az ország modernizálódik. Ez nem csak olyan anyagi gyarapodást jelent, aminek következtében a szovjet katonai bunker helyébe egy nemzetközi elismerésre érdemes, szép új repterük lett, hanem azt is, hogy a fenti, ősi kaukázusi viszonyok, lassan intézményesülnek. Örményország Európához sorolja magát, habár nyugatra tőlük az a Törökország van, amiről mindenki tudja, hogy a Boszporusztól keletre már Ázsia. Északról a közeli Kaukázust tekintik a földrész határának, tehát ők a határon vannak, mondják. Az örmények egyértelműen európai, keresztény népként tekintenek magukra.  

Az európai, intézményesült viszonyok elfogadásának tekinthető az is, hogy örmény oldalról elfogadhatónak tartották a minden emberi mérce szerint gerinctelen azeri baltás gyilkos életfogytiglanig tartó börtönbüntetését. Vegyünk itt észre valamit. Az örmény katonatiszt halála az ősi kaukázusi hagyományoknak megfelelően már önmagában szégyenbe hozott bennünket. A vendégünk volt. Evett a kenyerünkből és a sónkból, ivott a borunkból. Ez azt jelenti, hogy biztonságát nekünk kellett garantálnunk. Erre nem voltunk képesek, aljas, kegyetlen módon álmában meggyilkolták a mi vendégágyunkon, a védekezés minden lehetősége nélkül. Az örmények elfogadták ennek a kérdésnek az intézményesült, európai igazságszolgáltatás útján történő rendezését. Azért, mert nekik is ez a zsinórmérték, ebbe az irányba tartanak.

Armenia

Mi meg ugye ehhez képest ebből az irányból tartunk valami felé, amit most Orbán Viktor megmutatott a maga teljességében az egész világnak, hogy mi felé. Itthon ez furán hangozhat a magyar énképhez képest, de az örmények ezt az országot egy fejlett, európai civilizált országnak tartották. Örmény kollégáim és barátaim imádják Budapestet. Hazajőve Jerevánból én is látom mi a különbség a két város között, milyen monumentális élmény lehet látni a körút hatalmas házait, a széles Dunát rajta a hidakkal ezzel a XIX. századi mesevárossal. Örmény egyetemisták, akikkel dolgoztam pár hónapja azt mondták nekem, hogy annyira tisztelik Magyarországot, amiért az emberek képesek voltak eltávolítani a nyilvánvalóan csaló köztársasági elnököt. (A hírek oda is eljutottak, azt azonban már nem tudták, hogy nálunk nem az elnök a hatalom igazi birtokosa) Azt mondták példaként tekintenek ránk, mi is egy szovjet múltból nőttünk ki, és képesek voltunk vér nélkül eltávolítani a nem oda való vezetőt.

Most nem mondanak ilyeneket. Legközvetlenebb barátaim is meg vannak döbbenve, és habár ezerszer biztosítanak, hogy ez nem a személyem ellen szól, de hatalmas csalódás nekik, nem értik ez hogy történhetett meg. Csalódtak nem csak Magyarországban, hanem az EU-ban is, a jogállamban, az intézményesült igazságszolgáltatásban. Van egy érzékelhető zavar. Hogy tényleg erre akarunk menni? Ha ilyen erkölcstelen, gyalázatos világ Európa akkor nem jobb nekünk a régi kaukázusi világ?

Armenia

Két hét múlva kellene mennem Jerevánba legközelebb. Hogy leüljek az asztalukhoz, egyek a kenyerükből, a sójukból és igyak a borukból. Hogy pohárköszöntőket hallgassak és mondjak emberségről, barátságról. Ahonnan ezek az ősi szokások jönnek, ott a családra száll az "apa" bűne. Ezt így nem mondják, de többen, akikkel a napokban beszéltem azt kérdezték tőlem hogyan hagyhatjuk, hogy ez az ember tovább vezesse az országot? Az ő logikájuk szerint nekünk van felelősségünk abban, amit Orbán Viktor csinált, és nem elegendő ehhez ezerpárszázfős facebook „sorry Armenia” csoportokat lájkolgatni. Milyen érdekes, hogy a magyar jobboldal (szavakban) legerősebb vára az erkölcs, a tartás, a morál. És ott ahol ezek még jelentenek valamit, ott egyértelmű a képlet. Ez az ország akkor őrzi meg, akkor nyeri vissza arcát, ha nem tűri meg magán többé azokat, akik ilyen szégyenbe hozták az országot.

És tudom, a méreg beszél belőlem, a személyes szégyenérzet, amit érzek napok óta, de azt kell mondjam, lassan körvonalazódik annak a világnak a képe, ami felé Orbán Viktor a mi csendes hallgatásunk vagy legalábbis halogatásunk közepette viszi az országot. A keleti szél azt jelenti, hogy kilép az európai civilizáció intézményes kultúrköréből. Mindent lebontott vagy kiüresített, ami eddig oda tartozott és hatalmi technikáiban, megnyilvánulásaiban, stílusában a keleti despoták mintáit követi. Ebben a csapatban azonban igen kezdő játékos, a nála láthatóan jóval okosabb és a műfajban régebb óta otthon lévő azeri elnök átejtette a palánkon. Ezt fogják tenni velünk a kínaiak is (majd ha lesz időm, egy külön bejegyzésben leírom hogyan verte át Kína az orbánosan arrogáns szingapúri ex-miniszterelnököt) és valószínűleg hamarosan jönnek majd más játékosok, akik megérzik, hogy új balek ült a kártyaasztalhoz.

Mi pedig fizetjük a számlát a játszmákhoz..

567 komment · 11 trackback

Címkék: Orbán Viktor Kaukázus Azerbajdzsán Örményország


A bejegyzés trackback címe:

https://annyit.blog.hu/api/trackback/id/tr464749256

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Safarov gyilkosság képregényben? 2012.09.04. 08:02:52

Még a legvadabb álmomban sem gondoltam, hogy ennek a blognak valaha is köze lesz akár a leghalványabban is aktuálpolitikához (tulajdonképpen pont azért is indítottam ebben a témában). De rá kellett döbbennem, hogy a lányok egyik kalandjuk során egy o...

Trackback: A „Baltást" kiadni nem kell félnetek jó lesz 2012.09.03. 21:49:28

A nyári uborkaszezon az augusztusi tűzijátéknál is látványosabb politikai eseménnyel ért véget. A hidegháború lezárulta óta nem látott eseményre került sor: Magyarország kiadta azt az azeri katonát Azerbajdzsánnak, aki baltával megölte örmény tiszttárs...

Trackback: A „Baltást" kiadni nem kell félnetek jó lesz 2012.09.03. 21:49:24

A nyári uborkaszezon az augusztusi tűzijátéknál is látványosabb politikai eseménnyel ért véget. A hidegháború lezárulta óta nem látott eseményre került sor: Magyarország kiadta azt az azeri katonát Azerbajdzsánnak, aki baltával megölte örmény tiszttárs...

Trackback: Örvényben 2012.09.03. 20:53:23

Elbaltázták, de nagyon. Vagy azért, mert iszonyatosan amatőrök, vagy azért, mert teljesen gátlástalanok – ez még kiderül – a magyar diplomáciának az azeri gixerrel sikerült bennünket egy évtizedek óta dúló, elmérgesedett konfliktus közepébe sodorni. So...

Trackback: Karabahi székelyek? 2012.09.03. 19:16:57

Az elmúlt napok gumicsontja kétségkívül a baltás azeri katonatiszt kiadatása és felmentése volt. Politikai szekértáborok feszülnek egymásnak, pro és kontra ontják a blogok az érveket (megjegyzem az Index címlapon kizárólag örménypárti és Orbán ellenes ...

Trackback: Tökös gyerekek 2012.09.03. 18:46:10

Az örményes ügyben mindenki azt találgatja, hogy a magyar kormány elővigyázatlanul vagy szándékosan cselekedett-e. Nyilván az első verzió cseppet sem izgalmas, csak tanulságos. Miközben belecsöppentünk két másik ország konfliktusába. arra is gondoljunk...

Trackback: Tökös gyerekek 2012.09.03. 18:46:04

Az örményes ügyben mindenki azt találgatja, hogy a magyar kormány elővigyázatlanul vagy szándékosan cselekedett-e. Nyilván az első verzió cseppet sem izgalmas, csak tanulságos. Miközben belecsöppentünk két másik ország konfliktusába. arra is gondoljunk...

Trackback: Emberkereskedelem ára 2012.09.03. 14:48:03

Az F.MPSZ-KDNP kormány az erkölcs és az etikaoktatás csúcspontjait verdesi tetteivel.  Persze ez csak egy szarkasztikus kijelentés. Ezek akarnak a gyerekeinknek bármit is tanítani? Erkölcsöt és etikát? Na ne! Sokan javasolják, hogy a következő hatalom,...

Trackback: Az Alku 2012.09.03. 14:47:28

"Ilham Alijev azeri elnök hosszú idő óta követte a magyar és azeri jogi irodák munkáját, és az ügy lezárásához végül az az egyezmény vezetett, amely Orbán Viktor magyar miniszterelnök azeri látogatásakor született." Kivonat Ali és Ovi tárgyalási je...

Trackback: Gagyi faxot lobogtatva bizonygatja ártatlanságát a baltás gyilkos kiadatásában a kormány 2012.09.03. 14:43:23

A Magyar Nemzet szerint ez a fax tartalmazza Azerbajdzsán Igazságügyi Minisztériumának kötelezettségvállalását: * * Nézzük meg, mit ír a kiadatási kérelem formai és tartalmi követelményeire vonatkozóan a nemzetközi bűnügyi jogsegélyről 1996. évi XXXVII...

Trackback: Navracsics hazudik, az örmény igazságügyi miniszter meg is írta neki 2012.09.03. 14:39:47

“Engedje meg, hogy kételkedjek az őszinteségében, amikor azt állítja, hogy megelégedett az azerbajdzsáni fél garanciáival.” – áll Hrayr Tovmasyan lentebb olvasható levelében a news.am örmény hírportál információi szerint. A levél magy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karipapa01 2012.09.03. 14:32:50

Gyurcsány a hibás :-))

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.03. 14:35:56

@Karipapa01: Tök egyértelmű. Ki volt a miniszterelnök, amikor baltával gyilkoltak egy védett intézményben? Na ügye! Ki volt akkor a honvédelmi miniszter? Na ügye! :)

Sárga Király 2012.09.03. 14:36:51

Oké, nyilvánvalóan gerinctelen húzás volt az azeri hazaengedése- és ezt a kormányt én is valami jól elkerített helyen látnám a legszívesebben.

Ettől függetlenül: ne legyen már számunkra normális, hogy diplomáciai kapcsolatokat szakítanak meg, magyar nagykövetségekre támadnak - és globális kampányt indítanak Magyarország ellen. Jozef Rohác magyar állampolgárt ölt, de ha most hazaengednék -és ott szabadulna - én nem mennék hadba Szlovákia ellen. Szintúgy nem üzennék hadat Írországnak a leányfalui gázoló miatt, pedig felháborítónak tartom, hogy hazalóghatott.

Attól még, hogy a világnak egy részén még elfogadott a vérbosszú, vagy hogy le-lelövünk egy embert a szomszédban, hadd ne kelljen ugyanilyen elvek szerint megítéljük saját magunkat.

hower 2012.09.03. 14:43:37

"Az ő logikájuk szerint nekünk van felelősségünk abban, amit Orbán Viktor csinált"

Ez a nyugati demokráciák logikája szerint is így van. Orbánt a magyar választók választották meg.

gaffel 2012.09.03. 14:45:12

kicsit egyoldalu a poszt...mondjuk nem meglepo ha ott elt a szerzo.

mar mashol leirtam hogy roviden mit gondolok az esterol:

safarovot allitolag folyamatosan vegzalta az ormeny arc, hogy a maradek csaladjat is ki fogjak irtani...aztan elpattant safarovban egy hur es ez lett belole. szerintem eleg nehez megitelni ezt outsiderkent..nyilvan amit tett elfogadhatatlan.
es azt se felejtsuk el, hogy 8 evet ult szigoritott fegyhazban. es tetszik nem tetszik nem nagyon szoktak tenyleges eletfogytigalnt osztogatni kis hazankban...lasd kozma gyilkossag.

szoval en azt gondolom, hogy magyarorszag erkolcsi felelossege kimerul abban, hogy szuletett egy jogeros itelet. egyebkent is eleg vicces politikai szinten erkolcsrol, baratsagrol beszelni...az hogy meg amerika is magyarazatot var..nos guantanamo, abu graib, titikos cia bortokon etc. eleg vicc kategoria (tudom amit szabad jupiternek...de akkor is)

az ormenyek reakcioja meg eleg eltulzott..eu szankciok stb..wtf? hol elnek ezek?
nyilvan nekik erdekuk hogy az aldozati szerepben valo tetszelgest fenntartsak. (ettol meg semmi bajom az ormenyekkel)

szal kicsit pilatus a credoban esete forog fenn.

aztan majd kiderul hogy ebbol hogy jovunk ki..jelen allas szerint meglehetosen szarul. remeljuk nem lesz nagyobb stressz.

illetve egy hibat elkovettunk tenyleg. nem tudom ki gondolhatta anno azt, hogy ket ilyen osztonylenyt jo dolog egy kollegiumban elszallasolni.

illetve az, hogy a kiadatas miatt szemely szerint az osszes magyart gyulolik...az eszak atlanti kulturkorben ezzel megis mit lehet kezdeni? nevezzuk primitivnek?

Doktor Kotász 2012.09.03. 14:47:22

Meglepődtem, hogy egy politikai blog emberi és nem csak állati érzelmeket képes felkorbácsolni.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.03. 14:47:47

@God hates us all by Hank Moody: Mondom, fel fog vetődni az ex-honvédelmi miniszter felelőssége is. Még visszanyalhat a fagyi... :D

Karipapa01 2012.09.03. 14:50:25

@God hates us all by Hank Moody: "illetve egy hibat elkovettunk tenyleg. nem tudom ki gondolhatta anno azt, hogy ket ilyen osztonylenyt jo dolog egy kollegiumban elszállásolni."
Hát persze! Ki gondolhatta volna azt, hogy egy cigányt, meg egy magyart nem lehet elszállásolni ugyanazon kollégiumban! Vagy egy fehért és egy négert (bocsánat: Negrót) !! Na jól van...

Karipapa01 2012.09.03. 14:51:33

@dr. Kóser Malac: " Tök egyértelmű...."

Na! Azérmondom :-))

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.03. 14:52:39

@Karipapa01: Azért egy izraeli zsidót meg egy palesztint sem szoktak egy emeleten tartani...

Karipapa01 2012.09.03. 14:56:38

@dr. Kóser Malac: " Azért egy izraeli zsidót meg egy palesztint sem szoktak egy emeleten tartani..."

Nem reszketsz a fajvédőktől, hogy ezt leírtad? Nem szégyelled magad? :-))

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.03. 14:57:22

@Karipapa01: "Səfərov 1977. augusztus 25-én született a Szovjetunióban Jabrayilban. Tizenéves korában, a Hegyi-Karabahért folytatott háborúban családját a szeme láttára ölték meg az örmények, szülővárosa pedig azóta is örmény megszállás alatt áll. Ezután csatlakozott az azeri hadsereghez, hogy minél több örményt ölhessen meg."
Ennyit a 2004-es ZMNE vezetéséről...

tede 2012.09.03. 14:57:28

Ez már hányadik írás a témáról? Okés, hogy egy kicsit új szinezetet ad neki, de amilyen zsongás van, az hajmeresztő.

Egyébként az örményeket sem értem igazából, mert miért Magyarország a hibás, miért nem az Azeriek? Vagyis hát igen, az Azeriek mocskolása már újat nem tud hozni.

Akik kárognak, hogy előre látható volt meg stb, azokra nagyon de nagyon kíváncsi lennék, hogy amikor hasonló helyzetbe kerülnének, akkor is vernék a tamtamot, hogy de a hivatalos, azeri minisztérium vállalása nem ér semmit, nem adom a rabot.

Az Azeri egy ravasz, fifikás nép, ezek szerint simán visszaélnek a kiskapukkal. Ez jusson minden országnak az eszébe, amikor mondjuk BT tagságról dönt.

Nem is értem, miért Magyarországot fikázzák, van egy nemzetközi egyezmény, amit papíron betartottak az azeriek, aztán mégsem. Ja erre állítólag azt kellett volna mondani, hogy nem, a papír nem ér semmit, nem adjuk a rabot. Aztán milyen indokkal nem adtuk volna? mert csak, mert a józsi a kocsmában tudta előre, hogy az azeri elnök kegyelmet fog adni? nevetséges okoskodások ezek, de természetesen az Örmények reakciója is jogos, de ilyen a nemzetközi jog, meg az is látszik, hogy milyen aljasak tudnak lenni az Azeriek. Duplán jól járt Örményország, ha lehet ilyent mondani egy ilyen tragédia után, de legalább látszik, hogy ebben az ügyben az Azeriek hogyan viselkedtek.

Ludovikás Levente 2012.09.03. 14:58:07

"a szovjet katonai bunker helyébe egy nemzetközi elismerésre érdemes, szép új repterük lett"

Vissza fogják még sírni azt a bunkert

Karipapa01 2012.09.03. 15:00:23

@dr. Kóser Malac: Na igen! Ez indokolja, hogy széttrancsírozza a kollegista-társát, aki nem ártott neki. Igazad lehet...

snipper 2012.09.03. 15:00:32

@dr. Kóser Malac: NATO program, a NATO hívta meg a résztvevőket, mi csak a helyet adtuk.

bgp 2012.09.03. 15:01:06

@Sárga Király: Ha valóban az volt az indok, hogy nem akartuk tovább etetni, kiadhattuk volna az örményeknek is. Oszt' jó napot.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.03. 15:04:47

@Karipapa01: Ja és a NATO itt bárkit összeereszthet bárkivel, mi nem tudunk semmit.

nemecsek ernő áruló 2012.09.03. 15:04:55

@God hates us all by Hank Moody: Állítólag. Ezért lecsapta álmában egy baltával.

A tragédia pont az, hogy azok, akik most bagatellizálják Safarov elnöki kegyelmét, vérre menő szájhősködést folytattak a halálbüntetés visszaállításáért! Mi ez, ha nem vérlázító, undorító kettős mérce?

von Putri 2012.09.03. 15:05:17

Ebbe az egészbe mi úgy kerültünk bele mint Pilátus a Credóba. Innentől kezdve vagy az egyik vagy a másik átkoz minket, nincs jó döntés hosszútávon

Egy jó megoldást tudok elképzelni: eldózerolni a Kaukázust, aztán sokkal nyugodtabb lesz a világ

zarahusztra 2012.09.03. 15:05:46

Nem javaslom letenni a voksot egyik fél mellett sem...jó lenne a gyilkosság előzményeiről kicsit tájékozódni.
A kormány nagy vihart kavart: EZ TÉNY. Ha erre számított és van valami a mérleg másik serpenyőjében is, akkor TALÁN védhető a lépés.
Ugyanakkor attól tartok, hogy nincs meg az a (külpolotikai, diplomáciai?) szakértelem, ami reményt adhatna egy ilyen gondolatmenetre...

gaffel 2012.09.03. 15:06:54

@Karipapa01:

tulajdonkeppen mit is szeretnel a tudomasomra hozni?

von Putri 2012.09.03. 15:07:33

@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Ha volna nálunk halálbüntetés, akkor most nem kéne foglalkozni a néhai Safarov ügyével, te köcsög

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 15:07:59

@God hates us all by Hank Moody: Ha felmerül a kérdés, hogy ki gondolta volna, hogy megöli egyik a másikat, akkor ezerszer jobban fel kell merülnie, hogy ki gondolta volna, hogy nem kap kegyelmet?

Az örmény áldozat provokációját a bíróság nem látta bizonyítottnak. A gyilkos szerint a provokáció többnyire abban jelent meg, hogy felé nézett, vagy elmosolyodott.

A húr pedig saját vallomása szerint nem elpattant. Már a katonaságba azzal a szándékkal jelentkezett, hogy örményeket öljön. Magyarországon egyik nap este vette meg a fejszét és egy fenőkövet, utána még megcsinálta az angol háziját, elszívott pár cigit és ücsörgött, majd hajnalig várt, mert akkor alszanak legmélyebben az emberek, és csakis akkor támadott.

Nem "elpattant húr", hanem előre megfontolt, hidegvérű orvgyilkosság.

nemecsek ernő áruló 2012.09.03. 15:09:07

@von Putri: Hibás! Ha nem adták volna ki, ahogy az előző vezetés sem adta ki Azerbajdzsánnak, mert százával álltak jegyzékek a követtség asztalán, hogy elnöki kegyelemben fog részesülni, AKKOR nem lenne most gondunk!

Karipapa01 2012.09.03. 15:10:06

@dr. Kóser Malac: "Ja és a NATO itt bárkit összeereszthet bárkivel, mi nem tudunk semmit."

Ja! Mint az olimpián! Ott is találkozhat bárki bárkivel. Ilyesmit pedig, hogy: "majd a harctéren találkozunk..." intelligens ember nem ismer! Oda kell menni egy alvó emberhez és szétdarabolni. Úgy kell! Nem csak hogy törvénytelen, de erkölcstelen is. Ne vitatkozzunk ezen...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 15:10:16

@tede: Nincs nevetséges okoskodás, el kellett volna olvasni az egyezményt is meg a levelüket is, aztán összevetni a kettőt.

Nem kiskapun mentek át az azeriek, hanem egy rendes, írásban rögzített kapun.

Harald Blåtand 2012.09.03. 15:10:59

@tede: "Aztán milyen indokkal nem adtuk volna?"
Hát amivel eddig sem. Magyarország területén magyar joghatóság alá tartozik.

gaffel 2012.09.03. 15:12:22

@félázsiai nemecsek ernő áruló:

najo akkor teljesseg kedveert. eloszor leszurta, aztan a holttestetet kicsit megapritotta baltaval.
szerintem a halalbuntetes lehetosegenek tudataban is elkovette volna.
egyebkent hol bagatellizaltam?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.03. 15:13:14

@Karipapa01: Nem intelligens emberekről beszélünk, hanem kaukázusi katonákról.

nemecsek ernő áruló 2012.09.03. 15:13:16

@God hates us all by Hank Moody: Ehh, látom a funkcionális analfabétizmus megvan, semmi gond, majd legközelebb.

nakara 2012.09.03. 15:14:12

Az örmények olyanok, mint a zsidók...sírni tudnak a legjobban. Az azeriek ellen örmények által elkövetett kodzsali és agdami vérengzésekről egy szó sem esik...

bIQa 2012.09.03. 15:15:53

@hower:
A római jog szerint mindenki egyénileg felelős a tetteiért, ezt vette át a nyugati gondolkodás.

Más viszont a helyzet a nemzetségi társadalom szintjén megrekedt kaukázusi népeknél, mint például az örmény. Ott nagyon erős a kollektív felelősség eszméje, amit most ránk próbálnak vetíteni a saját észjárásuk szerint

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 15:16:52

@God hates us all by Hank Moody: Nem.

Vallomása és a halottvizsgálat szerint is először a fejsze fokával homlokon/fejbe ütötte, aztán lefejezte 2-3 csapással, majd még mintegy 6-7 csapást mért a testre.

Nem szúrta le.

A vallomásában részletezi, hogy bár vett egy kést is, végül a fejsze mellett döntött, mert a késszúrás után még védekezhetett vagy segítségért kiálthatott volna az áldozat.

Sebaj, az a lényeg, hogy tudatlanul legyél biztos a dolgodban.

bandiko 2012.09.03. 15:17:10

Szia! Szuper a cikk, minden szempontból, jó az írás, és kösz a nézőpontért. És írd meg, igen, hogyan ejtették át a kínaiak szingapúri miniszterelnököt.

Karipapa01 2012.09.03. 15:20:19

@dr. Kóser Malac: " Nem intelligens emberekről beszélünk, hanem kaukázusi katonákról."

Mi az, hogy nem intelligens ember??? Ez egy katonatiszt, aki felsőfokú iskolát végzett !! A képzése folyamán harcászati, történelmi, fizikai, kémiai, stb. képzéseken ment keresztül és valószinüleg jó eredménnyel végzett, mivel azért küldték ide az országából, hogy elsajátítsa az angol nyelvet beleértve a katonai szakkifejezéseket is. Ide nem birkapásztort küldtek !!! Ne nézd már le a kaukázusi katonákat, főként az ehhez hasonlókat.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 15:22:34

@bIQa: Te melyik nemzetségi társadalomban rekedtél meg?

Hadd idézzelek:

"belesétál a csehszlovákok csapdájába. Vagy éppen a szlovákokéba."

A még primitívebb szinten megrekedt azeriről nem is szólva, aki baltával vetít ki.

gaffel 2012.09.03. 15:27:18

@Counter:

honnan tudod hogy mit tudok? foleg hogy milyen forrasbol? az hogy te mit olvastal az ujsagban nem nagyon erdekel.

egyebkent mint mondtam, nem vedem safarovot..csak szerintem kicsit arnyaltabb a kep annal amit a mainstream media nyom.

megengeded, hogy legyen sajat velemenyem? szabad?

@félázsiai nemecsek ernő áruló:

hogy jon ide a cigany-magyar, feher-neger tema? miert akarsz olyan gondolatot nekem tulajdonitani amirol nincs szo? miert csusztatsz?
es egyebkent miert sertegetsz?

neked is felteszem a koltoi kerdest:

megengeded hogy legyen sajat velemenyem a dologrol?

dr kíváncsivagyok 2012.09.03. 15:29:48

Itt a lényeg :
"azt kérdezték tőlem hogyan hagyhatjuk, hogy ez az ember tovább vezesse az országot? Az ő logikájuk szerint nekünk van felelősségünk abban, amit Orbán Viktor csinált, és nem elegendő ehhez ezerpárszázfős facebook „sorry Armenia” csoportokat lájkolgatni. Milyen érdekes, hogy a magyar jobboldal (szavakban) legerősebb vára az erkölcs, a tartás, a morál. És ott ahol ezek még jelentenek valamit, ott egyértelmű a képlet. Ez az ország akkor őrzi meg, akkor nyeri vissza arcát, ha nem tűri meg magán többé azokat, akik ilyen szégyenbe hozták az országot."

bepe22 2012.09.03. 15:30:32

Kezd elegem lenni ezekből a tökéletesen hülye magyar politikusokból és a nyaloncaikból (minden oldalon).

bigthereal 2012.09.03. 15:31:06

az, hogy bemutatod az örmény mindennapokat, az jó.

az, hogy politikai következtetéseket vonsz le, nem jó.

inkább maradj az előbbinél!

dr kíváncsivagyok 2012.09.03. 15:31:30

@Counter: "Vallomása és a halottvizsgálat szerint is először a fejsze fokával homlokon/fejbe ütötte, aztán lefejezte 2-3 csapással, majd még mintegy 6-7 csapást mért a testre.

Nem szúrta le.

A vallomásában részletezi, hogy bár vett egy kést is, végül a fejsze mellett döntött, mert a késszúrás után még védekezhetett vagy segítségért kiálthatott volna az áldozat.

Sebaj, az a lényeg, hogy tudatlanul legyél biztos a dolgodban.

Ami nem lényegtelen : ÁLMÁBAN !

Bátor tett , amiért a diktátor elő is léptette....

slowmotion 2012.09.03. 15:32:05

@Karipapa01: @Karipapa01: azért az örmény-azeri viszony kicsit durvább dimenziókig jutott el, mint hogy egyenruhás bohócmilíciák meneteljenek el a putrisor előtt. főleg úgy, hogy ugye az indiánok is magyar állampolgárnak számítanak, viszont ott fent a Kaukázusban ez nem így megy. Azerbajdzsánban nincsenek örmények, Örményországban és Hegyi-Karabahban nincsenek azeriek, nyilván nem véletlenül.
ugyanezért nem érdemes egymás mellé tenni a szunnita irakit és a síita iránit, vagy a palesztin Hamász-akvitistát és az izraeli szélsőjobbert.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 15:32:15

@God hates us all by Hank Moody: Azt írtad, hogy "először leszúrta".

Ő nem ezt vallotta, a bíróság nem ezt állapította meg.

Örülök, hogy jobban tudod, mi történt, mint az elkövető, az igazságügyi orvosszakértő és a bíróság. Nagyon okos és tájékozott lehetsz.

Lehet saját véleményed, de nem kell megsértődni, ha szerintem köze nincs a valósághoz.

Karipapa01 2012.09.03. 15:32:30

@God hates us all by Hank Moody: "tulajdonkeppen mit is szeretnel a tudomasomra hozni?"

Semmit ! A tények magukért beszélnek...

Karipapa01 2012.09.03. 15:34:13

@slowmotion: "azért az örmény-azeri viszony kicsit durvább ..."

Amit írtál, számomra kicsit zavaros. Én egyszerű ember vagyok...

Fullánkos Algol 2012.09.03. 15:35:56

Így van, az orbán felelőssége semmit sem csökkent a vele cinkos szavazók felelősségén. Ők pedig ne is álmodjanak róla hogy majd az ország gerincesebb fele mögé bújhatnak, megehetik majd magukban amit főztek.

safranek 2012.09.03. 15:40:15

Hogy kerülhettek ezek annak idején egy szobába?
Mivel bőszítette fel az örmény az azerit?

téglagyár 2012.09.03. 15:40:17

Magyarorszag legnagyobb ellensege az szdsz!
O pedig az szdsz arca:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg
Terjesszetek, hogy nekik veszniuk kell!!!!

Netuddki. 2012.09.03. 15:42:34

"Az örmény katonatiszt halála ... szégyenbe hozott bennünket. ... Ez azt jelenti, hogy biztonságát nekünk kellett garantálnunk. Erre nem voltunk képesek, ... meggyilkolták a mi vendégágyunkon, a védekezés minden lehetősége nélkül."

Lóphaszt kispofám! Nem miattunk, hanem az örmény és az azeri viszály miatt. Ők nem tartották tiszteletben a vendégséget. A szégyen az övüké, és ezért ne próbálják másra kenni a szart.

Ettől függetlenül most egy gyilkos szabadon van. Aminek a felelőse az orbán és nem én aki soha nem szavaztam rá. Legkésőbb 2014-ben meg majd szépen el lesz zavarva a csába és elszámoltatva. Többek között ezzel a húzásával is.
Ezt megmondhatod az örmény haverjaidnak is...

morami666 2012.09.03. 15:42:41

Egy a lényeg, a MARLENKA az örök! :)

slowmotion 2012.09.03. 15:43:26

@Sárga Király: az örmény tiszt - mint az örmény hadsereg képviselője - egy katonai szervezet képzésére érkezett katonatiszti minőségben.
az azeri tiszt - mint az azeri hadsereg képviselője - egy katonai szervezet képzésére érkezett katonatiszti minőségben.
amíg a ZMNE területén tartózkodtak, ami katonai jellegű objektum, addig nem számítanak civil turistának a legkevésbé sem.

innentől ha az egyik megöli a másikat álmában, az simán felfogható hadüzenet nélküli háborús cselekményként, legfeljebb a magyar igazságszolgáltatás nem ekként értelmezte.

lehet fényezni a dolgokat, de ez kb olyan volt, mintha mondjuk Mladicot most kiadnák a szerbeknek, hogy folytassák a börtönbüntetését ott, akit persze szabadon engednének - a boszniai muzulmánoknak meg azt mondanák, hogy bocs, de ígéretet kaptunk arra, hogy börtönben fog megrohadni...

monddazigazatmar 2012.09.03. 15:43:40

Hát most, hogy igy elolvastam ezt az írást, megjött a kedvem, hogy odarohanjak, és leszopjak egy-két örményt, ezek annyira jó és nemeslelkű emberek....

Hát már mindjárt az jön, hogy mi vertük agyon azt a drága lelket ott 2004ben. Meg kellett volna védenünk az egyik hegyi parasztot a másiktól. Aztán tudni előre, hogy miután azt mondják és faxolják, hogy persze ülni fog, utána tovább itt tartani fogva.

gaffel 2012.09.03. 15:44:45

@Counter:

ki sertodott meg? ellenben veled en nem ujsagcikkekbol tajekozodtam. de tudod mit, legyen igazad.
amit az elso hszemben irtam, az teljesen fuggetlen attol, hogy elobb baltazott e vagy sem. nem az a lenyeg, de tolem rugozhatsz meg ezen ha jol esik.

@Karipapa01:

ugyugy

tusuanzen 2012.09.03. 15:46:12

az egész csak az oroszok pofánköpéséről szól, szíria kapcsán és szerintem nem kizárólag orbáni ötlet, hanem egy jól időzített fricska az amcsik részéről....ja! ez nem a konteoblog?

Karipapa01 2012.09.03. 15:48:25

@Fullánkos Algol: "Így van, az orbán felelőssége semmit sem csökkent a vele cinkos szavazók felelősségén. Ők pedig ne is álmodjanak róla hogy majd az ország gerincesebb fele mögé bújhatnak, megehetik majd magukban amit főztek."

Ne durvulj ! Akik annak idején Orbánra szavaztak, azért tették, mert a 8 évig taró kommunikációja alapján azt várták tőle, hogy csodát tud tenni. Ezek a szavazók nem voltak jósok, csupán arra asperálhattak, hogy az eddigi "csapkodó", mindenbe belepróbálgató kormányzat helyett egy egyértelmű, egy vonalú stabil kormány irányítja az országot. Sajnos nem jött be, mert ez a tendencia folytatódott. Röviden: a választók is át lettek kúrva !!! Most ezért hibásak?

monddazigazatmar 2012.09.03. 15:49:36

@slowmotion: Nem valami nyelvtanfolyamra jött ez a kettő ide? Mert akkor nézheted tanulónak is őket.

Azt meg azért hadd ne tudja már senki kivulállo, hogy két ilyen barbár állatot nem lehet egymás közelében tartani. Vendégjog, meg a faszom. Az meg a vendégtől elvárhatű viselkedés, hogy ne irtsa ki a másik vendéget

red shield rapresentative 2012.09.03. 15:49:46

Ennyi az egész!

3 milliárdot és olajat, meg gázt sem adnak egy baltás hősért, elképzelhető egy , vagy két millió dollár, mely könnyen elutalható egy off shore számlára. Ez látszik kézenfekvőnek.

Volt itt egy kis üzlet 2014-re! Király szeretne maradni a vezér.

slowmotion 2012.09.03. 15:50:21

@Karipapa01: mert összemosod a dolgokat. magyar-cigány, fehér-néger, persze, miért ne lehetne összeereszteni őket...
viszont két katonatisztet, akinek az országai talán egymás legnagyobb ellenségei, minden különösebb félelem nélkül egy légtérbe rakni? na ez a legnagyobb amatőrizmus.
nem voltam nagyon idős, de simán emlékszem még az újságokból azokra a cikkekre, ahol az örmény-azeri harcokról tudósítottak. akkor vajon azok a valakik, akik egyrészt katonák, másrészt az elhelyezést intézték, tehát valószínűleg kellett volna némi tudással rendelkezniük erről, azok mit olvastak anno? Szabad Földet?

Karipapa01 2012.09.03. 15:57:01

@slowmotion: "...viszont két katonatisztet, akinek az országai talán egymás legnagyobb ellenségei, minden különösebb félelem nélkül egy légtérbe rakni?..."

Melléduma! Mindketten a NATO haderőhöz tartoztak. Ilyen alapon, amíg itt voltak: bajtársak! Hogy otthon mik? Majd a harcterükön eldől! Mindenesetre egy NATO-oktatóközpont nem harctér!

monddazigazatmar 2012.09.03. 15:58:58

@slowmotion: béke volt közöttük?
Két magasrangu katonatiszt volt, aki egy nemzetközi tanfolyamra jöttek?
Fel kell tételezni, hogy két állitolag civilizált katona, este fejszével egymásnak esik?
Baszki, irják ki, hogy ezek állatok, aztán nem eresztik össze őket.
Amugy miért nem megy a Gyurcsányozás, hogy az meg az ő hibája volt?

slowmotion 2012.09.03. 15:59:44

@monddazigazatmar: persze hogy nyelvtanfolyamra, be is iratkoztak a Katedrába, nappal pizzafutárok voltak, este meg padtársak.
ja nem.
katonai egyetemen, katonai szervezésben, katonaként érkeztek, gondolom azért a nyelvtanfolyam sem kimondottan arra irányult, hogy a tojásrántotta elkészítésének angol nyelvű leírását sajátítsák el.
a kapun nem jutsz át belépési engedély nélkül, a campuson mindenfelé leselejtezett harceszközök állnak, én azért azt feltételezném, hogy elég nehéz lehet kilépni a katonaszerepből ilyenek mellett.
de én ugye nem vagyok piszkológus.

monddazigazatmar 2012.09.03. 16:04:17

@slowmotion: Már bocs, de akkor egy azeri diplomatától elvárható, hogy nekiugrik a másik országbelinek?
Ha akkora ellenségek, akkor miért hivta meg mindkettőt a NATO?
Ha 2 ország valaha hadban állt akkor egy 3. országban vendégeskedő 2 katona az fejszével irthatja egymást?

Utolag olyan kurva okos mindenki. Szögesdrótot kellett volna tenni a padjuk közé. Meg minek nyelvtanfolyam nekik?

Belagezapista (törölt) 2012.09.03. 16:04:48

@Sárga Király:
A diplomáciai támadás, hogy megszakították a diplomáciai kapcsolatot, egyrészt nem háború, másrészt nem az ország, hanem a kormány ellen van, amelyik ezt a kiadatást megtette. Tudom, hogy ti fideszdroidok a vezír utasítására folyamatosan próbáljátok elhitetni, hogy külföldről folyamatosan támadják az országot, holott végig kedvenceteket támadják.

KG2000 2012.09.03. 16:05:24

Hogy a blogos szintjére ereszkedjek le: 2004-ben az akkori MSZP-SZDSZ kormány ölte meg az örményt. Undorító képmutató aljas, hazug, erkölcstelen alak. Mit képzel, mégis, ki ő?

monddazigazatmar 2012.09.03. 16:05:55

@slowmotion: arrol nem is beszélve, hogy a csávó nem az elso napon esett neki a másiknak.
Magyarul nem az volt, hogy meglátta ott azt az örményt, aztán nekiugrott, mert náluk ez a divat.

s 2012.09.03. 16:06:13

Csoda, hogy az örmények szemét fel tudjuk nyitni, hogy kik is vagyunk mi valójában, miközben a miénk zárva marad.

slowmotion 2012.09.03. 16:06:17

@Karipapa01: nem. a NATO haderő vendégei voltak, de nem a tagjai. az egyik vagy visszaélt a vendégszeretettel, vagy nem, a másik biztosan visszaélt vele.

Hohó60 2012.09.03. 16:07:48

@God hates us all by Hank Moody:

Elpattant egy húr Safarovban?
Ez akkor lenne igaz ha, amikor az örmény provokálta, felkap valami keze ügyébe esőt és, azzal agyonveri. leszúrja, megfojtja felindulásában. De itt elment egy boltba, vett egy baltát, és éjjel, álmában agyonverte. Megfontolva.
Ez mindenképpen gyáva dolog volt, nem is értem, ezek után hogyan tekinthetik hazájában hősnek.

Ettől függetlenül egyetértek azzal, ami írásod mondandója. Vagyis inkább azzal a realista látásmóddal, ahogyan összegzel.

Én jobboldali vagyok, a jobboldalnak az internacionalistákhoz képesti erkölcsi fensőbbsége megyőződésem. Sosem fogadtam el igazán, hogy a politika mocskos dolog. Illetve csak úgy, hogy a baloldali, a liberális extrémista politika az.
Hát, most azért kénytelen vagyok belátni, hogy vannak olyan helyzetek, amikor a jobboldali is megtesz olyasmit, amit nem vártam volna. Mármint, ha tényleg igaz, hogy ez feltétele volt annak, hogy Azerb. magyar államkötvényt vegyen.
Bár most az EU éppen azt közölte, hogy az azeri kormány megszegte a Magyarországgal kötött megállapodást az ügyben.

slowmotion 2012.09.03. 16:11:08

@monddazigazatmar: nem hát. szépen megtervezte.

félreértés ne essék, nem az örmény áldozat oldalán állok, valóban nincs kizárva, hogy hergelte az azerit. haza kellett volna küldeni őket, hogy játsszák le a hegyekben, de ez nem történt meg.

de amit a magyar diplomácia csinált, az a legfinomabban fogalmazva is nevetséges. elhinni azt, hogy majd jól börtönben tartják azért a csávót, amiért amúgy kitüntetésben és előléptetésben részesülne?

vajon a nagytudású szakemberek a külügyben tudják, hogy a Télapó nem létezik?

bIQa 2012.09.03. 16:13:11

@Counter:
Beindult a csehszlovák titkosszolgálat?

monddazigazatmar 2012.09.03. 16:13:35

@slowmotion:
"de amit a magyar diplomácia csinált, az a legfinomabban fogalmazva is nevetséges. elhinni azt, hogy majd jól börtönben tartják azért a csávót, amiért amúgy kitüntetésben és előléptetésben részesülne?" -ezt irták le.
Figy, egy ország akármelyik vezetoje nyilatkozik egy ilyet. Erre ha egy másik ország azt mondja hogy lófaszt, ezt én nem hiszem. Az azért egy fél hadüzenet

s 2012.09.03. 16:13:47

@God hates us all by Hank Moody: Neked van egy jó érvem. A kormány megtehette amit tett, bár nem kellett volna. Az örményeknek - szerinted legalábbis - nem kellene azt csinálniuk amit csinálnak, de megtehetik. X. Senki nem tehet szemrehányást a másiknak.

Vagy te úgy gondolod, hogy mi megtesszük amit megtehetünk, de azért más ezt nem nagyon csinálja? Lófaszt, mama!

VT Man 2012.09.03. 16:15:39

Mikor jön az, hogy "tulajdonképpen Orbán ölte meg baltával az örményt"?

Talán holnap? Vagy már map?

slowmotion 2012.09.03. 16:16:03

@Hohó60: Azerbajdzsán körberöhögi az EU-t. van szénhidrogénkincsük, ha más nem veszi meg, akkor majd lepaktálnak Kínával. ott is kellően cinikusan intézik a külkapcsolatokat.

KG2000 2012.09.03. 16:16:47

Egyébként pedig az Orbán-kormány ezen döntése nyomán KÖZVETLENÜL egyetlenegy ember sem sérült meg, nem halt meg. Azonkívül a baltás aljas náci gyilkos megítélése sem változott sehol. Azerbajdzsánban hősnek tekintik, mint kiderült, de nyilvánvaló, hogy 2-4-6-8 évvel ezelőtt is hősnek tekintették. A világ összes többi országában pedig aljas, gyáva, náci gyilkosnak.

Az persze lehet, hogy ez a gyilkos majd később még több örményt fog gyilkolni, mint katona vagy terrorista, ez kétségtelen. Ez az egyetlen közvetlen veszély emberre ebben a szabadengedési ügyben.

bIQa 2012.09.03. 16:16:57

@Hohó60:
"ha tényleg igaz, hogy ez feltétele volt annak, hogy Azerb. magyar államkötvényt vegyen"

Ezt azért kicsit alaposabban kéne bizonyítani. Sajnos a magyar média, és a magyar közélet úgy általában - jobbról és balról - tele van gyenge lábakon álló összeesküvés-elméletekkel

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:17:17

@safranek: Nem kerültek egy szobába.
Azzal, hogy örmény volt.

@kovi1970: Az örmény mivel nem tartotta tiszteletben? Azzal, hogy megölték és összevérezte az állami kollégium padlóját?

Orvos látott?

@God hates us all by Hank Moody: Mesélj, miből tájékozódsz, kisujjadból?

@KG2000: Az átadásra irányuló kérelemről ki dönt? Bizony, a kormány.
A baltacsapásról viszont nem a kormány döntött, hanem az azeri gyilkos.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:19:00

@bIQa: Csak érdeklődök, hogy magadat nemzetségi szinten megrekedtnek tartod-e az idézett mondatod alapján.

azbesztos 2012.09.03. 16:19:27

A cím jó, ez tényleg egy örmény fiaskó. Egy meleg éjszakán összebalhézik két kollégiumi szobatárs, egyik lecsapja a másikat, a gyilkost elítéljük, közel tíz évet ül, majd kiadjuk hazájának, amikor megígérik, hogy végrehajtják rajta az életfogytiglant. Ez humánus, szép cselekedet volt a részünkről. A többi már csak politikai hisztéria, örmény fiaskó, pótcselekvés, oktalan gyűlölködés, amiért az örmények megszállva tartják az azeriek által is lakott és tőlük elvett Karabahot és emiatt félnek. Nem kell velük foglalkozni, ahogy a volt KGB főnök azeri államfővel sem, aki provokatív módon megkegyelmezett a baltásnak. Nekünk ehhez az egészhez semmi közünk, legfeljebb annyi, hogy ezentúl nem fogunk felvenni a magyar nemzetvédelmi egyetemre azerieket vagy örményeket. Öldössék egymást otthon.

KG2000 2012.09.03. 16:20:36

A dolgot pedig úgy is lehet értelmezni, hogy végre feketén-fehéren kiderült Azerbajdzsán állam valódi arca, vagyis hogy az elnöküktől kezdve a többség NÁCI. Ha Orbánék nem engedték volna haza a baltás gyilkost, akkor az örményeknek ezt jóval nehezebb lett volna bizonyítani. Ez az ügy végső soron az örményeknek kedvez, mert hatékonyabban tudják majd a jövőben az álláspontjukat képviselni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:21:55

@azbesztos:
1. Nem balhéztak össze. A tanfolyamon résztvevő egyik katona sem emlékezett összezördülésre. A gyilkos is olyasmikre hivatkozott, hogy az örmény "feléje nézett", "mosolygott".
2. Februári éjszaka volt.
3. A gyilkosság elkövetésekor az áldozat békésen aludt.
4. Nem ígérték meg, hogy végrehajtják.
5. Annyi közünk van hozzá, hogy nálunk történt, előbb mi ítéltük el, utána meg mi adtuk át a kegyelmezéshez.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:22:47

@KG2000: www.origo.hu/itthon/20120902-szemelyesen-orbantol-kertek-a-baltas-gyilkos-kiadasat.html

Orbántól kérték a baltás gyilkos kiadatását.
Orbán és Szíjjártó válasza: vannak nemzetközi előírások.

És milyenek azok az előírások? Elég lazák ahhoz, hogy az azeriek kegyelmet adhassanak.

marxengelszleninsz 2012.09.03. 16:22:47

És azt tudjátok, hogy amíg mi röpke két nap alatt az ötszázadik baltás-blogot kezdjük benépesíteni kommentekkel és ízekre szedni benne egymást, addig az örmény hetq online-on ezalatt összesen 24 darab bejegyzés született ebben a témában?.. Persze ez biztos nem mérvadó, meg aztán az is lehet, hogy az örmények alapvetően nem az a monitor előtt gubbasztó fajta, és amúgy is mostanában inkább a fegyverszekrény körül tüsténkednek, hogy feltöltsék a lőszeres ládáikat, és kommentek ezrei helyett inkább csak köpnek egyet ha eszükbe jut Hungary.

Persze lehet menni faszbúkra sajnálkozni, meg körmenetben könnyes szemmel elénekelni a mennyből az angyalt a Kossuth téren, de ez a siránkozás az örményeket valószínűleg kurvára nem érdekli, diplomáciai szempontból pedig végképp semmi jelentősége nincs.

Úgyhogy - a blog tematikájához kapcsolódva - az örmények sajnos rossz példaképet választottak maguknak, bár legyen vigasz nekünk, hogy általában véve a legtöbb nyugati "demokratikus" állam politikája is elég húgyszagú, csakhát ugye nem mindegy hogy a medencébe a vízben állva hugyozunk bele vagy letolt gatyával a partról. Nekünk most ez utóbbit sikerült abszolválnunk.

KG2000 2012.09.03. 16:22:58

@Counter: Bla-bla-bla. Nem az átadás ténye volt a probléma, hanem az azt követő azerbajdzsáni kegyelem. Az átadás egy másik börtönbe szólt, hivatalosan.

Arról viszont az akkori kormány döntött, hogy összerakják az örményt az azerival.

KovácsGyuláné 2012.09.03. 16:25:04

Itt szerintem nem az a kérdés, hogy a két katonatiszt miért és hogyan gyűlölte egymást. Számunkra az a szégyen, hogy PÉNZÉRT, sőt csak a PÉNZ ÍGÉRETÉÉRT hajlandók voltunk egy elítéltet elcserélni.
Erről kéne inkább véleményt alkotni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:26:06

@KG2000: Én még nem láttam kollégiumi szobabeosztást kormányülés napirendjén.
Nemzetközi együttműködés keretében hozandó döntést már igen.

Az átadás nem egy másik börtönbe, hanem azeri fennhatóság alá szólt, ami a kegyelem lehetőségét tartalmazza.

azbesztos 2012.09.03. 16:26:14

@Counter: Hazudsz, mint a gyurcsótány. Nem adtuk át a kegyelmezéshez, ezt nem tudod bizonyítani. Megszabadultunk egy kínos fogolytól, akit kiért a hazája.

monddazigazatmar 2012.09.03. 16:26:23

@Counter: Megint te. A magyar kulugy nyilatkozata alapján átbasztak minket.
Az eu is kiadott valami ilyet.

Foxtrotty 2012.09.03. 16:27:50

@Karipapa01:
"Mindketten a NATO haderőhöz tartoztak. Ilyen alapon, amíg itt voltak: bajtársak! "

Kösz, ezzel szereztél egy derűs percet!

Csak nehogy elmondd ugyanezt Örményországban vagy Azerbajdzsánban, mert ott nem biztos hogy tudni fogják hogy viccnek szántad

azbesztos 2012.09.03. 16:27:58

@KovácsGyuláné: Ez hazugság, semmiféle pénz igéretét nem tudod bizonyítani. Hazudsz, mint a hülye gyurcsány.

slowmotion 2012.09.03. 16:28:02

@monddazigazatmar: komolyan besokkolhatták volna az azeriek a kormányt azzal, ha hadat üzennek, már látom is, ahogy megindulnak a tankjaik Budapestnek...

az a baj, hogy én vak vagyok, nem látom át azt, hogy mivel kényszeríthették a külügyet arra, hogy egyáltalán megvizsgálja a kiadatás lehetőségét. katonai fenyegetés? muhaha... gazdasági? hát az már annál inkább.
katonatiszt, harmadik ország, előre megfontolt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés a kulcsszavak az egyik oldalon, hős-státusz a másik oldalon. ezért cserébe a legtöbb, amit felajánlhatnak, az az, hogy talán olcsóbbér' számítják a kőolajat, ha venni akarnánk tőlük. ami meg nyilván szintén átb*szás-esélyes, mert kb olyan könnyen lehet azt mondani, hogy "bocsi, xy ország húsz százalékkal többet ad az olajért", mint hogy "persze, letölti a büntetését".

shwarcz bácsi 2012.09.03. 16:28:47

@God hates us all by Hank Moody:
állitólag vegzálta?
erre konkrétum, mert ez ugye csak feltételezés...

mit szabad az usa nak? ez ugye költői kérdés volt ?

a gond az, hogy a kormány és a miniszterelnök immár sokádjára nézte hülyének országunk polgárait.
az ilyen nyilatkozatokkal, hogy :

-mi nem tudtuk hogy ez lesz!
-nekünk megigérték,hogy nem engedik ki.
-nekünk van egy papirunk, hogy nem engedik ki.
-minket is felháborit ami történt.

felelős nincs, következmény nincs, mint azt megszokhattuk.

mindezt miért?

egy feltételezett kölcsön reményében, aminek a részleteit, feltételeit, árazását senki nem ismeri.

na ez a gáz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:29:19

@azbesztos: Meg tudott kegyelmezni neki Azerbajdzsán, amíg nem adtuk át? Nem.
És miután átadtuk? Igen.
Akkor az átadásunk a kegyelemhez vezetett? Igen.

A magyar külügy hazudik, ami alapvetően nem baj, mert ez a dolga. Az egyik baj az, hogy nekünk, magyaroknak hazudik, nem pedig külföldre; a másik baj meg az, hogy ebből az országnak kára származik, előnye nem.

Fullánkos Algol 2012.09.03. 16:29:31

@Karipapa01: Persze próbálhatod szépíteni, de éppúgy lehettek volna 'jósok', ha nem fogják be a fülüket, mint ahogy a viktor sem kenhet mindent az azeriekre amit maga is tudhatott.

KG2000 2012.09.03. 16:30:01

@Counter: többek között az MNO közölte Azerbajdzsán írásos garanciáját angolul, miszerint
mno.hu/belfold/itt-a-bizonyitek-hazudtak-az-azeriek-1102783
. De itt lehet érdekes összeesküvéselméleteket olvasni: mno.hu/belfold_archiv/ki-mozgatta-a-szalakat-safarov-ugyeben-1103048

slowmotion 2012.09.03. 16:30:50

@azbesztos: megszabadulni egy kínos fogolytól, amivel még több kínos pillanatot szerezhetünk magunknak, igen.
szerintem is kiváló döntés.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:30:58

@azbesztos: A fogoly egész addig nem volt kínos, amíg börtönben tartottuk.
Akkor lett kínos, amikor megváltunk tőle.

monddazigazatmar 2012.09.03. 16:31:34

@slowmotion: jelen pillanatban azt a boliviai csávot a magyar kulugy kéri, hogy adják ki.
Az milyen lenne, hogy "hiába igéritek meg, hogy ülni fog, nem hisszük el, mert a kurucinfó mást ir"

Miért adtuk ki? Amugy mi a fasznak tartottuk itt, meg etettük eddig.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:32:07

@KG2000: A MNO közölt valamit, amire azt mondta, hogy az garancia.

Én el is olvastam, nem volt benne garancia.

Te látod benne a garanciát? Értesz megfelelő szinten angolul, ismered a vonatkozó egyezményt? Én igen.

KG2000 2012.09.03. 16:32:42

@Counter: Azt nyilvánvalóan jóvá kell hagyni a kormánynak, hogy azeri és örmény is ugyanabban az intézményben tanuljon, ez teljesen világosan kormányfeladat.

Sárga Király 2012.09.03. 16:32:59

@Belagezapista: Anyád a fideszdroid. Most pedig folytassuk normális hangnemben. Nem a kormányt védtem, bár látom, ez nem esett le - egyszerűen arra próbáltam utalni, hogy nem bólogatnunk arra, ha mindezért az örmények terrortámadással, az ország totális lejáratásával fenyegetőznek. Nem normális dolog, ugyanis.

A kormányunk pedig épp eléggé lejárat minket, nem kell ahhoz külső segítség.

monddazigazatmar 2012.09.03. 16:33:43

@slowmotion: "komolyan besokkolhatták volna az azeriek a kormányt azzal, ha hadat üzennek, már látom is, ahogy megindulnak a tankjaik Budapestnek..." ezzel a logikával kit érdekel, hogy most az ormányok mit csinálnak? véguli is megdobáltak egy gyógyszertárat. amit ottani faszi vezet

slowmotion 2012.09.03. 16:33:50

@azbesztos: azért szép Karabah esete, mert fénykorában is vagy háromszor annyi örmény lakta, mint azeri. most meg nem lehet ilyet számolni, mert <akármennyi / 0> az nem értelmezhető. 95% örmény, 5% nem-örmény-nem-azeri.

persze, hogy volt-e ott népirtás, az más kérdés, DE nem releváns itt és most.

azbesztos 2012.09.03. 16:33:53

@Counter: Ebből hazánknak sok milliárdos előnye származik, mert rokonszenvvel fogadja a kiadatást sok más állam is. Akiket a méreg és düh rág emiatt, azok csak lopni akarnak tőlünk, és nagy ívben teszünk rájuk. nem is szólva a hazai szószólóikról, akiket legjobb lenne szintén kiadni Azerbajdzsánnak.

jó arc a lóarc! (törölt) 2012.09.03. 16:34:04

Na, ha csalódtak az EU-ban, akkor vegyék úgy, hogy még pont jókor. Még akkor, mikor kívül voltak, s nem, amikor már belül.

Amúgy, mikor veszik észre az örmények, HÉHAHÓ, hogy kurvára rájuktelepült a ballib oldal, és ez nem túl nyerő a honi örmény népre nézve ...

KG2000 2012.09.03. 16:34:12

@Counter: Értem szóról szóra. Világosan leírja, hogy pl. kegyelemben csak 20 év csücsülés után részesülhet.

hogyan 2012.09.03. 16:35:01

Két hét múlva morális tartással, egyenes gerinccel köszöntöd őket, kifejezed őszinte részvétedet a feltépett sebek miatt, és lehetőség szerint tartózkodsz a hisztériakeltéstől. Nemzeti érzelmeidet nem Orbán Viktortól kaptad. Azt a nyelv, a kultúra, a szülőföld táplálja beléd. (A mai magyar belpolitikában sajnos ezt még a 'baloldal' nem meri felvállalni, pedig teljesen természetes.)
Felesleges indulatok vendégként, üzletemberként, barátként bel/külpolitikai kérdésekbe vagy nemzetközi jogokba bonyolódni.

A büszke örmények orosz és belarusz gengszterállamok katonai segítségével ilyen paprikásak.
A nem kevésbé büszke azeriek '91-ben verték ki a ruszkikat, hogy aztán utána még az örményekkel '94-ig élvezzék egymáson a népírtás áldását..
Mindez mocskos politika. Korrupt katonai vezetők mindkét oldalon. Jobb kerülni a témát mindkét oldalon és a saját érdekeidre fókuszálni.

Hohó60 2012.09.03. 16:35:31

@bIQa:

Persze, ez bizonyításra szorul. Ezért a feltételes mód.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:35:32

@monddazigazatmar: Azért tartottuk itt, mert elkövetett egy bűncselekményt:
- Magyarország területén;
- Magyarország hivatalos vendége sérelmére.

Szerinted Magyarországnak nincs köze a területén elkövetett bűncselekményekhez?

És megéri a napi rezsije költsége ezt a kurvanagy botrányt? Tudod, hogy mennyi kaviárt és pezsgőt fog Magyarország külföldi diplomatákkal felzabáltatni, amíg ezt elfelejtik?
Többet, mint amennyibe a baltás gyilkos napi főzeléke került.

Radio Silicon 2012.09.03. 16:36:40

@azbesztos: :))) ez tetszik! Erről az jut eszembe, hogy nem lehetne a blog íróját is kiadni Azerbajdzsánnak?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:36:54

@KG2000: Tudnád eredetiben idézni a mondatot, és el tudnád magyarázni, hogy fordítottad félre?

Az a mondat arról szól, hogy a bíróságuk hogyan helyezheti szabadlábra. Egy szót se szól a kegyelemről. A kegyelem nem bíróság általi szabadlábra helyezés.

Parajpuding 2012.09.03. 16:37:42

Jó a poszt.
"az erkölcs, a tartás, a morál"
Na ezektől áll a legtávolabb az orbánkormány és maga orbánviktor.
Ilyesmit ezek a gazemberek csak prédikálnak, anélkül hogy egy szikrányi is maradt volna bennük.

azbesztos 2012.09.03. 16:37:59

@slowmotion: Engem jobban idegesít, hogy az írek szabadon engednek egy magyar gyerekeket gyilkoló rohadékot, mint egy kollégiumi szoba fülledt melegében összebalhézott két szobatárs konfliktusának a szánalmas következménye.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:38:16

@azbesztos: Aha, és hol vannak a milliárdok?

Karipapa01 2012.09.03. 16:38:31

@slowmotion: "...a NATO haderő vendégei voltak, de nem a tagjai "

Igazad van, tényleg vendégek voltak.

@Foxtrotty: "...Kösz, ezzel szereztél egy derűs percet!
Csak nehogy elmondd..."

Nem mondom el nekik, hiszen ők küldték ide őket, nem pedig mi raboltuk el.

Mindketten pontosan tudták, hogy hova kerültek és azt is, hogy itt mik a viselkedés szabályai. Nem harctérre jöttek és nem volt kötelező. Ha bármelyik országnak nem tetszett volna a helyzet, nem képviselteti magát és ennyi!
@Foxtrotty: nem kell ezen gúnyolódni! Talán a legközelebbi olimpián külön falut kellene nekik építeni? A két úszót nem lehet egy medencébe engedni, mert vízbe fojtják egymást? Mi a véleményed?

azbesztos 2012.09.03. 16:39:21

@Counter: Szerencsére nem a gyurcsány féle tolvajok kezelésében.

slowmotion 2012.09.03. 16:39:21

@monddazigazatmar: jelen pillanatban annak a bolíviában raboskodó csávónak a védőügyvéde azt hajtogatja, hogy koncepciós per volt, és nem akarta az elnököt megmerényelgetni a magyar csávó.

ellenben az a fontos körülmény valószínűleg elkerülte becses figyelmedet, hogy nem ölte meg az elnököt egy nem harmadik országban. ha kiadatnák, az maximum Bolíviában keltene felzúdulást, de nem mondjuk Romániában vagy Szerbiában, és még az is lehet, hogy esetleg Bolíviában sem.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:39:23

@jó arc a lóarc!: Olyan ballibek, mint Bayer Zsolt, vagy olyan ballibek, mint az IKSZ?

VT Man 2012.09.03. 16:40:02

"Vegyünk itt észre valamit. Az örmény katonatiszt halála az ősi kaukázusi hagyományoknak megfelelően már önmagában szégyenbe hozott bennünket. A vendégünk volt. Evett a kenyerünkből és a sónkból, ivott a borunkból. Ez azt jelenti, hogy biztonságát nekünk kellett garantálnunk."

Ugyanannyira volt garantálva a biztonsága, mint bármelyik magyar állampolgárnak.

Vagy azt mondod, hogy Juli néninek, akit agyonvertek párezer Forintért vidéken, kevesebb biztonság jár?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:40:17

@azbesztos: Nem azt kérdeztem, hol nincs, hanem hogy hol van.

azbesztos 2012.09.03. 16:40:58

A legjobb helyen, a magyar gazdaságban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:41:14

@VT Man: Te a fáskamrában adsz szállást a vendégednek, és a kutya táljából adsz enni neki?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 16:42:24

@azbesztos: Meg tudod mutatni, milyen államközi üzlet eredményeképpen?

A hírek egy hitelfelvételről szóltak, amely alapján bekerülne (feltételes módban) 2 md dollár a magyar államkasszába azzal, hogy 3 év múlva kikerül belőle 2,2 md.

Kopi3.14 2012.09.03. 16:42:25

@KG2000: hogy eszkalálódik a helyzet, az nem közvetlen veszély? A határon már volt lövöldözés...

azbesztos 2012.09.03. 16:43:57

Hát nem tiszta Amerika?

Foxtrotty 2012.09.03. 16:45:42

Na, végre megtaláltam miért került címlapra ez a blog az Indexen:

"hogyan hagyhatjuk, hogy ez az ember tovább vezesse az országot? "

Monnyon le az Alcsúti!
Tanuljunk Örményországtól! Szalosján for president!

slowmotion 2012.09.03. 16:45:45

@azbesztos: azt nem tudom, kit és mennyire zavar, viszont azóta elvből tartózkodom mindentől, ami ír (pedig hidd el, egy-két terméküket szívesen fogyasztanám).

viszont nekik ott van az EU, ami rászoríthatja őket az ítélet megmásítására, merthogy közös jogi normák meg minden.
és ha arról van szó, akkor ez kiváló kártya lehet akkor, ha az Írországnak küldendő gyorssegélyről kell dönteni, mert ők is kezdenek egyre mélyebbre süllyedni a szarban.

az a játszma még nem ért véget, ez az azeri - úgy tűnik - igen, és nem kimondottan a győzelmek oszlopába véssük majd fel az eredményt.

Sárga Király 2012.09.03. 16:46:27

@slowmotion: az, hogy az azeri vagy örmény törvények szerint ez háborús cselekménynek számít, az egy dolog. Itt követték el, tehát az itteni Btk. vonatkozik rá.

2. Egy pillanatig sem védtem a kiadatás gesztusát, hiszen védhetetlen. Arról beszélek, hogy - legyen bármennyire ócska, erkölcstelen húzás is - ezért egy egész ország ellen nem kell szankciókat hirdetni; nem kell nagykövetségeket rongálni, merénylettel fenyegetni.

Ha mindez jogos, akkor kövessük ezt az utat: szakítsunk meg minden diplomáciai kapcsolatot Írországgal, a leányfalui gázoló miatt, és fenyegessük meg őket lejáratással. Nekünk is jogunk van hozzá. Esetleg támadjuk meg Szerbiát, az elüldözött/felkoncolt délvidéki magyarok miatt. Az elvett szlovák állampolgárságok, Malina Hedvig megverése szintén megérne egy hackerháborút, de legalább egy kis zászlóégetést, nem?

Parajpuding 2012.09.03. 16:46:46

@kovi1970: Lóf*szt kispofám! Ennyire ostoba vagy? Ha vendéglátó vagy és az egyik vendéged megöli a másik alvó vendéget, akkor az a te szégyened.
Ha szerinted az áldozaté is a szégyen, akkor kettőnél több élő agysejted tuti nincs.

Kopi3.14 2012.09.03. 16:47:25

@VT Man: katonai intézmény területése baltát csak úgy bevinni, hm. minimum súlyos fövesztéssel járó hanyagság.

Kopi3.14 2012.09.03. 16:49:46

@Sárga Király: nem azeri vagy örmény jog szerint lehet háborús indok: bármilyen szempontból nem háborúban álló felek egy katonája megöli másik ország katonáját az már elég alap lehet rá.

monddazigazatmar 2012.09.03. 16:49:56

@slowmotion:
Nem érted. Miért szokás hazaküldeni a rabokat egyáltalán?

monddazigazatmar 2012.09.03. 16:51:09

@Parajpuding:
És hogy kell a 2 vendéggel bánni? Szögesdróttal vagy lezárt cellákban kell őket tartani a te vendégjogod szerint?

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 16:51:25

@nakara: "Az örmények olyanok, mint a zsidók...sírni tudnak a legjobban."

A mi trianonozásunk kb. 300km-rel nyugatabbra semmivel sem különbözik az "örmények sírásától".

"Az azeriek ellen örmények által elkövetett kodzsali és agdami vérengzésekről egy szó sem esik... "

Valahogy a Don-kanyarról nekünk is az szok eszünkbe jutni, hogy ott ledaráltak, megaláztak; az ritkábban, hogy mi mentünk oda.

shwarcz bácsi 2012.09.03. 16:53:50

@Counter: hiába, úgysem értik...
kár rájuk az energiát pazarolni.

Azazael 2012.09.03. 16:57:26

Őszintén? Szarok az örményekre és az azerbajdzsániakra is. Persze remélem, a GAZDASÁGI kapcsolatokat nem szakítják meg velünk az örmények, hisz' olyan jelentős partnereink, nemde? (irónia)

Foxtrotty 2012.09.03. 16:57:56

@Karipapa01:
Ezek a fickók hivatásszerűen öldökölték egymást előtte sok éven keresztül, még sokkal brutálisabb módon, mint ahogy a baltás gyilkosság történt. Kínzás, lassú kegyetlen kivégzés, családirtás hozzátartoztak a karabahi konfliktus mindennapjaihoz

Itt pedig valakik összerakták őket együvé, hogy ugyan már ti honnan is jöttetek? Jaj de érdekes, még sose hallottunk róla. Totál dilettantizmus, meg is lett az eredménye

monddazigazatmar 2012.09.03. 16:58:57

@Counter: Uniós források szerint úgy tűnik, hogy a Magyarország és Azerbajdzsán által kötött megállapodást, amely lehetővé tette Safarov Azerbajdzsánba szállítását, az azeri fél nem tartotta be.
Miért nem kérdezték Countert?

Sárga Király 2012.09.03. 16:59:13

@Kopi3.14: Akkor hajrá, essenek egymásnak. Az életfogytiglant mellesleg az örmények és - látszólag - az azeriek is elfogadták.

Nettó baromság és felelőtlenség volt egymás mellett elszállásolni őket, de Safarov már korábban esküt tett rá: örményt fog ölni. Gondolom, az sem jelentett volna neki akadályt, hogy átsétáljon egy másik épületszárnyba, és ott tegye meg.

Ezzel az erővel simán lemészárolhatták volna egymást a táborban részt vevő szerb, horvát és albán katonák is, mi meg lelőhettünk volna egy-két románt és franciát, Trianon miatt. Nem tették, és ez nem a szállásadó érdeme - ez egyéni morál kérdése lenne, hogy nem hoznak szégyent vállalt értékrendjükre.

slowmotion 2012.09.03. 16:59:46

@Sárga Király: nem is állítottam mást.
Magyarország területén elkövetett bármilyen bűncselekmény a Btk alapján büntetendő, kivétel ha a bűncselekményt más állam felségterületén (követségek területe stb) követik el, és a felségterület birtokosa nem kíván a Btk szerint vádat emelni (vagy mert megoldják máshogy, vagy mert ők a sárosak) - tehát ha a nemzetközi jogi egyezmények nem rendelkeznek eltérően.

teljesen mindegy, az azeri vagy az örmény jog szerint ez minek minősül, ez esetben vagy a magyar, vagy a nemzetközi jog az irányadó.

blah 2012.09.03. 16:59:54

Bírom ezeket a kreténeket akik idejönnek és narancsdroidkodnak még egy kicsit... el kéne küldeni őket ajándékba az örményeknek, hogy tessék itt vannak a bűnbakjaitok.

Halihó 2012.09.03. 17:00:46

Az ír gázolót mi magyarok engedtük el pénz fejében.

mandro 2012.09.03. 17:01:47

- Hogyan vezethet egy országot Gyurcsány? - Ezt kérdezték annak idején tőlem is az arabok.
Ilyenre mondta Hofi: - Akkora fasz vagy, mint ide Alsó Dabas!

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 17:02:19

A miniszterelnökünkről 2 éve kiderült, hogy európai ország vezetőjének, európai vezetőnek teljesen alkalmatlan, egyszerűen nincsenek meg benne az ehhez kellő képességek. Erre dacosan a fejébe vette, hogy leszarja ő Európát, ő ázsiai típusú vezető akar lenni. Minden rendben is halad, úgy tűnhetett eddig, de egy nem várt, pofonegyszerű, szinte gyerekcsíny-szintű átverés kapcsán kiderült: ázsiai vezetőnek is teljesen alkalmatlan, mert egy igazi ázsiai vezető úgy átverte, ahogyan nem lett volna szabad. Ez lenne a nagy ravasz viktor? Hiszen ez egy balek. A "tehetsége" csak itthon tűnik működni, saját szavai szerint azért, mert a magyar "genetikailag alattvaló, félázsiai nép". Ezt mondta, de szerintem nem igaz, mert a tehetsége nem is működik már, az csak a kampányban, kényelmes ellenzékből működött.

A szocialisták 8 évet kaptak, hagyjuk a fideszt is ennyi ideig garázdálkodni?? Időarányosan többet lopnak és többet rombolnak..

slowmotion 2012.09.03. 17:04:16

@Kopi3.14: az viszont a másik igazság. de az 'éles' katonai objaktumokat sem feltétlenül védik csomagátvizsgálással, vagy fémdetektorral, akkor e ZMNE-n mihez kellene ilyet telepíteni? hogy me lopják el a szétrohadófélben lévő tankokat a kiállítóhelyről?

monddazigazatmar 2012.09.03. 17:04:28

@blah: aki nem ért veled egyet, az narancsdroid.
Ez komoly demokrata, és liberális hozzáállás.
Ki kell küldeni örményországba? Miért nem kiirtani mindenkit aki nem ért veled egyet te náci

ca2 2012.09.03. 17:05:37

@slowmotion: jajj, és az eu mennyire foglalkozik ezzel az ír fickóval... annyira szorongatja miatta írországot...
pedig lehet , hogy írországon jobban számon lehetne kérni az annyit emlegetett európai értékeket mint az azerieken...

shwarcz bácsi 2012.09.03. 17:06:21

@nakara: azért azzal remélem tisztában vagy, hogy az örmény állam az elsők között volt aki elfogadta, a kereszténységet, mint vallást.

valamint bemásolok neked egy kis történelmet:

Az első világháború kitörésekor mintegy kétmillió örmény élt az Oszmán Birodalom területén. Az örmény népirtás – amit a török hivatalos szervek máig nem ismertek el népirtásként - a szultán ellen harcoló ifjútörök mozgalom nevéhez fűződik. Bár az örmények sokszor segítették a szultán elleni harcukat, 1915 tavaszán az ifjútörökök, fegyveres erőik felügyeletével, a keresztény örmény férfiakat munkaszolgálatra hívták be, s ott szisztematikusan megölték őket. A török kormány 1915 és 1918 között lényegében szisztematikus irtóhadjáratot szervezett az örmény kisebbség ellen, melynek tagjait deportálás, vagyonelkobzás, kínzás, tömegmészárlás és éhínség sújtotta. A genocídium emléknapja az örmények számára április 24-e. 1915-ben ezen a napon az Ifjú Törökök vezette kormány 200 örmény vezetőt tartóztatott le Isztambulban, és ezzel elkezdődött az örmények elleni megtorlás. A régóta tervezett intézkedések az örmény férfinépesség elgyengítését és megsemmisítését célozták, és csupán az első fejezetét jelentették az örmény genocídiumnak, amely egy darabig titokban folyt. Az áprilisi tömeges letartóztatások a fővárosban viszont ráirányították a figyelmet a népirtásra, hiszen az intézkedések az örmény kisebbség legismertebb személyeit sújtották. A következő napokban még százak jutottak ugyanerre a sorsra. Az elfogottakat anatóliai börtönökbe vitték, és egyszerűen kivégezték. A török hadseregbe besorozott örmény katonákat már korábban lefegyverezték, és munkaszolgálatra vezényelték. Az otthon maradottak esetében a férfiakat és a nőket különválasztva koncentrációs táborokba vagy a sivatagba hajtották, ahol éhen haltak, majd javaikat elkobozták. Előfordult várandós nők és gyermekek keresztre feszítése is.
Az első világháború vége felé az atrocitások ideiglenesen enyhültek, hogy aztán 1920 és 1923 között újra fellángoljanak.

sajnos a helyzet az, hogy sirni, azt mi magyarok is fenemód tudunk.
okoskodni, minősiteni, itélkezni, szintén.

Brian Cohen 2012.09.03. 17:07:00

@Karipapa01: "... Röviden: a választók is át lettek kúrva !!! Most ezért hibásak? ..."

Ha nagyon átlátszó hazugsággal vernek át akkor mindenki kiröhög és te vagy a hülye. Sajnálom, ez az igazság.

Karipapa01 2012.09.03. 17:07:59

@Foxtrotty: "Ezek a fickók hivatásszerűen öldökölték egymást előtte sok éven keresztül.."

Úgy van! Viszont mindennek megvan a helye és ideje! Ezt ők is tudták, bármennyire is nem akarod tudomásul venni. Vagy mit tehetett volna a NATO? Egyiket elhelyezi Zalaszentgrátóton, a másikat Nyírbadocsán? Na jó, nem vitatkozom veled...

monddazigazatmar 2012.09.03. 17:08:25

@shwarcz bácsi: ÉS?
EHHEZ NEKUNK MI A FASZ KÖZÜNK VAN?

flippant 2012.09.03. 17:10:17

@safranek: "Hogy kerülhettek ezek annak idején egy szobába? "

Maga a büdösorbán osztotta be így őket.

"Mivel bőszítette fel az örmény az azerit?"

Állítólag lecsapott egy prostit a tag kezéről egy gang-bang partiban.

Brian Cohen 2012.09.03. 17:13:20

@azbesztos: "...a gyurcsány féle tolvajok...."
Csak a tények kedvéért: A Budai komiszárnak még a Polt féle ügyészség segítségével sem sikerült vádat sem emelnie Gyurcsány ellen. Más szavakkal még egy olyan pici vádat sem sikerült emelni amit a Handó féle bíróság elé vihettek volna.

Szóval ne emlegesd nyilvánvaló tényként hogy Gyurcsány tolvaj lenne.

Sárga Király 2012.09.03. 17:13:53

@blah: ki számít narancsdroidnak? aki nem pont ugyanúgy vélekedik, mint a blogger vagy te?

Ha pl.én nem szeretem a kormányt, de nem értek egyet az örmény acsargással/ hazai önkorbácsolással sem, akkor droid vagyok?

Karipapa01 2012.09.03. 17:13:54

@Brian Cohen: "Ha nagyon átlátszó hazugsággal vernek át akkor mindenki kiröhög és te vagy a hülye. Sajnálom, ez az igazság."

Bocs, igazad van ! Legközelebb megkérdezünk egy jövendőmondót. Címed? Telefonszámod?

monddazigazatmar 2012.09.03. 17:14:05

@safranek:
Hogy kerülhettek ezek annak idején egy szobába? az azerri bement a szobájába.

Mivel bőszítette fel az örmény az azerit? - lecikizte a baltáját

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 17:14:06

Most még Afrikához kéne közelednünk, ki kéne próbálnunk az afrikai típusú/stílusú vezetési modellt (ha már európainak nem elég európai, ázsiainak pedig nem elég dörzsölt viktorunk).

Halihó 2012.09.03. 17:14:25

@ca2: Lassan írom, hogy megértsd:

A z í r g á z o l ó t a m a g y a r b í r ó s á g e n g e d t e e l !

Óvadék fejében. (Akkor még nem így hívták, de ez volt a lényege.)

ca2 2012.09.03. 17:14:38

@shwarcz bácsi: a számokkal elég óvatosan bántál...
körülbelül 600-800ezer, az örmények szerint 1,5-2millió áldozata volt a népírtásnak..
erről persze nagyon nem beszélnek mostanában európában, hiszen törökország igencsak alergiás a kérdés emlegetésére, és hát a negyon demokratikus európa nem akarja törökországot magára haragítani... szóval ebben a kérdésben valahogy nem annyira örménybarát az "európaiság"...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 17:14:53

@Sárga Király: Igen, van hozzá jogunk. Semmi akadálya.

A magam részéről az ír LB döntése után nem csodálkoztam volna az ír követség megdobálásán, a zászló letépésén, meggyalázásán.
Vagy éppen egy gúnyos hackertámadáson sem.

A diplomáciai kapcsolatok megszakításához azért oda kell venni, hogy Azerbajdzsán és Örményország között fegyverszünet van csak, béke nincs, s hogy a történet figurája azeri nemzeti hős. Az ír gázoló nem az, Írország és Magyarország között nincs hagyománya az ellenségességnek, stb.

Megtámadhatjuk Szerbiát is. Mondjuk nem árt, ha fel vagyunk készülve a következményekre – de semmi akadálya. Az örmények többé-kevésbé fel vannak készülve egy Azerbajdzsán elleni konfliktusra. Nem olyan régen sikerrel zártak le egyet, például.
Ezt hívják szuverenitásnak.

@Azazael: Ugyanolyan jelentősek, mint az azeriek. Semennyire.
Egy tetszőleges német autógyár ezerszer fontosabb.

@monddazigazatmar: A szuperhiteles MTI névtelen "uniós források" szájába ad egy "úgy tűnik" kezdetű állásfoglalást. Húha!
És névvel mondott már ilyet nemzetközi jogász?

@Kopi3.14: Az mondjuk érdekes, hogy hogy vitt be egy egy méter nyélhosszúságú fejszét a kollégiumba. Ismerni kéne a teljes bírósági aktát.

profilo 2012.09.03. 17:18:11

Elolvasva a posztot,most már biztos,hogy kimegyek a Milla tüntetésre röhögni.
Megnézem,hogy miként pitizik a magyar az örménynek,miközben tudja,hogy az nem tartja elégségesnek a porban csúszó megalázkodást.
Mert hát tüntetőink nem annyira tökösek,hogy elzavarják Orbit.Belőlünk már kiveszett az a kaukázusi primitív viselkedés és gondolkodás,ami őket még élteti.
Kis durcás nép...mi is voltunk ilyenek.Remekül egymásra találtunk most...megérdemeljük egymást.Azt az utat járják amit mi anno...

Még sok pofon és csalódás vár rájuk míg megtanulják...megtaníttatják velük,hogy hol a helye egy ilyen pici porbafingó népnek.
Mi már megtanultk.Ők még csak most kezdik az iskolát.

monddazigazatmar 2012.09.03. 17:18:21

@Counter:
Nem mondott még. Mert a nemzetkozi jogászok, és az unios bizottság VIZSGÁLÓDIK. Hiába, ők nem COUNTER, aki 2 perc alatt tud megállapitásra jutni-

Brian Cohen 2012.09.03. 17:19:21

@collateral collector: A fideszesek "Időarányosan többet lopnak..".

Sajnos egyet kell értsek. A szocik közül allítólag néhányan nokiás dobozzal ill. talicskával hordta ki a pénzt. Most pedig - nem csak állítólag - a fideSS nyerges vontatóval. Mellette nem vetik meg a kisebb falatokat sem. Még a vakok fehér botját is viszik (lsd. rokkantnyugdíjak és támogatások).

shwarcz bácsi 2012.09.03. 17:20:12

@monddazigazatmar: ki mondta, hogy nekünk ehhez van közünk, te IQ bajnok ?

nekünk ahhoz van közünk, és abban van a felelősségünk, amit a magyar politika és a vezetői tesznek.
hol a magyar politika felelőssége?
miért, és hogyan történhetett meg ez az egész ?

következmények?

vagy szokás szerint, ez is meg lesz majd magyarázva..

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 17:20:36

@monddazigazatmar: De. Dr. Lattmann Tamás egyetemi oktató szerint az egy tájékoztató levél.
Meghallgathatod a déli ütközőben (mr1).

monddazigazatmar 2012.09.03. 17:20:52

@Counter: "a történet figurája azeri nemzeti hős" ilyet olvastam Budaházyrol is. Akkor nemzeti hős?

Alonee 2012.09.03. 17:21:45

@Hohó60: Jobb későn mint soha, legalább ezen ügy kapcsán, van egy pozitívum is, nagyfiú lettél.

shwarcz bácsi 2012.09.03. 17:22:20

@ca2: ahogy irtam, bemásoltam.
nem ismerem a pontos számokat.
anélkül is megdöbbentő...

monddazigazatmar 2012.09.03. 17:22:47

@shwarcz bácsi: akkor meg minek nyomod ide az örmény történelemleckét? Nyilván szegény ártatlan népség, csak ugy utálja őket mindenki a környéken.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 17:23:44

Harkel Zsolt,

Gratulálok a cikkhöz. Amióta ez volt, ég a pofámon a bőr, hogy magyar vagyok. Lezüllöttünk. Cinikus jellemtelen kéregetők lettünk.

És nem vagyok Orbán/Fidesz ellnes. Nem azért mondom, ahogy vannak akik azért mondják. Ez alantas húzás volt, igazad van..

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 17:23:57

@monddazigazatmar: Ha szerinted két leírt szöveg hitelessége szükségszerűen feltétlenül azonos, akkor buta vagy.

Azért van ott a nagykövetség, hogy a helyszínen meggyőződhessen az egyes, ellentmondásos információk valóságtartalmáról.

Halihó 2012.09.03. 17:24:24

@monddazigazatmar: "akkor meg minek nyomod ide az örmény történelemleckét? Nyilván szegény ártatlan népség, csak ugy utálja őket mindenki a környéken."

Mint ahogy a magyarokat utálja mindenki a környéken.

monddazigazatmar 2012.09.03. 17:25:31

@Counter: A MAGYAR külügy szerint meg megigérték.
És veled ellentétben ÉN, meg akinek van némi esze, és nem csak addig tart, hogy azorbánahibás mondjuk megvárja, hogy ki mit mond, milyen bizonyitékok vannak, hiba volt e, rosszindulat, vagy csak simán átbaszták a magyarokat.
Te két perc alatt hoztál döntést, mondom, jobb vagy mint minden nemzetkozi szakértő..

collateral collector (törölt) 2012.09.03. 17:25:56

Ezek az örmények a sértettség-tudatukkal majdnem olyan elszigeteltek és kellemetlenek, mint amilyenek a magyarok lesznek pár év múlva, ha még tovább folytatjuk ezt a fideszes "agresszív kismalac"-politikát..

shwarcz bácsi 2012.09.03. 17:26:52

@monddazigazatmar: azért, hogy legalább tudd, hogy miről beszélsz.
mielőtt, minősitesz, itélkezel, olvass...

Foxtrotty 2012.09.03. 17:27:02

@Karipapa01:
Ha elolvasod még a blogot is ahhoz, amit már kapiskálsz, akkor meg fogod érteni miről beszélek

Az ottani felfogás más mint az európai, Azerbajdzsánból és Örményországból 50 év múlva se lesznek olyan szövetségesek, mint Németország és Franciaország

Máskülönben nem kéne a bloggernek sírnia azon, hogy most elveszti a munkáját és a lóvét ... izé ... az erkölcsi megbecsülését Örményországban

Most tényleg, mi köze neki a magyar kormány döntéséhez, mennyiben felelős érte? - kérdem én naív európai észjárással

Lent es fent (törölt) 2012.09.03. 17:27:04

Értem s sértettséget benned a lehetséges munkakapcsolat megszűnése miatt és igazat is adnék neked, ha nem szőtted volna bele a posztodba a kisstílű, sekélyes, szánni való Orbán fikázást. Így csak egy primitív sorozatban írt szarrá degradáltad a posztodat.
Javaslom az örmény barátaidnak foglalkozzanak a saját politikusaikkal, akik 25 ezer ember haláláért felelősek az örmény-azeri konfliktus kapcsán.

Halihó 2012.09.03. 17:27:34

@monddazigazatmar: "A MAGYAR külügy szerint meg megigérték."

A külügy meg elhitte!

Ha ha ha :DDDD

flippant 2012.09.03. 17:28:02

Mégsem államérdek, hanem a Simicska-Orbán klán állhat a titkos paktum mögött:

nepszava.com/2012/09/magyarorszag/szazmilliardos-mutyiert-adtak-ki-a-gyilkost.html

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 17:29:24

@monddazigazatmar: Bla, bla, bla.

Hoztam névvel nyilatkozó jogi szakértőt a saját igazam bizonyítására. Dr. Lattmann Tamás nemzetközi jogász szerint az a levél nem tartalmaz garanciát, csak egy (hiányos) tájékoztató az azeri jogról és a tervezett nemzetközi egyezmény szerinti eljárásról. Én ugyanezt mondtam.

A KüM részt vett az ügyben, tehát elfogult. Az uniós források névtelenek és csak a hiteltelen MTI tud róluk, véleményük pedig óvatos.

Nos?

MACISAJT 2012.09.03. 17:31:41

Tény hogy Magyarország most Skócia lett...(rengeteg a hasonlóság):
nepszava.com/2011/08/amerika/a-lockerbie-merenylo-bezarasat-keri-amerika.html

Az örmények meg túlreagálták , Magyarországgal kapcsolatban,"Szerzs Szarkiszján örmény elnök a nemzetbiztonsági tanács ülése után bejelentette, hogy utasította a hadügyminisztert arra, hogy helyezze rendkivüli készültségbe az örmény hadsereg alakulatait,"( csak nem megtámadni akarják Budapestet?:D ) "és egyben bejelentette, hogy megszüntetik a diplomáciai és egyéb kapcsolatokat Magyarországgal"(mondjuk, még nagykövetség sem volt, csak egy tiszteletbeli konzul.)
Meg az hogy " letépték a magyar konzulátus zászlaját Jerevánban Örményország Köztársasági Pártjának (HHK) hívei" és "Karen Avagjan, a Köztársasági Ifjúsági Szervezet elnöke "...
na ez már végképp gyomorforgatóan megrendezett mutatvány volt, ahogy helyi hantivilmosok felvonultak.

Úgyhogy minden szimpátiám ellenére, ha mér úgyis arra jár a blogszerző, üzenem hogy menjenek ezek az örmények (is) a picsába.
Merthogy kiakadtak, hát kiakadtak...
(nem ritka ez arrafelé, saját miniszterelnöküket mészárolták le a saját parlamentjükben, éppen Nagorno Karabach miatt...)

De ettől még nem Magyarországon kell elverni a port,meg örmény állampárti kamuszervezetekkel , helyi hantivilmosokkal felvonulni zászlóégetésre meg paradicsomdobálásra...

A közönséges gyilkost pedig Magyarország elítélte, 8 évig állam- és adófizetői költségen tartotta...
Most pedig, mivel a nemzetközi szerződések ezt lehetővé teszik és Azerbajdzsán ígéretet tett hogy ott tovább töltheti a büntetését átengedték a hazájába.

Az örmények meg verjék a saját faszukkal a csalánt, az azerieket meg a törököket, ha kedvük van..
Esetlen ha kedvük van, szervezzenek kommandót és rabolják el Safarovot, mint mások Eichmannt Argentínából.
Magyarországot meg hagyják csak békében, helyette nézzék inkább Kim Kardashian nagy seggét.

monddazigazatmar 2012.09.03. 17:31:45

@Counter:
2012. augusztus 31., péntek 16:00

Az azeri baltás gyilkos kiadatásánál Magyarország nem követett el nemzetközi jogsértést, a vonatkozó európai egyezmény szabályainak megfelelően, jogszerűen járt el - mondta el Lattmann Tamás nemzetközi jogász pénteken az MTI-nek.

monddazigazatmar 2012.09.03. 17:32:36

@shwarcz bácsi: mirol? mi a faszt érdekel engem, hogy mi volt az örményekkel? mit itélkeztem?

The brain 2012.09.03. 17:33:27

Blablabla blabla blablabla.Zorbán tehet mindenről!Elég lett volna ennyit írni.Sazrok erre az egész sztorira.Felfújták a komcsik oszt jónapot.

shwarcz bácsi 2012.09.03. 17:34:04

@monddazigazatmar: tudod mit, szarjál az egészre. minek izzasztod magad ezzel?

nézegesd inkább ezt, tanulságos :

index.hu/belfold/2012/09/03/kidolt_hallgatokkal_nyitott_a_kozszolgalati_egyetem/

tábormegsemmisítő 2012.09.03. 17:35:28

@monddazigazatmar:
Most szövetségesre találtak azokban, akik hozzájuk hasonlóan utálják a magyarokat idehaza, az ország határain belül

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 17:36:08

@monddazigazatmar: Sosem állítottam olyat, hogy a magyar döntés jogsértő lett volna.

Amit én állítok, az a következő:
1) Azerbajdzsán nem sértette meg a nemzetközi egyezményt;
2) Azerbajdzsán nem sértette meg a nyilvánosságra került levélben tett ígéretét;
3) A magyar külügy nem állíthatja alappal a fentiek ellenkezőjét;
4) A magyar külügy nem állíthatja, hogy az azeri lépés "megdöbbentő" vagy "váratlan" volt.

Lattmann Tamás is ezt állítja.

Te jössz.

monddazigazatmar 2012.09.03. 17:37:49

@Counter:
Figyelj ! A magyar fél azt mondja, hogy megigérték. A nagykövet nem az azeri elnök fejében van, honnan tudta volna, hogy kiengedik?
MONDOM még egyszer, hogy hátha felfogod. JELENleg arrol szól minden, hogy az azeri kormány IGÉRETET TETT- erre jössz te, hogy a követségnek kellett volna tudnia. kormány igérete vs. nagykövetség véleménye.
Ennyire nem lehetsz sötét, hogy ha két államfő találkozik, vagy miniszteri szintü az magasabb mint a nagykövet véleménye.
És mondom még egyszer, hogy JELENLEG még az eu meg mindenki csak vizsgál dolgokat, kivéve TE, mert te tudod és itélkezel. Meg már tegnap is. Gondolom 3 hete is tökéletesen képben voltál a kaukázusrol.

Brian Cohen 2012.09.03. 17:40:31

@Karipapa01: "Bocs, igazad van ! Legközelebb megkérdezünk egy jövendőmondót. Címed? Telefonszámod? "

Csak neked, hiszékenynek elárulom a címem: 1600 Pennsylvania Avenue NW, Washington, DC 20500

Telefon: +1 202-456-1111

SzaszaG1 (törölt) 2012.09.03. 17:40:38

Az örmények azok akik megszálltak nemzetközileg is azeri területnek elismert országrészt?

Nincs több kérdésem.

Olyan nemzetközi visszhangot és eljárást szeretnék, mint amilyen a gyerekgyilkos ír gázoló esetében, akinek nem kellett bíróságra előtt felelni tettéért, mert az EU-n belül ez megy.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 17:40:48

@MACISAJT: "és Azerbajdzsán ígéretet tett hogy ott tovább töltheti a büntetését "

Töltheti, ha akarja, persze, hogy töltheti.
Nagy ígéret ám ez.

Nagy genya ez a Freud, ugye?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 17:42:09

@monddazigazatmar: A magyar fél azt mondja, hogy megígérték.
A magyar fél ezt semmivel nem tudja alátámasztani.

Az azeriek nem tettek ígéretet. Nem csak szerintem nem, de a névvel nyilatkozó Lattmann Tamás nemzetközi jogász szerint sem. Az ellenkezőjét eddig csak a szükségszerűen elfogult, érintett minisztériumunk állítja, senki más.

A mi saját nagykövetségünknek jobban kell hinnünk, mint az azeri kormánynak. Azért, mert az a mienk, nem az azeri kormány.

(Ha nem kéne jobban hinnünk, akkor bezárhatjuk az összes nagykövetséget és kérdezgessük az ottani kormányokat arról, amiről eddig a nagykövetségeket. Hiszen hitelesebb, muhaha.)

shwarcz bácsi 2012.09.03. 17:43:26

@monddazigazatmar:

"Nyilván szegény ártatlan népség, csak ugy utálja őket mindenki a környéken."

ez mi a fasz ha nem itélkezés?

profilo 2012.09.03. 17:44:01

@flippant:

Igyekezz,mert nagyon sok blogbejegyzéshez kell még ezt belinkelned....és le vagy maradva rendesen.
A Központ figyel téged,és meg kell hogy mondjam,nincs megelégedve a munkáddal!
Nem azért fizetnek,hogy lazsálj!

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 17:44:11

@ByA: "És nem vagyok Orbán/Fidesz ellnes."

Tévedsz. Azzal, hogy megemlíted, hogy ejnye, egyrész komonista lettél, azzal meg, hogy momentán kínos a magyar név, magyartalan, nemzetietlen is.

Az a párezer fő pedig, ott a fradi és újpest béközppben, aki 2014-ig egyszer sem nyikkan meg kritizálva, na ők az igazi magyarok.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 17:45:25

@monddazigazatmar: "Nyilván szegény ártatlan népség, csak ugy utálja őket mindenki a környéken. "

Érdekes meglátás ez itt, a Kis Antant ölében.

Brian Cohen 2012.09.03. 17:46:15

@monddazigazatmar: "....A magyar fél azt mondja, hogy megigérték. A nagykövet nem az azeri elnök fejében van, honnan tudta volna, hogy kiengedik?...."

Azért van az egész külügy. Azért van szakreferens a külügyben minden országhoz, hogy képben legyen.

Mellesleg itt 10 perc guglizás elég lett volna hogy kiderüljön milyen darázsfészekről van szó. Sőt guglizás nélkül az erkölcs is világos utat mutat.

monddazigazatmar 2012.09.03. 17:46:22

@Counter:
Engedtessen már meg a magyar külügynek, hogy jobban tudja, hogy mit mikor hol ki igért neki, mint neked, aki olvasta azt a faxot.

Elitélték, kiadtak nyilatkozatot, hogy átbaszták őket. És amig ezt valaki meg nem cáfolja addig talán hinni kéne nekik. Mert hogy te szerinted tudniuk kellett, az kurva gyenge. Sőt még az is gyenge lenne, ha te ezer oldalon bemásolod, hogy te már megmondtad elore.

déjá vu39 2012.09.03. 17:46:47

Látom, sokan nem értik, miről szól a poszt. Funkcionális analfabéták?

A két országban tényleg sok a hasonlóság. Nekik kellene lenni a barátainknak...

Putyilov a gyari melos 2012.09.03. 17:47:49

@Counter: már tulporogted magad ezen a blogon miert nem azt fekszel le egy kicsit igy csak elfustol a procid

ca2 2012.09.03. 17:48:29

@shwarcz bácsi: remélem, hogy holnap a milla (inkább tucatnak kéne hívni, az találóbb lenne...) tüntetésén erről a 800000 örmény áldozatról is meg fognak emlékezni határozottan felszólítják az eu vezetőit, hogy a törökországhoz fűződő gazadasági és politikai érdekeket ne tartsák fontosabbnak mint a nyílt kiállást az emberi jogok mellett és a háborús bűntettek ellen... szóval ne sunnyogjanak tovább, határozottan ítéljék el a népírtást...

monddazigazatmar 2012.09.03. 17:50:07

@Brian Cohen: 10 perc guglizás?
Ok. Keress magyarország után 10 percet a guglin. Aztán adj hálát az istennek, hogy mondjuk az usa nem tapossa el egy bombával ezt a szarkupacot, amit a ballib média itt tálal.
Mert itt minden van a net szerint a cigányüldözéstől a medvetáncoltatásig minden.
Tényleg hálisten országok vezetoi kicsit komolyabb adatok alapján tájékozódnak, mint a gugli

Brian Cohen 2012.09.03. 17:50:40

@SzaszaG1: "...Olyan nemzetközi visszhangot és eljárást szeretnék, mint amilyen a gyerekgyilkos ír gázoló esetében, akinek nem kellett bíróságra előtt felelni tettéért, mert az EU-n belül ez megy. ..."

Esetleg tedd hozzá, hogy Tobin a magyar hatóságoktól kapta vissza az útlevelét és azzal hagyta el magyarországot. A magyar hatóságok elbaltázták (bocs) és pénz ellenében elengedték.

Ha szökött volna az írek visszaadják.

dr Smittpálelnökúr 2012.09.03. 17:51:12

Szeretném felhívni azok figyelmét, akik szerint nem történt semmi különös, hogy az ír gázoló ki nem adása ír részről, szintén jogszerű. Azért minden jóérzésű ember úgy gondolja, hogy rohadna rá a lakat a cellájára.

@monddazigazatmar: te most azzal védet a felcsúti bugris szánalmas kormányát, hogy nem erkölcstelenek voltak, hanem teljesen hülyék?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 17:51:28

@monddazigazatmar: Miért higgyünk neki? Amire hivatkoznak, abban az nincs benne, nem csak szerintem, de a névvel nyilatkozó nemzetközi jogász szerint se.

Vagy el kell hinni azért, mert a minisztérium mondja?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 17:51:36

@dr. mesterseges szinezek:

Értem. Az a jó magyar, aki nem ismer erkölcsöt, nincs benne szégyenérzet, ha a hazája rosszat tesz.

Micsoda sötétség!

Én nem akarom vitatni, hogy valaki a te nézeteiddel lehet-e jó magyar. Nem a dolgom eldönteni. De egyben biztos vagyok. Embernek utolsó az olyan, mint te.

Putyilov a gyari melos 2012.09.03. 17:52:24

@monddazigazatmar: hehe a kanadaiak sem dolnek be a gugilan :D

magyarorszagrol most fogjak kijelenteni a napokban hogy nem uldozi a ciganyokat ezert legyenek szivesek ne menekuljenek okda :D

mohacsi viktoria minden vergode ellenere :D

dr Smittpálelnökúr 2012.09.03. 17:53:21

@monddazigazatmar: "És amig ezt valaki meg nem cáfolja addig talán hinni kéne nekik. "

Gyurcsány sem schmittelte a szakdolgozatát, ugye ezzel kapcsolatban is ugyanez a véleményed?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 17:53:43

@dr Kangörény:

És mennyivel kissebb bűnös az a gázoló! Mert akárhogy nézzük, biztosan nem direkt csinálta. Fogunk alkotni.

Emmett Brown 2012.09.03. 17:54:01

@monddazigazatmar: ha csúnyán átbaszták volna a külügyet, akkor Viktornak/Martonyinak kurva gyorsan ki kellene adnia egy Azerbajdzsánt elítélő nyilatkozatot. ameddig ez nem történik meg, addig viszont ők is sárosak.

Putyilov a gyari melos 2012.09.03. 17:55:10

@dr Kangörény: nah csak siketult gyurcsanyoznod egyett :D :D mar vartam

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 17:55:11

@ByA: Mellé.

Azért mertem a fentieket állítani, mert már régen, és azóta számtalanszor túlestem rajta.

Most csak üdvözölni szerettelek volna a komonistazsidóbérencmagyarellenesek klubjában.

ca2 2012.09.03. 17:57:54

egyébként azokat a területeket ahonnan a török hadesreg 100%-ban kiírtotta az örményeket a demokratikus európa minden további nélkül elismerte török területnek és ma törökországhoz tartoznak ezek a vidékek...
pl kelet-anatólia "fővárosa", erzurum, ahol a szovjet időkben (250 km kb az örmény-volt szovjet-határ) a nato egyik legfontosabb légitámaszpontja működött szinte a szovjet határon...
nem is értem akkor a demokratikus európa miért nem ítélte el a török népírtás és adta viszza az ősi örmény földet a su-nak..
mert hát az feltételezni sem merem, hogy ők is olyanok mint a szarházi orbán, hogy a politikai érdekek felülírják a demokratikus jogokat...

Brian Cohen 2012.09.03. 18:02:19

@monddazigazatmar: " 10 perc guglizás?
Ok. Keress magyarország után 10 percet a guglin."

Nem azt mondtam, hogy 10 perc guglizás részletes, igaz és teljes képet ad. Hanem azt mondtam, hogy látszik itt darázsfészek van.

Sajnos magyarországról hamar kiderítia gugli, hogy egy baltás pávatáncos a főnök aki gyakrabban cserél meggyőződést mint alsógatyát. Ez pedig nem az általad ballibnek nevezett média álhíre, hanem a sajnálatos valóság.

Szeretném ha nem ilyeneket dobna ki a gugli a hazámról!

vontod75 2012.09.03. 18:04:10

@félázsiai nemecsek ernő áruló: A történet egész pontosan úgy szólt, hogy gyalázta és megbecstelenítette az azeri zászlót. A durva az egészben, hogy ezt az eljárás során nem lehetett alátámasztani. Az ott lévők közül senki nem látott ilyet, vagy hallott ilyesmiről.
Az azeri baltás ellenben kiment egy bevásárló központba, vett egy baltát egy fenőkövet, majd szépen megvárta az estét. Ez nem egy erős felindulásból elkövetett bűncselekmény.

Blogger Géza 2012.09.03. 18:04:35

@déjá vu39: Nekem ilyen barát nem kell. Emocionálisan túlfűtött hisztis rinyagépek.

"" korrupt az egész állam, a nemrég lezajlott elnökválasztást arcpirítóan elcsalták, le lehet fizetni a rendőrt és gennyes, tetű alakok a taxisok. Mégis, még ezek ellenére is, tagadhatatlanul erős a morális, erkölcsi tartás az ottani társadalomban."

Ööö, miben nyilvánul meg akkor ez az erkölcsi tartás? Hogy utálják a törököket? Meg az azeriket?

Brian Cohen 2012.09.03. 18:06:40

@ca2: A demokratikus európáról " az feltételezni sem merem, hogy ők is olyanok mint a szarházi orbán,....."

1) Nézz utána az első világháború utáni évek történelmének. Akkor még nem volt demokratikus Európa!

2) Ügyes taktika szétkenni a szart mindenkire, hogy a fosos orbán ne tűnjön olyan szarosnak.

Jobb lenne ha a szar eltüntetésén munkálkodnál.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 18:08:52

@félázsiai nemecsek ernő áruló: "Mi ez, ha nem vérlázító, undorító kettős mérce? "

Orbánért vállalni a skizofréniát is.
Mondanám, hogy elképesztő, de itt már régen nem az.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.03. 18:09:14

bba beletörődni nem tudó attitűdje a magyar szélsőjobboldal Trianon-56 toposzaira emlékeztet."

ki a szélsőjobboldali? miért vagy ilyen paraszt? te nem vagy magyar?
egy átlag konzervatív is csak akkor lehet az, ha revizionista

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 18:13:30

@Brian Cohen: "Ügyes taktika szétkenni a szart mindenkire, hogy a fosos orbán ne tűnjön olyan szarosnak."

Ezt az óvodás "de a Pistike iiiiiis" érvelést nagy hízelgés taktikának nevezni.

ca2 2012.09.03. 18:14:06

@Brian Cohen: mondjuk a nato támaszpont erzurum-ban nem az I vh után működött... illetve utána..kb60-70 évvel...
akkor miért nem láZADTt az "európaiság" a kiírtott és elűzött örmények ősi földjéért...
de ma sem hallom, hogy arról a ptom 800000 áldozatról megemlékeznének bárhol is...

Anti Anyag (törölt) 2012.09.03. 18:17:00

Ja, tőlem meg több azeri, Gyurcsánynál.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.03. 18:17:55

azt mondták példaként tekintenek ránk, mi is egy szovjet múltból nőttünk ki, és képesek voltunk vér nélkül eltávolítani a nem oda való vezetőt."

pedig ha tudnák az igazságot.
vér kellett volna örmény szokás szerint kellett volna elintéznünk a rendszerváltást, ne mentsék át a hatalmukat a komcsik.

Brian Cohen 2012.09.03. 18:19:34

@ca2: "... mondjuk a nato támaszpont erzurum-ban nem az I vh után működött... "

A határokat az első világháború után állapították meg. A határokról volt szó, nem a határokon belüli NATO támaszpontokról.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.03. 18:20:32

"ogyan hagyhatjuk, hogy ez az ember tovább vezesse az országot?"

hát bizony ki kéne adni viktorka elvtársat az örményeknek

de hol tart ez a facebookon?
naponta 1000-ren lájkolják:
http://www.facebook.com/SorryArmenia?ref=stream#!/SorryArmenia

ca2 2012.09.03. 18:22:05

@Brian Cohen: arról van szó, hogy a nagyon demokratikus és érzékeny európa a 800000 örmény kiírtásáról kussolt és kussol, mert ha beszélne róla akkor magára haragítaná törökországot és mondjuk vihette volna francba a légitámaszpontját a szovjet határról...

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 18:22:36

@ca2: "de ma sem hallom, hogy arról a ptom 800000 áldozatról megemlékeznének bárhol is..."

Hogy ma nem, arról nem tudok számot adni, de konkrétan hallani pár éve nem volt nagy kunszt, ui. örmény kisebbséggel rendelkező települések ilyetén megemlékezéséről többször tudósított riportban vagy portréműsorban a Kossuth.
Nem kevesen Erdélyből járnak át a szülővárosukba megemlékezni.

És az usákok előtt sem ismeretlen az esemény, sőt amíg nem elnök volt, Obama a megemlékezéseken (mert vannak) népirtásnak is nevezte azt, ami - ma már csak lehalálragyalogoltatásozza a NATO égisze alatt.

ca2 2012.09.03. 18:24:50

@ca2: ehhez képest egy db köztörvényes bűnöző elég pitiánernek tűnik...
remélem holnap a milla örménybarát tüntetésén nem csak orbánozás lesz, hanem a törökök által elkövetett népírtás 800000 áldozatát is felemlegetik majd, és felszólítják az eu-t, hogy végre ítélje el törökországot az ügyben..

ca2 2012.09.03. 18:28:21

@dr. mesterseges szinezek: ja hát az örmények nyilván megemlékeznek erről, nemzeti emléknapjuk is van,,,
de azt még nem hallottam, hogy mondjuk a ddr-es takarítónő felszólította volna törökországot, hogy kérjen bocsánatot...

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 18:28:21

@ca2: Az örmény népirtást azért problémásabb úgy számon kérni, mint a zsidó holokausztot, mert az I. vh befejezése előtt a nemzetközi és a hadijog még olyan formát sem öltött, és annyit sem ért - szándék és összefogó szervezet híján - mint azután.

Tkp. minden minden ország belügye volt, és le volt szarva, hacsak nem akart valami esetből intervenciós alapot kovácsolni.

SzaszaG1 (törölt) 2012.09.03. 18:29:02

@Brian Cohen:
A szabad lábon védekezés nem egyenlő a bünteyés elengedésével. Szóval igenis szökött.
Az EU nehogy már egy szaros örmény katona miatt vegzáljon minket mikor nem hagyják bíróság elé állítani egy EU-s tagországa gyerekgyilkosait.

komplikato 2012.09.03. 18:31:55

@ca2: "egyébként azokat a területeket ahonnan a török hadesreg 100%-ban kiírtotta az örményeket a demokratikus európa minden további nélkül elismerte török területnek és ma törökországhoz tartoznak ezek a vidékek..."

Ühüm. Nekem rémlik valami ... no, hogy is hívják? ... Trianoni békeszerződés ugye. Amiben mindenféle határvonalak húzogatása szerepelt. Neked nem dereng?
Csak azért jutott eszemben, mert egyetlen ország szarta le: Törökország.
Szóval mérget vennél rá???

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 18:32:20

@ca2: "ehhez képest egy db köztörvényes bűnöző elég pitiánernek tűnik..."

Nincs ehhez képest.
Ha van, akkor holnap a bivalybasznádi pártközpont eladhatja a környék lányait iráni asszonynak, elvégre pitiáner mennyiség a Hollandiába csábított vagy rabolt lányokhoz képest, hogy a II. vh. nőáldozatait ne is említsük.

Anti Anyag (törölt) 2012.09.03. 18:33:09

@SzaszaG1: Az EU nem fog vegzálni, mert az USA nélkül ez a kiadatás nem jöhetett volna létre.

ca2 2012.09.03. 18:33:33

@dr. mesterseges szinezek: a polgári lakosság elleni direkt hadviselést és a polgári lakosság első szándékú támadását a xix-század közepétől tíltja a nemzetközi hadijog... ez első ilyen jellegű egyezmények pont ebben a témakörben születtek..
amúgy meg holocaust-ot sem elsősorban a korabali hadijog alapján lehet elítélni, hanem általános emberi normák alapján...
pontosan annyi lehetőség lenne az örmények kiírtásának elítélésére mint a holocaust elítélésére jogilag és erkölcsileg is, csak mivel ez törökország számára fájó pont másokat meg nem nagyon érdekel így praktikusabb a kussolás...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 18:34:50

@ca2: genocide.am/article/recognition_of_the_armenian_genocide.html

Uruguay (A Parliamentary Resolution was adopted in 1965, followed by a Law adopted in 2004)
Cyprus (A Parliamentary Resolution was adopted in 1982)
European Union (Parliamentary Resolutions adopted in 1987, 1998, 2000, 2001, 2002, 2005)
Argentina (A Senate Resolution was adopted in 1993, followed by a Law adopted in 2004)
Russia (A State Duma Resolution was adopted in 1995)
Canada (Resolutions were adopted in 1996, 2002 and 2004)
Greece (A Parliamentary Resolution was adopted in 1996)
Lebanon (Resolutions were adopted in 1997 and 2000)
Belgium (A Senate Resolution was adopted in 1998)
France (Parliamentary Resolutions were adopted in 1998 and 2000, followed by a Law adopted in 2001)
Sweden (A Parliamentary report of 2000)
Vatican (In 2000)
Italy (A Resolution adopted in 2000)
Switzerland (A Resolution adopted in 2003)
Slovakia (A Resolution adopted in 2004)
The Netherlands (A Resolution adopted in 2004)
Poland (A Resolution adopted in 2004)
Venezuela (A Resolution adopted in 2005)
Germany (A Resolution adopted in 2005)
Lithuania (A Resolution adopted in 2005)
Chile (A Resolution adopted in 2007)

Szívesen.
Mondjuk Magyarország pont nem foglalkozott még a népirtással, 2/3 és Terror Háza ide vagy oda.

2012.09.03. 18:34:59

Érdekes történet. Ezek után szivesen olvasnék egy Azerbajdzsánról szóló blog bejegyzést is.

Bizonyára csak véletlen hogy az örmények egyik szomszédjukkal sincsenek jóban, bár ebben ugye rokon lekek vagyunk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.03. 18:35:46

@dr. Kóser Malac: ennyire nem lehetnek ostobák, már akkor is keletre akartak nyitni, van itt egy titkosszolgálati pletyka is.

ca2 2012.09.03. 18:36:01

@komplikato: hát mivel a végeredmény az hogy ezek a területek töröko-hoz tartoznak és ezt mindenki elfogadja, így erős a gyanúm...

komplikato 2012.09.03. 18:37:28

@ca2: USA-nak sem érdeke, hogy összevesszen az ő saját kis "anti-Iránjával", idegesek is voltak a múltkori segélyhajó szétlövéses izraeli balhé után, hogy most majd cseszhetik ...

Török ország nem csak az örményeket irtogatta, és nem csak az ő területeiket nyúlta le, voltak ott még nagyon sokan. Meg ott vannak a kurdok, akiknek többször meg lett ígérve elismert nép lehetnek saját országgal, aztán mindig átverte őket a nemzetközi politika.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 18:38:03

@Frengi: Na de az örmények azért nincsenek jóban, mert koszos, szőrös, erőszakos bajkeverők, mi meg azért, mert körülöttünk mindenki más koszos, szőrös, erőszakos bajkeverő.
Minket SENKI SEM ÉRT MEEEEEG.

Azerbajdzsán jószomszédi kapcsolataiért miért nincs aggodalom? (Mondjuk a törökökkel elég jó a kapcsolatuk. Mindkettejüknek halálos ellensége Örményország, és mindkettő török nép.)

Na de Iránnal szemben sincs akárkinek területi igénye, ugye :-D

ca2 2012.09.03. 18:39:13

@Counter: mondjuk parlamenti határozatok elég kevesek ide,,, nem igazán érzem, hogy töröko-ra próbálna a "demokratikus világ" nyomást gyakorolni... vagy hogy ezt a kérdést próbálná a köztudatban tartani..

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 18:39:39

@komplikato: Apró probléma, hogy Kurdisztán területe félig egybeesik Nagy-Örményországéval. Utóbbinak része még Azerbajdzsán és Szíria is.

Érdekes környék az ott.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 18:39:42

@ca2: No, egyben megegyezhetünk: az örmény népirtás népirtás volt.

Mármost nem világos, hogy ez a tény, vagy e holokauszt elfeledett volta mennyiben ad alapot vagy felmentést az esetre.

Relativizálgatással akár ki is dobhatjuk a bétékát, de az egész civilizációt (vagy mit) is, mert sérelme és történelemkönyve mindenkinek van, és bunkója is könnyen lehet.

ca2 2012.09.03. 18:41:32

@Counter: de hát majd meglátjuk holnap az örménybarát tucatnyi milla-s tüntetésén milyen lesz az orbánozás/őrmény áldozatokról megemlékezés arány...

SzaszaG1 (törölt) 2012.09.03. 18:43:28

@Anti Anyag:
Ennyi, most nemzetközi szinten kell nyalni Azerbajdzsánnak, ne mi maradjunk már ki.

ca2 2012.09.03. 18:43:50

@dr. mesterseges szinezek: mondjuk csak felemerül a kérdés, hogy ha egyeseket ez az egy embert érintő történet ennyire zavar akkor a százezreker érintő népírtásról miért nem beszélnek...
végül állíthatná a milla azt is hogy azért is az orbán a hibás... sokkal nagyobb hülyeség az sem lenne már annál mint amiket most összehordanak..

DanZi 2012.09.03. 18:46:07

Nagyon szép cikk! kösz.

Pierr Kardán 2012.09.03. 18:46:53

"Vegyünk itt észre valamit. Az örmény katonatiszt halála az ősi kaukázusi hagyományoknak megfelelően már önmagában szégyenbe hozott bennünket. A vendégünk volt. Evett a kenyerünkből és a sónkból, ivott a borunkból."

Basszus, legalább annyit illene tudni, hogy az azeriek muzulmánok, tehát nem isznak bort...

komplikato 2012.09.03. 18:48:10

@Counter: Miért? Mi kis hazánk meg nem bele esik "nagy Románia", meg "nagy Szlovákia" területeibe? Ez a történelmi "honfoglalás" meg területi csiki-csuki már egy ilyen dolog sajnos.

komplikato 2012.09.03. 18:52:23

@Pierr Kardán: És? ki állította ellenkezőjét?

prometheus_X 2012.09.03. 18:55:17

Jó kis keleti nyitás volt ez Orbántól: most már az Oroszok is ráncolják ránk a szemünket. Az EU és attól nyugatabbra eső helyek már csak sírva nevetnek rajtunk, erőltetetten. - De sebaj! Észak és dél felé még nem nyitottunk (Kanadát kivéve, de már ott is rühellik a cigányainkat)!

prometheus_X 2012.09.03. 18:56:51

szemünket = szemöldöküket*

(LOL)

nakara 2012.09.03. 18:57:39

@shwarcz bácsi: amit leírt, az csak a történet egyik fele, azt el tetszett felejteni hogy az örmények örömmel csatlakoztak a török területre bevonuló cári csapatokhoz. A török hatóságok az ellenséggel kollaboráló örmény népességet teljes okkal megbízhatatlannak tartották, s ezért deportálták őket.(akárcsak a II.vh-ban a teljes joggal felforgató elemnek tekintett zsidók esetében)Az hogy nem túl humánus eljárásban volt részük, betudható a törökök szilaj természeténk.
De hogy ne csak a régmúltról beszéljünk, a karabahi háború idején az örmény erők szisztematikus vérengzéseket hajtottak végre az azeri civilek ellen, mégis a világ mélyen hallgat, akárcsak az izrael emberiség elleni tettei kapcsán

vontod75 2012.09.03. 18:57:41

@déjá vu39: Tényleg nem értik...
Mert ugye milyen közös vonása van a két országnak?
- keresztények
- több mint ezer éves az államiságunk
- vannak közös történelmi személyiségeink
- mindkét országot jellemzően kisebb nagyobb mértékben ellenséges országok veszik körbe.

Ezzel szemben mit is tudnak felmutatni az azeriek?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 19:06:29

@ca2: Nem érted, hogy nem az örmények a lényeg, hanem hogy Mo. kormánya
1, pancser módra és
2, baltás gyilkossal üzletelve,
3, szarér-húgyér (se) mocskolja be az ország becsületét?

Az a legkevésbé fontos, hogy örményt vagy pirézt baltázott le. De történetesen örményt.
De azért lökjed az "örménypárti", "azt se tudják, hol van", "ballib" és hasonló rizsákat, ha már ki van adva a századvégnél.

@Pierr Kardán: Biztos jól érted, amit olvasol?
Az örmény katonatiszt az, aki ivott a borunkból stb.
Az örmények keresztények.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 19:08:08

@nakara: "Török terület". Ami merőben véletlenül tisztán örmények lakta, az egykori örmény állam részét képező területként volt török.

Gondolom, az ellen sincs kifogásod, hogy a szerb területre benyomuló magyar hadsereghez csatlakozó magyarok közül több tízezret brutálisan felkoncoltak a szerbek.
Hiszen árulók voltak és az ellenséggel paktáltak.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 19:13:23

@ca2: Bármelyik politikai erő joggal és okkal basztathatja Orbánt azért, hogy adjon számot erről a produkcióról, lévén az ő kormányának produkciója.

Azt még én sem látom hogy Orbánon - bár 2-3 éve egy kanál vízben meg tudnám fojtani -, hogyan lehetne bevasalni az örmény holkauszt miatti török bocsánatkérést, de ha látsz erre logikai utat, szívesen megteszem.
(Nem tartozik ide, ahogy az egész örmény holokauszt sem, de a törökök saját, nemzetközileg elismert, és Nobel-várományos írójukat is inkább vegzálják, mint hogy elismerjék azt, ami kapcsán személyesen már senkinek nem volna szégyenkeznivalója, sőt megdicsőülhetne az elismeréssel. Ez van a félázsiai származékokkal.)

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 19:14:34

@vontod75: "Ezzel szemben mit is tudnak felmutatni az azeriek? "

3M-ot

Behajtó70 2012.09.03. 19:14:58

Mielőtt tévednél: ami történt, az az örmény túlreagálás, semmi más. Akik zászlót égetnek, azok a primitívek, iskolázatlan bunkók! Civilizált világba nem való tahók!

vontod75 2012.09.03. 19:16:12

@dr. mesterseges szinezek: Vilayat Guliyev, Azerbajdzsán budapesti nagykövete a Népszabadságnak nyilatkozva nonszensznek minősítette azokat a híreket, miszerint az azeriek magyar államkötvényeket vásárolnának.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 19:16:18

@Counter: "Biztos jól érted, amit olvasol?"

Nem az a fontos, hanem a határozottság.

Avagy, ahogy a görög bölcs tartja: arrogance and ignorance go hand in hand.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 19:17:38

@vontod75: Attól még mutathattak. Elvégre nem szégyen az, és még Mohamed se tiltja.

ketroot 2012.09.03. 19:17:43

Azt azért valaki írja már le, hogy mégis miért kellett kiadni azt a faszt egy olyan államnak, amiről tudvalevő, hogy az első adandó alkalommal kitüntetik, amnesztiát kap, etc...?

hunostor 2012.09.03. 19:18:04

Remélem azért pár magyart jól megfingatnak az örmények! Felrobbantják a parlamentet vagy ilyesmi.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 19:20:00

@A félázsiai csizmadia - kinek neve ketroot: Hát mert nem tudtuk.

Nagyon erősen kellett szorítani a szemhéjunkat és betömetnünk a fülünket, hogy ne tudhassuk. De sikerült!

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 19:20:22

@Behajtó70: "Akik zászlót égetnek, azok a primitívek, iskolázatlan bunkók"

Ez igaz.

"Civilizált világba nem való tahók!"

Ez is.

Már csak azt kell eldönteni, hogy a hullarablás hogyan viszonyul a civilizációhoz.

SzaszaG1 (törölt) 2012.09.03. 19:21:57

@Counter:
Nem volt itt semmi üzlet, jogszerűen kiadatás. Sőt az írek is jog szerűen bújtatnak gyerekgyilkost. Ilyen ez a nemzetközi jog. Angliában be sem fér a BBC hírei közé. Nincs hírértéke.

Csak az idióta Milla elfelejtett ír zászlót égetni és odaláncolni magukat a bilijükhöz, amikor az írek ellen kellett volna tüntetni. Bezzeg most..

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 19:23:00

@magyar seggbe, magyar lófaszt!: Nos, kicsi provokátor, nem elképzelhetetlen - ezért nem célszerű puskaporos hordón gyufázni.
Éppen ezért javasoltam, hogy akinek eszköze van rá, tudassa a világ örményeivel a kormánypárt logóját.
Hogy a megfelelő fasz érjen a csalánba.

billy reed 2012.09.03. 19:23:32

@Frengi: "Bizonyára csak véletlen hogy az örmények egyik szomszédjukkal sincsenek jóban, bár ebben ugye rokon lekek vagyunk."

Ismerni kellene az örmény történelmet...vagy mondjuk megismerni.
Nem késő utánaolvasni.

@MACISAJT:

Az örmények meg túlreagálták , Magyarországgal kapcsolatban,"Szerzs Szarkiszján örmény elnök a nemzetbiztonsági tanács ülése után bejelentette, hogy utasította a hadügyminisztert arra, hogy helyezze rendkivüli készültségbe az örmény hadsereg alakulatait,"( csak nem megtámadni akarják Budapestet?:D ) "

Tényleg nem érted, ugye? Örülök, hogy egy háborút ilyen viccesnek találsz.
Ugyanis olyan indulatok csaphatnak fel /reméljük nem/, amelyek kiélezhetik a konfliktust. És ez háborúhoz is vezethet, minthogy ez a szóban forgó dolog egyik középpontja. Ti. az örmény-azeri konfliktus.
Különös, hogy a mérsékelt jobboldal, amely annyira tud hőzöngeni ha nemzeti öntudatunkat /legtöbbször vélt/ sérelem éri, most mégis a másik fél pártjára áll.
Ilyenkor hol a szolidaritás? Vagy az csak akkor legyen, ha édeserdélyről, meg Trianonról van szó?
Teszi ezt azért, mert cseppet sem szeretett vezérünk így tesz.

"na ez már végképp gyomorforgatóan megrendezett mutatvány volt, ahogy helyi hantivilmosok felvonultak."

Nem. Volt szerencsém járni az említett országban, és ahogy a blog is írja, náluk máshogy mennek a dolgok. Náluk az becsület dolga.
Nem volt megrendezett.
Persze, ha valaki a spontán "kialakult" Békemenetből indul ki, ezen szocializálódott, nehezen ismeri ezt fel.

"Úgyhogy minden szimpátiám ellenére, ha mér úgyis arra jár a blogszerző, üzenem hogy menjenek ezek az örmények (is) a picsába.
Merthogy kiakadtak, hát kiakadtak...
(nem ritka ez arrafelé, saját miniszterelnöküket mészárolták le a saját parlamentjükben, éppen Nagorno Karabach miatt...)"

OK. A keresztény alapelv szerint: tedd azt mással, amit magadnak is kívánsz!
Ha ilyen egyszerűen elintézed ezt a dolgot, akkor ne légy kiakadva azon, hogy minket is elküld a világ oda, ahová te az örményeket kívánod!

"De ettől még nem Magyarországon kell elverni a port,meg örmény állampárti kamuszervezetekkel , helyi hantivilmosokkal felvonulni zászlóégetésre meg paradicsomdobálásra..."

Igen, tudjuk ezt a hantivilmosozást már elsütötted korábban is.
Valami komoly érv kellene arra, hogy miért ne égjen a pofánk?
Egy életfogytiglanra ítélt gyilkosból szabad ember és helyi hős lett. A mi sunyi asszisztálásunk mellett.
Az azeri tárgyaláshoz és a döntéshez magyar részről eddig senki nem adta a nevét, nem vállalta fel, az azeri levelet csak kiszivárogtatták.
Ezen felül néhány nappal a kiadatás előtt a magyar hatóságok közölték az örményekkel, hogy nem adják ki az illetőt.
Akkor most?

"Az örmények meg verjék a saját faszukkal a csalánt"

Ha ismernéd a történelmüket /úgy értem behatóan, nem a "10 mondat az örményekről" c. brosúrából/, akkor tudnád, hogy épp az övékkel verték mások...

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.09.03. 19:23:42

Ha még egyszer megkérdezik tőled,hogy hogyan lehet ez a majom a főnök,nyugodtan mond meg nekik,hogy azért mert ezt akarja a nép! Mert a sok nyígás,nyavajgás ellenére minden időközit megnyernek fölényesen és éppen ilyen fölényesen fognak nyerni '14-ben is. Mert itt a "neten" egymást szidják szapulják az emberek,aztán majd szépen "karöltve" megválasztják megint! Hát így.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 19:24:12

@SzaszaG1: Ki mondta, hogy jogszerűtlen? Senki.

Akkor egy szalmabábbal kevesebb, ugye?

vladimir964 2012.09.03. 19:24:31

Minden tiszteletem az örményeké, azonban az a tény, hogy ekkora vihart kavart a dolog hazánkban legjobb leképezése beteg országunknak és társadalmunknak. A gyűlölködés és árokásás, kizárólagosdi anno dacumál a fidesz kezdeményezésére kezdődött, azonban az mszp volt olyan ostoba és/vagy gerinctelen, hogy felvegye a kesztyűt, és hasonló módszerrekkel hergelje szimpatizánsait. Nem örményországról meg Azerbajdzsánról van szó (ahol a magyar-azeri focimeccsen ugye "madzsarisztánnak" voltunk kiírva, nem is tudták, mennyire beletrafáltak lényegbe...), hanem egy tűrhetetlen és tarthatatlan gazdasági és erkölcsi csődtömegről, melyből kilábalni a jelenlegi politikusi garnitúrával és beidegződésekkel, retorikákkal és elképzelés és távlat nélküli politizálással, gerinctelenséggel, korruptsággal nem fogunk. Kiegészül mindez az emberek kilátástalan helyzetével, azzal, hogy folyamatosan átejtik őket, mint szart a palánkon. Hát a forrás szélén lévő vízbe is, ha beleszórsz akár egy-két szem sót is, kibuggyan a lábosból. Itt tartunk most, és hogy mennyire ocsmányak és alávalóak az ország vezetői, mennyire hamis és demagóg a megnyilatkozásuk, mennyire nem vezet sehova a fanatizmus, ennek illusztrálására egy Voltaire idézet:
"Aki révületbe esik, akinek látomásai vannak, aki álmait valóságnak tekinti, az rajongó. Aki gyilkossággal támasztja meg tébolyát, az fanatikus... Hidegvérű fanatikusok is vannak: a bírák, akik halálra ítélik azt, akinek egyetlen vétke, hogy másként gondolkodik, mint ők... ha egyszer a fanatizmus megfertőzte az agyat, a kór jóformán gyógyíthatatlan...Általában gazemberek állnak a fanatikusok élére, ők nyomják a kezükbe a kést is..."

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 19:24:46

@SzaszaG1: "Sőt az írek is jog szerűen bújtatnak gyerekgyilkost."

Ha egyszer az I. Orbán-kormány belügyminisztériuma hazaengedte...

billy reed 2012.09.03. 19:25:42

@SzaszaG1: "Angliában be sem fér a BBC hírei közé. Nincs hírértéke.

Ha rámész a BBC oldalára, a legutóbbi hír a témában 43 perccel ezelőtti!

A világ egyik legkeményebb helyi konfliktusáról van szó, orosz, amerikai, török, iráni EU stb. érdekeltségekkel.
Csak nálunk nem ismerik a világpolitikát, máshol azért jobban figyelnek...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 19:27:11

@vladimir964: Tehát azért ne foglalkozzunk azzal, hogy Mo. mit kombinál egy baltás gyilkossal, mert Mo-n erkölcsi válság van.

Kérdés.
Az erkölcsi válságnak van-e találkozási pontja a baltás gyilkosos sztorival?

2012.09.03. 19:28:16

ebben a történetben az a lényeg, hogy a csuti egy infantilis, külteki suttyó, aki amihez nyúl, azt elbassza, legyen az gazdaság, vagy külpolitika, bármi

NDG 2012.09.03. 19:28:53

Jó lenne abbahagyni a rinyálást, utálom az orbánt meg a hordáját, de ezt a vinnyogást, ez nem semmi. Kaptunk egy hivatalos nyilatkozatot, hogy náluk üli le a maradékot. Mi a faszt kellett volna csinálni, hogy nem hisszük el, és nem megy, vagy mit ? A gyurcsány is az anyjába menjen a nyilatkozataival.

ca2 2012.09.03. 19:29:48

@Counter: ez mind ok, na de ha ennyire egyetemes a dolog, hogy az áldozat és az elkövető személye nem számít csak az elv, akkor miért nem kéri számon a fellázadt demokratikus ellenzék az örmény genocídium elkussolását az eu-n, törökországon, stb,stb...
nekem erősen az az érzésem, hogy ez nem több mint egy újabb jó gumicsont az orbánozáshoz, csak hogy ez már annyira nevetséges és kontraproduktív, hogy nem is igazán értem ezeknek a zagyvalékos blogoknak a szerzőit, mi is a valódi céljuk...
kezd a dolog úgy kinézni, mint ha ez a jelenlegi kormány annyira fasza lenne, hogy már csak ilyen hajánál fogva előhúzott ügyekkel lehet kritizálni...
nevetséges dolog egy köztörvényes bűnöző kiadatásán vergődni, már csak azért is mert ez többé-kevésbé bevett szokás a hasonló ügyekben..
a lockerbie-merénylőt is kiadták egy idő után líbiának meg a pápa merénylőjét is törökországnak, pedig azok kicsit komolyabb politikai súllyal bíró döntések voltak..még sem hörgött senki, hogy ez nagy-britannia vagy olaszország mennyire antidemokratikus ország... persze nálunk sem nagyon hörög senki, csak pár firkász próbál világbotrányt vízionálni

46,52% 2012.09.03. 19:31:19

PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA PINA

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 19:33:09

@NDG: "Kaptunk egy hivatalos nyilatkozatot, hogy náluk üli le a maradékot."

A hiatalos nyilatkozat kb. szó szerint azt jelenti, hogy jellemzően le szokták ülni a kiróttat.

Erre egy nem pártvonalon elhelyezkedő, előadó II besorolású köztisztviselő (ja, má nem az) előveszi a levélsablonját és pontosítást kér... ha meg nem tiltja neki a főnöke.

SzaszaG1 (törölt) 2012.09.03. 19:35:01

@dr. mesterseges szinezek:
A szabadlábon védekezés nem hazaengedés. Az írek gyilkost bújtatnak, EU-n belül nem állítható bíróság elé. Magyarország elítélte és börtönbe dugta a gyilkost. Írországban vígan élt végig. Hihetetlen, hogy gyerekgyilkos védelmére kelsz.
Tudom, orbán hibája...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 19:36:53

@NDG: Nem kaptunk. Amire azt mondjuk, hogy az az, abban nincs ilyesmi. Nem csak szerintem, de Lattmann Tamás nemzetközi jogász szerint se.

Egyébként azt kellett volna csinálni, amit eddig. Szépen benn tartani a hűvösön. Mo. nemzetközi megítélésének is jobbat tett a magyar irodalom fordítgatásával, mint az előléptetésével és a kegyelmével. Tehát a magyar érdeket kellett volna követni, semmi mást :-)

Pierr Kardán 2012.09.03. 19:37:42

@komplikato:
@Counter:
@fender2000:

Kedves komplikato, Counter, fender2000!

Nem szégyen beismerni, ha elbaxtam valamit, ezt tényleg rosszul értettem!

A poszt írójától is elnézést kérek!

igi1 2012.09.03. 19:38:47

Akárhogy is, a nemzetközi ügyekben sem mernek az azeriekhez nyúlni, ha az örmények pattogni mernek, ők húzzák a rövidebbet.

Mi is belerúgtunk, legfeljebb hibáztatnak minket.

Orbán Viktor saját maga tett arról, hogy megutáltassa magát az európaiakkal, meg mindenki mással is, nem más. Az intézkedéseivel kiváltotta, annyira akart mindent az uralma alá vonni, akarja ma is, hogy minden az ő kezébe fusson össze, szinte már diktatórikus hatalomra éhezik, vágyik, hogy emiatt mindenki az ellenségévé válik, de nemcsak ő, hanem a magyar nép is, pedig Orbán Viktor végül is egy cigány, nem magyar.

És még mindig a Fidesz vezet, a legutóbbi polgármesteri választást is az ő képviseltjük nyerte, kérdezem én, mire fel a hőbörgés, ha mi magunk hagyjuk ezt?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 19:40:01

@ca2: Szóval mindenki, aki nem ért egyet a kormány döntésével, az foglalkozzon Gabonnal Magyarország helyett.

Aha...

Egyébként.
1. Safarovot nem kiadták, hanem átadták. Más.
2. A lockerbie-i merénylőt a britek helyezték szabadlábra. Nem volt egy szép történet, de legalább ők ítélték el, ők is engedték el, az ügy urainak látszhattak. Mi még annyira se.

Az érveléseden annyira látszik, hogy mindegy mi van, csak ballibeket lehessen szidni. Ha máshogy nem, hát úgy, hogy ballibnek minősítesz mindenkit, akit szidsz :-)

SzaszaG1 (törölt) 2012.09.03. 19:40:05

@vontod75:
Örülök, hogy négy nap után végre sikerült kilobbizni :) óránként nem olvasom őket.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 19:40:21

@SzaszaG1: "Hihetetlen, hogy gyerekgyilkos védelmére kelsz. "

:D

Az előbb odalett a szalmabábud, oszt kéne egy másik a megszólaláshoz?

- o -

Nem mintha rád tartozna, de elárulom, hogy hajdan a törzsasztalon az az elsők között olvastam - már csak szűkebb pátriám mián is - a gyerekek édesapja által nyitott topicot, és a hozzászólásaim messze nem tükrözték az írek iránti szimpátiámat.

FYI: forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=3765&na_step=30&t=9015567&na_order=

Oszt bábuzzál tovább!

NDG 2012.09.03. 19:40:43

@dr. mesterseges szinezek: a 2. besorolású állami alkalmazott idiótának annyi esze van (orbán meg gyurcsány idejében is) hogy alig talál ki az irodájából, és azon versenyeznek egymással, hogy ki tud kevesebbet dolgozni. Spekulálni felesleges, hogy ki mit nem gondolt át, meg főnök mit tiltott meg. Szarul kommunikált szar ügy. Ennyi. Ha meg kimentek, az ír gázolóval kapcsolatban is emeljetek szót, az elöttem említtet líbiai, stb ügyet se felejtsétek.

ca2 2012.09.03. 19:41:16

@SzaszaG1: igen, ezt valahogy nem érzik az elvtársak, hogy a szabdlábon védekezhet nem egyenlő a felmentéssel és pont ez a dolog pikantériája...
hiszen okkal gondolhattuk azt, hogy egy eu tagországban élő, szabadlábond védekező eu-s polgárral szemben nem lesz gond az ítélet érvényesítése...
ha mondjuk azeri lett volna nem biztos, hogy szabadlábra helyezik, de az nem igazán volt várható, hogy egy eu tagország egyszerűen megtagadja az együttműködést egy köztörvényes ítélet végrehajtásában...

SzaszaG1 (törölt) 2012.09.03. 19:43:51

Teh@Counter:
" 2. A lockerbie-i merénylőt a britek helyezték szabadlábra. Nem volt egy szép történet, de legalább ők ítélték el, ők is engedték el, az ügy urainak látszhattak. Mi még annyira se."

Értem már, area célzol, hog nekünk el sem kellett volt ítélni az azerit, de legalábbis szabadon engedni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 19:44:12

@ca2: "Gondolhattuk."

Mert azt a kurva jogszabályt egy jobbos jogásznak se jut eszébe döntés előtt megnézni, mi? :-)

Nem tagadtak meg semmit. Nem volt kötelezettségük együttműködni.

Az államok már csak így működnek, hogy csak azt teszik meg, amire kötelesek. (Néha még azt se.) Amire nem kötelesek, azt (ingyen) soha.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 19:46:22

@NDG: "Ha meg kimentek, az ír gázolóval kapcsolatban is emeljetek szót, az elöttem említtet líbiai, stb ügyet se felejtsétek. "

Most erre mit mondjak... Tahitótfalun éltem akkor is, amikor a légvonalban 4 km-re lévő Vácott család meghalt a repülőn, és akkor is, amikor a szintén 4 km-re lévő Leányfalun meghalt a két gyerek.
Valószínűleg egyik esetet sem felejtem el, ha nem is figyelmeztetsz.

De azt akkor se tudom, hogy ezeket miért kéne a jelenlegi kormányon számonkérnem, ha még tizen szóltok.
Azt tudom, hogy a baltást miért.

allegretto23 2012.09.03. 19:46:23

Kedves Blogger, el kellene magyarázni az örmény barátaidnak, hogy itt azért vált ki csak mérsékelt felháborodást a dolog, mert az 50 év kommunizmus (+ nehány 100 év folyamatos megszállás) alatt az itt élő össze-vissza keveredett, gyökértelen, gyüttment népség megtanulta, hogy a karakán kiállásnak, hazaszeretetnek, holmi vendégjogoknak pénzre váltható értéke nincs. Élni csak a mának érdemes, mert a holnap az mindig bizonytalan, urai mindig voltak- Mammonon kívül Istene már rég nincs, hazája csak addig, ameddig jóltartja és ad neki mindent ingyé, a vendég meg arra jó, hogy kifosszák, kihasználják, aztán ereggyen Isten hírével. A saját honfitársát persze éppúgy átvágja pénzért mint az idegent- nem csinál ebből nagy faxnit. A mai átlagmagyar eladná a -nyugdíjas- anyját két forintért, ha azt ígérik neki, hogy óccsón autózhat/fűthet -mer a gyorsulás az mekkora élmény, az óccsó gáz meg jár- köll a pénz sok fontos dologra: sörre, borra, nagydarab húsokra, horvát nyaralásra, egyszerhasználatos divatvackokra. Miért ne adná el könnyű szívvel mások nemzeti érzéseit - ha azért kaphat gázt óccsón (miért is nézne utána, hogy nincs vezeték, amin átjöjjön), vagy újabb 1 év haladékot, ameddig nem kell szembenézni vele, hogy baromságra megy el a nemzeti jövedelem (miért is nézne utána, hogy mennyi és hova megy el), meg különben is neki azt mondták, hogy az azeriek a rokonaink (mondja a szőke, kék szemű fajszláv/fajsváb - testvéred, mi?!)...

Az átlagmagyar nem hazaszerető - idegengyűlölő, mert a saját jelentéktelenségét, lúzerségét ezzel tudja kompenzálni. Nem keresztény - templomba esküvőn-keresztelőn-temetésen kívül akkor teszi be a lábát, ha azt akarja, hogy LÁSSÁK, hogy ott van és Istent káromolni is sokkal gyakrabban hallod, mint fohászkodni hozzá. Megértés mások problémája iránt nincs benne- csak az ÉN, a NEKEM, az ENYÉM fontos, a másik az dögljön meg, ha útban van. Gondolkodni rég elfelejtett, hiszen mindig megmondták neki mit gondoljon, ezért kész paneleket használ - ahhoz nem kell fárasztania magát holmi energiaigényes gondolkodással.
Egyszóval nem is értheti az örmények problémáját- kár a fáradságért...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 19:46:53

@SzaszaG1: Arra célzok, hogy Magyarország szuverenitását jobban sérti, ha a magyar bíróság ítéletét az azeri elnök oldja fel kegyelemmel, mint hogy ha a magyar tenné.

A lockerbie-i merénylőt a brit bíróság elítélte és a brit bíróság szabadon engedte. A líbiaiak várhattak az ajtó előtt, csöndben, a britek kezében volt mindkét döntés.
Az azeri gyilkost a magyar bíróság elítélte és az azeri elnök kegyelmet adott neki.
Az jött ki, hogy azeri elnök > magyar bíróság. Ez a szuverenitás sérelme.

ca2 2012.09.03. 19:48:01

@Counter: ja, akkor ezek szerint az jobb lett volna, ha az azerit szabadlábra helyezzük, mert akkor legalább mi döntöttünk erről?!
elég vicces érvelés.,.,
és a pápa merénylőjével mi a helyzet? azt is demokráciellenes volt kiadni? pár évet még ült töröko-ban aztán szabadult..
sőt, ott még valami furcsa csavar is volt,hogy kiengedték aztán újra becsukták...

SzaszaG1 (törölt) 2012.09.03. 19:50:22

@Counter:
Novel átadtuk jogszerűen az anyaországnak, így onnantól az ő felelősségük az ítélet végrehajtása. Így nyílván a döntés is az ő kezükben. Szuverenitás nem sérül.

ca2 2012.09.03. 19:51:49

@Counter: na akkor az azeriek mitől is mások? hát az ígérték letölti a büntetést, de az elnök mégis csak kegyelmet adott... hát a politikusuk már csak ilyenek..

NDG 2012.09.03. 19:53:02

@dr. mesterseges szinezek: pedig tök egyszerű. Európában volnánk vagy hol, ahol a határokkal nem szűnik meg az értékrended. Az lehet, hogy te a másik oldal felé húzol, és bele akarsz rúgni egyet a nyomorult orbánékba, de akkor mondjad azt. Előbb utóbb úgyse tudták volna húzni az átkérést, akkor meg az azeriek szídtak volna minket.
Félreértések elkerülése végett rühellem az orbánékat, meg az egész csürhéjüket, mondjuk a másik odalt is hasonlóan.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 19:53:09

@SzaszaG1: "Így nyílván a döntés is az ő kezükben. Szuverenitás nem sérül. "

Azért majd ha sikerül (esetleg kiad egy kanonizált változatot Szijjártó, amit meg lehet tanulni), döntsétek el, hogy ígéret volt a sitten tartásra, csak átvertek, vagy eleve semmi közünk hozzá, és minden nagyon gromek.

vladimir964 2012.09.03. 19:53:49

@Counter: Félreértettél, nem azt írtam, hogy nem kell foglalkozni vele, hanem hogy ekkora feneke lett a dolognak, az a hozzászólásomban leírtak következménye. És ha már erkölcs, megint csak kedven francia gondolkodómtól: "Erkölcs csak egyetlenegy van, mint ahogy mértan is csak egy van... Az erkölcs tehát éppen úgy istentől való, mint a fény."

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 19:54:57

@ca2: Kevésbé lett volna megalázó, mint így, hogy a mi bíróságunk ítéletét egy azeri elnök írta felül.
Én nem érzem viccesnek. (Nem teljesen jó hasonlattal: ha születik egy döntés arról, hogy le kell vágnod valamelyik ujjadat, akkor ha szabadon választod meg, melyiket, kevésbé megalázó, mintha valaki más döntené el helyetted. Persze nem volt kötelező az ujj levágása...)

Az Ali Agca-ügyet nem ismerem, viszont soha nem használtam a "demokráciaellenes" szót (most írtam le először). Nem érdekelnek a szalmabábok.

A véleményem a következő:
1) Az azeri fél nem szegte meg a '83-as egyezményt.
2) Az azeri fél nem szegte meg a nyilvános levelében tett ígéreteit. (Nem is tett érdemi ígéretet.)
3) A KIM/KüM-nek tudnia kellett, hogy lehetséges a kegyelem az ügyben.
4) A KüM-nek tudnia kellett, hogy a kegyelem nagyon valószínű.
5) Mindezekért a magyar fél mentegetőzése hazug és céltalan, gyanús. Nem csoda, hogy a hallgatóság elkezdi keresni a titkos indokot azeri olajdollárok formájában.

Ha ezzel akarsz vitatkozni, tedd azt. De ne próbálj mást adni a számba. Köszönöm.

ca2 2012.09.03. 19:56:03

@Counter: aha,, tehát ha gazdasági érdekek miatt a bíróság felmenti akkor mindenk ok, ha kiadja és kadhafi ad neki kegyelmet akkor meg nem ok?!
tehát ha magyarországon kap kegyelmet a baltás akkor gondolom nem lenne milla-s tüntetés, mert akkor minden ok...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 19:56:13

@SzaszaG1: Önként lemondani a saját bírósági döntés végrehajtása feletti teljes ellenőrzésről hogy ne volna már a szuverenitás sérelme?!

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 19:56:46

"Előbb utóbb úgyse tudták volna húzni az átkérést, akkor meg az azeriek szídtak volna minket. "

Javaslom a külügy adott témával foglalkozó alkalmazottait átképezni postabontó-ajtónyitókká.

Úgyse lehet húzni az ilyesmit, kár az energiáért.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 19:58:05

@ca2: Nem azt mondtam, hogy akkor már "minden OK".

Azt mondtam, hogy az azeri elnök kegyelme jobban nem OK, mint a magyar szabadítás. Az sem OK, de kevésbé.
Nem elég, hogy nem hajtják végre a magyar ítéletet, de még ráadásul egy külföldi szuverén döntése miatt történik mindez, nem a magyar szuverén döntése miatt. Ezért.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 19:58:50

@ca2: Nem azt mondtam, hogy akkor már "minden OK".

Azt mondtam, hogy az azeri elnök kegyelme jobban nem OK, mint a magyar szabadítás. Az sem OK, de kevésbé.
Nem elég, hogy nem hajtják végre a magyar ítéletet, de még ráadásul egy külföldi szuverén döntése miatt történik mindez, nem a magyar szuverén döntése miatt. Ezért.

ca2 2012.09.03. 20:04:46

megmondom őszintén engem pl nagyívben nem érdekel, hogy ez az ember a kiadatása után élete végéig börtönben ül vagy szenté avatják... magyarországon elfogták (gondolom a bűncselekmény meg a gyurcsány hibája, mivel 2004-ben történt ...) elítélték, ült 8 évet,,, hasonló esetekben a kiadatás a szokás, lásd a fenti példákat amelyek kicsit nagyobb súlyú ügyek voltak...
mi ennek szellemében jártunk el, ha az azeriek kiengedik és szenté avatják mi legfeljebb egy hivatalos ejnye-bejnye az amit tehetünk, ezt megtettük ha jól tudom,,,
a többit az azeriek meg az örmémnyek játszák le maguk...
gondolom örményországban teljesen ismeretlen a bűnözés minden formája, hogy ennyire felháborítja őket a dolog, a híres kaukázusi közbiztonságban élve megdöbbentette őket a dolog...

shwarcz bácsi 2012.09.03. 20:06:29

@nakara: hogy a szarba jön ide Izrael?
de most komolyan kérdezem?

magyarok - örmények - azeriek

hogy a büdös szarba jön ide Izrael?

vezesd már ezt le....

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 20:09:00

@ca2: Miért mondtunk le szuverenitásunk azon szeletéről, hogy a területünkön elkövetett bűncselekmény büntetését végrehajtását biztosítsuk?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 20:10:09

@ca2: A híres magyar közbiztonságban élve téged megdöbbentett a Bándy- vagy a Cozma-gyilkosság?

Elég lesz 8-8 év, ugye?

aknafedő 2012.09.03. 20:11:49

persze ha 1 örmény tahó csapta volna szét az azeri tahót akkor most ez mind forditva lenne a sok primitiv örmény ünnepelne!

Buci-Bigyo (törölt) 2012.09.03. 20:12:26

@nakara: Ja. Deportálták őket Deir-ez-Zor-ba, a sivatagba, víz, élelem és minden nélkül. Nőket és gyereket. A férfiakat és a fiúgyerekeket már korábban legyilkolták válogatott módon és kínzások közepette. Amúgy a fekete-tengeri görögökkel ugyanezt csinálták a törökök. A görögök közül csak azért úszták meg többen, mert voltak csere-törökök a Balkánon.

ca2 2012.09.03. 20:15:02

@Counter: azért mert magyarországnak semmilyen érdeke nem fűződik ennek az embernek a további fogvatartásához..
nyilván lehetett azzal számolni, hogy esetleg szabadlábra helyezik, de mivel ez nem magyarországon történik így nekünk ez sokkalt kisebb probléma mint a fogvatartása...
mi nem vagyunk a világ csendőre, hogy kaukázusi bűnözők egymás ellen elkövetett bűncselekmémyeiben az igazság bajnokát játszuk... elfogtuk, elítéltük, ült 8 évet, ezután kiadtuk a hazájának.,,,mindenben jogszerűen jártunk el,,, hogy ott kiengedik ez legyen az ő bajuk..

ca2 2012.09.03. 20:16:45

@Counter: mennyit is kaptak?
amúgy ha utána a kaukázusba viszik őket tőlem 3 év után is kiadhatjuk az azerieknek

SzaszaG1 (törölt) 2012.09.03. 20:16:49

@Counter:
Ilyen a nemzetközi jog. Ha átadsz valakit, akkor nem ellenőrzöd az ítélet végrehajtását. Döntöttünk, hogy átadjuk és vele együtt az ítélet végrehajtását is az anyaországra bízzuk. Vagy szerinted minden átadás után folyamatosan ellenőrízni kellene, hogy esetleg nem-e szabadul hamarabb a szerencsétlen?

Ez még mindig sehol nincs a gyerekgyilkos ír bújtatáshoz képest.

shwarcz bácsi 2012.09.03. 20:20:02

@SzaszaG1: az ir gázolót ki engedte el?

ca2 2012.09.03. 20:23:27

@Counter: sztojka pont 8 évet.,, remélem majd akkor is tünteni fogsz, hogy monjon le a miniszterelnök amikor szabadul...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 20:24:51

@ca2: A jelek szerint az az érdeke mégiscsak fűződött a fogvatartáshoz, hogy a további fogvatartás nem okozott akkora károkat Mo. megítélésének, mint a fogva nem tartás.
Az (azeri) igazság bajnokát most játszottuk, amikor kegyelemhez segítettük. Ez a lépésünk számít mindkét fél szerint állásfoglalásnak. A fogvatartásra egyik fél se reagált ilyen élénken, sem az örmények nem rendeztek népünnepélyt, sem az azeriek nem fogadtak öriharit.

Cozma gyilkosa 18 évet kapott másodfokon (mint köztudott), Bándy Kata gyilkosának esélyes az életfogytiglani, mert visszaeső (erőszakos, különös), és mert a cselekménye várhatóan minősített emberölés is lesz.
Ehhez képest egy kétszeresen minősített emberölésért 8 év kimondottan kevés. A sima is 18 volt, a minősítettre kinéz az életfogytig.

@SzaszaG1: Igen, ilyen. A döntésünkkel lemondtunk a szuverenitásunk egy darabjáról. Miért volt ez jó? Nem az a vezetőink álláspontja, hogy a szuverenitásunk roppant fontos és meg kell őrizni az épségét?

A "gyerekgyilkos" ír cselekménye gondatlan, valamint nem emberölésnek minősül, hanem halálos közúti baleset okozásának. Alacsonyabb a tárgyi súlya.
Ha nem tudod megérteni a különbséget, az nem az én hibám, hanem a tiéd.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 20:28:40

@ca2: Sztojka Cozma halálában nem volt bűnös a másodfok szerint.

A másodfok szerint Cozma gyilkosai Raffael és Németh, ők 18-18 évet kaptak egy sima emberölésért (+ csoportosan elkövetett súlyos testi sértésért.)

Aki nem bűnös Cozma megölésében, az a büntetést nem Cozma megöléséért kapja. Tehát annak a büntetését nem lehet emlegetni, amikor arról van szó, hogy Cozma megöléséért mennyit kaptak a gyilkosok.

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.09.03. 20:36:35

+Az ő logikájuk szerint nekünk van felelősségünk abban, amit Orbán Viktor csinált,"

És bingó.

péniszirigy feminista szűz strihkurva (törölt) 2012.09.03. 20:44:28

@Frengi: mondjuk mivel ők ott egy ősi keresztény állam, ezért alap, hogy a muszlimok ki akarták irtani őket mióta világ a világ

ennek ellenére fennmaradtak, a körülményeikhez képest sokra vitték, de elsősorban nem a történelem által megtépázott hazájukban, híres embereket adtak a világnak, erős a diaszpóra befolyása

ahol egy kegyetlen gyilkos nemzeti hős, azt az országot nem kellene a keblünkre ölelni, az azeri elnök meg egy diktátor, Örményország sem olyan demokrácia, mint az EU-ban szokásos, de azért mégsem Azerbajdzsán szintjén áll a megítélése

LallyPop 2012.09.03. 20:49:17

A poszternek:

+ tetszik az emnberi megközelítés

- realitása nincs semmilyen szégyennkek mert ez üzlet emin mi keresünk. Persze sok ember szégyelli ha keers az üzleten de őket szegényeknek hívják. Én pl. azért szégyenkezem mert nem kezdjük el baszogatni az itthoni, nem állampolgár örményeket azonnal hazájuk kaukázusi reakciójukért.Mert egészséges nép ezt tenné.

SzaszaG1 (törölt) 2012.09.03. 20:52:20

@Counter:
Tehát ha nem szándékos az emberölés akkor már nem is kell bíróság elé állni? Nincs súlya a haláluknak? Az EU-ban lehet ezek szerint gyilkost bújtatni, ha nem szándékos? Honnan tudod, hogy nem volt szándékos? Nem volt lehetőség bizonyítási eljárásra. Nem is tudtam, hogy bűnügyek súlyusságáról vitázunk.

Egyébként a kormânynak nem kell semmiért magyarázkodni. Meghoztak egy jogszerű döntést nyilván az USA tudtával. Ezzel lehet egyetérteni vagy nem, de a politikától men az erkölcsről és a kiscserkészekről szól. Most akkor melyik oldalra állunk? Orosz vagy USA?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 20:52:54

@Ándi bácsi: "Az azeri nagykövet [...] megköszönte a magyar hatóságok kedvességét és humanizmusát. Guliyev ugyanakkor minden híresztelést nonszensznek minősített, amely az azeriek magyar államkötvény-vásárlásáról szól."

Van jobb információd?

Szerinted Ceausescu szász- és zsidóárusítása, Tiso zsidóárusítása, a magyar zsidóüldözés nem szégyen, hiszen az államok kerestek rajta?
A rabszolgakereskedelem sem szégyen? És a drog, az ópiumháborúk?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 20:53:45

@dr. mesterseges szinezek:

Te Jó Isten!

Hogy én mekkora barom vagyok!!!! Bocs. Elborult az agyam, vagy mi. Ne haragudj. Ciki. Bújok el.

LallyPop 2012.09.03. 20:56:50

@Counter: Gondolod majd a parasztok orrára kötik az üzlet részleteit?

Véletlenül épp 3xosan jegyezték túl az államkötvényeinket a 'fiaskó' előtti napon.

shwarcz bácsi 2012.09.03. 20:58:23

@SzaszaG1: az ir gázolót ki engedte el?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 21:01:51

@SzaszaG1: Bíróság elé kell állni, befejeznéd a felettébb unalmas szalmabáb-kaszabolást?

Egy gondatlan közúti baleset és egy hidegvérű, kegyetlen gyilkosság nem azonos súlyú, még akkor se, ha mindkét esetben halott vagy halottak maradnak a helyszínen.

A bizonyítási eljárás az ír esetében lefolyt, az eredménye egy hatályos magyar bírósági ítélet lett. Ítélethez nem lehet eljutni, ha a bíróság nem látja az eset körülményeit világosan felderítettnek.

Ha nem akarsz bűncselekmények súlyosságáról beszélgetni, ne kezdj bele, ne állapítsd meg, hogy "az ír gázoló súlyosabb".

A "nyilván az USA tudtával" állítás forrása egy orosz elemzés. Oroszországnak komoly, komplex és közvetlen érdekei vannak a térségben, miért vagy ennyire biztos benne, hogy a színtiszta igazat írják arrafelé?

A kormány minimum, hogy a saját állampolgárai felé felelősséggel tartozik. Az állampolgárok egy része felháborodott a kormány hirtelen és váratlan, súlyos következményekkel járó pálfordulásán. Ezeknek az állampolgároknak nincs joguk a kormány érdekeit, kompetenciáját vizsgálgatni, megtárgyalni és számonkérni? Nekünk van kormányunk vagy mi vagyunk a kormányéi?

Én egyébként úgy gondolom, hogy a kormánynak Magyarország érdekeinek megfelelően kellene eljárnia. Az USA, illetve Oroszország érdekeit képviselni ráérünk akkor, amikor a saját érdeké már csukott szemmel és pótkerék/seprűnyél nélkül is megy.

LallyPop 2012.09.03. 21:02:28

@Counter: A forint meg akkorát esett a fiaskó miatt hogy emelkedett.

napiarfolyam.hu/%C3%A1rfolyam/MNB/Euro/deviza/

A portfólió mostani címsztorija félti hogy nem lesz IMF megállapodás, később meg kiböki, hogy a Merill(ami nemrég még démon volt) szerint folytatódik a kamatcsökkenés. Ki a fene érti ezt?.....:)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 21:02:33

@Ándi bácsi: Gondolom, van rá valami forrásod?

Béka53 2012.09.03. 21:08:49

@ca2: kiváncsi lennék, ha baráti Izériában ugyanilyen módon megölne egy magyart mondjuk egy szlovákrománsvábszász, akit elítélnének, majd kiadnának, tudván, hogy a Szlovákrománsvábszászországban nemzeti hős lesz belőle- no ehhez mit szólnál?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.03. 21:13:39

Basszus!Ez az ándi bácsi vajon ki volt azelőtt.
Most mindenhol ott van.
Ki tűnt el gyerekek?Kinek lehet új neve?:))
Amúgy sajnálom a poszt íróját.
Mások hülyesége miatt szégyenkezhet.

nuttmeg 2012.09.03. 21:16:29

@Pierr Kardán: olvasasertes elegtelen, uj le.

LallyPop 2012.09.03. 21:16:51

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ha már vitaképtelen vagy sajnálásban legalább ott vagy a szeren.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 21:21:38

@Ándi bácsi: És onnan tudjuk, hogy azeriek voltak, hogy...?

(A két héttel azelőttin is túljegyzés volt, meglehetősen hasonló hozamok mellett.)

2012.09.03. 21:21:57

Köszönöm az írást, reveláció volt a sok süketelés között!

von Putri 2012.09.03. 21:24:59

Micsoda gyalázat!

Persze amikor Simek Kitty agyonlőtte saját alvó apját, akkor meg pont fordítva volt minden. Ünnepelni kellett, és teljesen jogos volt a kegyelem az elnök részéről a libsi oldalon

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 21:26:14

@Pierr Kardán:

Jé, nem vagyok egyedül!

Én csak eggyel szemben, de olyan durván voltam hülye, hogy orvoshoz menésen gondolkozok.

2012.09.03. 21:31:07

@von Putri: Nem unalmas még a "persze amikor" mondatok? Nem lehet az esetet magamagában megítélni, muszáj ostobán hasonlítgatni?

Simek Kitty tette nem hagyott egy egész népet szégyenben. Simek Kittyt az apja éveken keresztül terrorizálta és szexuálisan zaklatta. Az erkölcsi érzéked az nulla, kedves barátom.

És nem kellett senkinek se ünnepelni.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 21:31:09

@Counter:

Légy erős, a rabszolgakereskedelem nem szégyen. Vagy ha mégis, másképpen. Nem lehet más korokat mai szempontok alapján elmarasztalni. Mit thettek arról azok a rabszolgakereskedők, ha az uralkodóik a négereket eladták? Vagy a szomszéd uralkodó. De persze lényegileg egyetértek veled.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 21:35:44

@ByA: Rá se ránts, ebbe a műfajba simán belefér az ilyesmi.
Főleg hogy amit leírtam, azt még úgyabbul komolyan is képesek egyesek elkövetni.
Szóval fátyol.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 21:35:55

@péniszirigy feminista szűz strihkurva:

Nem leszünk egymáséi? Egyrészt a neved miatt, sokatígérő, vonzó, a feminizmust meg majd csak kiverem belőled, másrészt meg rettentően jól válaszoltál annak az alaknak. Én is gondoltam rá, de aztán legyintettem, hogy túl hülye, amellett túlságosan is indulatosnak is éreztem magam ugyanattól. De megtetted helyettem. Imádlak.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 21:38:52

@iii: Nemzetközi leosztásra sem emlékszem az esetből.

De tényleg beszédesen kínos egy adott eset, ha minden erővel igyekeznek több-kevesebb hasonlító esetekről beszélni inkább, mint arról.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 21:40:22

@ByA: Ja, te azt hiszed, hogy ma már nincs rabszolgakereskedelem?

Álmodj, királylány.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 21:41:03

@dr. mesterseges szinezek:

Még mindig nem tértem magam fölött napirendre. Üssél!

(nem vagyok mazochista)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 21:43:19

@Counter:

Megtisztelsz. Csak egy vacak hím vagyok.

Van? Lányokéra gondolsz?

Kopi3.14 2012.09.03. 21:44:07

@slowmotion: érdekes, eddig több termelést folytató cégnél megfordulva volt már táskaátvizsgálásom. Azok meg nem katonai ojjektumok voltak.

viperakapitany 2012.09.03. 21:45:06

@dr. mesterseges szinezek: ezt nem fogják a fiúk érteni. olyan sajátos a logikájuk

dr. Bubó 2012.09.03. 21:49:36

légyszi add át bocsánat kérésemet...

mond el hogy Csemegi József és Tompos Erzsébet aki számtalanszor kint járt és kutatta a körtemplomokat... volt az örmény-magyar viszonyról élményem...

mond el hogy a mindenki által tisztelt Guzsik Tamás a keleti kereszténység és liturgia nagy tudósa révén még közelebb kerülhettünk az örményekhez...

mond el hogy nagyon sok TISZTESSÉGES ember él még a kishazánkban

csak pont ojjan szerencsétlen eset esett meg mint a II.vh előtt Németországban
egy fides mafia nevű kisebbség (mensevik=, azaz bolseviki)
MEGSZÁLLTA AZ ORSZÁGOT és túszul ejtett egy népet...
most védelmi pénzeket szednek, zsarolnak, emberrel kereskednek...

nagyon sokan vagyunk akik mindent megtesznek, hogy az ERKÖLCSI VÁLSÁGON felülkerekedjen az ország...
az előttünk álló pár év kritikus...
vagy nagyon megerősödünk belőle és a hitványságot kiirtjuk hosszú időre, vagy belepusztul az ország...

ssjani 2012.09.03. 21:50:25

Nem szép dolog ilyet mondani, pláne leírni két távoli népről, de a az érzésem, hogy CIGÁNYOK EZEK MIND!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 21:55:01

@ByA: Van prostitúcióhoz kapcsolódó rabszolgakereskedelem is az egész fejlett világban, de sima, hagyományos gazdasági rabszolgakereskedelem is elő-előfordul a harmadik világ sötétebb részein.

Mondjuk Ándi bácsi rest válaszolni.

Lefetyke 2012.09.03. 21:56:18

Köszönet a cikkért!

A történet magyar vonatkozásainak és következtetéseinek egy részével nem értek egyet, vagy legalábbis nem jelentem ki ilyen határozottan, ilyen kevés tény ismeretében.

De abban rengeteget segített az írás, hogy megértsem, mi is zajlik az örmény emberek fejében. Amit leírtál, az következetes és logikus, elhiszem hogy tényleg így is van, és ez sokat segít, hogy megértsem ezt a helyzetet.

Arslab 2012.09.03. 22:02:57

Baromira nem értem az örmény hőbörgést kaptak egy esélyt, hogy bosszút áljanak az azerin.
Börtönben kisebb az esély.
Aztán majd akad egy örmény bátor, aki szétbaltázza a hogyishíjják fejét és nemzeti hős lesz.
Visszaáll a viág rendje, na.
És
ne bántsd a magyart!

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.03. 22:04:30

@tede:
Először is az azeriek nem éltek vissza semmivel.
Javaslom elolvasni "1994. évi XX.
törvény
a Strasbourgban, 1983. március 23-án kelt,
az elítélt személyek átszállításáról szóló egyezmény kihirdetéséről"

Itt megnézheti bárki:
www.njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=21063.32738

Ennek a törvénynek a 12. cikke:

"12. Cikk

Egyéni kegyelem, közkegyelem, büntetés átváltoztatása

Mindegyik Fél gyakorolhat egyéni kegyelmet, közkegyelmet vagy átváltoztathatja a büntetést alkotmányának vagy más jogszabályainak megfelelően."

De arra a kérdésedre hogy ugyan miért is tagadnánk meg a kiadatást?
Javaslom elolvasni a 3. cikket

"
3. Cikk

Az átszállítás feltételei

Az elítélt személy az Egyezmény alapján csak az alábbi feltételek fennforgása esetén szállítható át:
a) ha a Végrehajtó Állam állampolgára;
b) ha az ítélet jogerős;
c) ha az átszállítás iránti kérelem kézhezvételekor az elítélt személynek legalább hat hónap letöltendő büntetése van hátra, vagy ha a büntetés határozatlan időtartamra szól;
d) ha az átszállításhoz az elítélt személy, illetve — amikor kora, fizikai vagy elmeállapota miatt a két állam közül az egyik azt szükségesnek tartja — képviselője hozzájárult;
e) ha a büntető ítélet alapjául szolgáló cselekmények vagy mulasztások a Végrehajtó Állam joga szerint bűncselekmények vagy azok lennének, ha területén követték volna el;
f) ha az Ítélkező és a Végrehajtó Állam megegyeztek az átszállításban.
2. Kivételes esetekben a Felek megegyezhetnek az átszállításban akkor is, ha az elítélt által letöltendő büntetésből az 1. bekezdés c) pontjában meghatározott időtartamnál rövidebb idő van hátra.
3. Bármelyik állam az aláíráskor vagy a megerősítő, elfogadó, jóváhagyó vagy csatlakozó okirat letétbe helyezésekor az Európa Tanács Főtitkárához intézett nyilatkozatban kijelentheti, hogy más Felekkel való kapcsolatában a 9. Cikk 1. bekezdés a) és b) pontjában foglalt eljárások egyikének alkalmazását kizárja.
4. Bármelyik állam bármikor az Európa Tanács Főtitkárához intézett nyilatkozatban meghatározhatja, hogy felfogása szerint az Egyezmény alkalmazása során mit ért az ,,állampolgár'' kifejezésen.
"

Namármost itt van egy érdekes rész:
"e) ha a büntető ítélet alapjául szolgáló cselekmények vagy mulasztások a Végrehajtó Állam joga szerint bűncselekmények vagy azok lennének, ha területén követték volna el;"

Ugye ez arról szól hogy CSAK akkor lehet átszállítani a fickót a másik országba, ha a nálunk elkövetett cselekménye ott is büntetendő.
Mivel a gyilkosság másnapján állami szinten is hősnek és követendő példának kiáltották ki, úgy tűnhet egy külső szemlélőnek hogy örményeket álmukban baltával trancsírozni az azerieknél NEM bűncselekmény.

igi1 2012.09.03. 22:04:33

@Arslab: oké, csak nekünk ne lenne közünk hozzájuk, semmilyen értelemben

a legfájóbb, hogy ingyen, és bérmentve, 0 garancia nélkül adták el az ország becsületét, amiért ismét a Zemberek fognak szívni, ha a kőolaj ára emiatt megint nő.

Köszönjük, Viktor.

igi1 2012.09.03. 22:05:09

@ssjani: Orbánnál bizonyosan nagyobb cigányok!

ca2 2012.09.03. 22:07:48

@Béka53: hát minden esetre azt nem hinném el, hogy ez egy akkora világméretű politikai botrány, hogy az usa-tól kezdve az eu-n át még az al-kaida-t is hetekre leköti...

ca2 2012.09.03. 22:11:01

@Béka53: viszont arra igen kíváncsi lennék, hogy a liberálé akkor is szervezne-e tüntetést az eset kapcsán hangját felemelő kormány támogatására...

Anti Anyag (törölt) 2012.09.03. 22:14:07

@Di622: Jóknak írod.

2006. októberében és utána Gyurcsányék hónapokig szegtek meg mindenfajta törvényt, ezek pedig itt tapsoltak neki, hogy megtámadták a rendőröket.

Aztán persze kiderült, hogy még azok sem támadták meg őket, akik ürügyén szétverték a Fidesz gyűlés éppen távozó résztvevőit.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.03. 22:17:17

@Anti Anyag:
1. Hogy jön ez ide?
2. Mi köze Gyurcsánynak ehhez?
3. Miért a Gyurcsány ETALON? Ha Gyurcsány a szőnyeg közepére szart volna akkor ezentúl az összes fideszes már soha nem használná a wc-t és a szőnyeg közepére szarna?

ca2 2012.09.03. 22:17:32

@igi1: emiatt nő a kőolaj ára? hogy is van ez?!

Éhes_ló 2012.09.03. 22:18:41

gondolom nem zavarta a szép lelkedet az örmények által megölt pár tízezer ember, az elüldözöttek százezreiről nem is szólva.
Korrekt kóser gyerekek ezek arrafelé a maguk kis tömeggyilkosságaival, neked valók.

igi1 2012.09.03. 22:20:26

@ca2: ha az örmények kirobbantják az ígérgetett háborút, azt te is meg fogod érezni

Amerika is ezért pattog. Nem másért, mint az olajért, ami ezeknek van.

ca2 2012.09.03. 22:21:01

@Di622: nagyon jó a kérdés?
az azerieknél a gyilkosság nem bűncselekmény?
mert ha igen akkor miért is nem lehetett átszállítani mindezek alapján?

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.03. 22:21:35

@SzaszaG1:
Hát mikor is gázolt az ír ?
2000 -ben.
Ki volt akkor kormányon?
Ki volt a belügyminiszter?
Ki engedte ki a csókát?

Ja tényleg Orbánék.

LallyPop 2012.09.03. 22:22:12

@Counter: Nem tudjuk. Honnan tudnánk. Nem gondolom hogy az államközi vásárlásokat a paraszt orrára kötik. Gondolom te sem tudod hogy az eddigi 22ezer mrd ft-ot ki finanszírozza. A tegnapelőtti apokalipszis víziók viszont alaposan megdőltek.

igi1 2012.09.03. 22:23:12

@ca2: nem szól az egész ügy másról, mint az olajról, amivel az örmények rendelkeznek.

ca2 2012.09.03. 22:23:49

@igi1: eddig béke volt? emiatt robban ki a háború?

LallyPop 2012.09.03. 22:25:04

@Di622: Már hogyne éltek volna vissza. Az azeriek a magyaroknak küldött diplomáciai postában a kiadatást nem az Egyezményre hivatkozva, hanem az Egyezmény 9 a) pontjára hivatkozva kérték.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.03. 22:25:04

@ca2:
Nézd mostmár tudjuk hogy az előző bagázst is megkeresték az azeriek a kiadatás ügyében.
Gyurcsányék elhajtották őket a francba, mert tudták hogy ezt a faszit azonnal szabadlábra fogják helyezni valamilyen módon.
Ezt tudnia kellett orbánéknak is, ez a nem sejtettük, meg átvertek minket csak egy szánalmas mellébeszélés.
Orbánék nagyon is jól tudták hogy a saját hazájában nem fogják felelősségre vonni a faszit.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 22:25:14

@ca2: Át lehetett adni az egyezmény alapján, ebben a kérdésben kb. mindenki egyetért.

A kérdés az, hogy _miért_ döntött úgy a kormány, hogy mehet. Hiszen nem volt kötelező átadnunk. Eddig ahányszor kérték, azt mondtuk, hogy nem adjuk és nem is lett belőle botrány.

Ándi bácsi szerint azért, hogy az azeriek legyenek szívesen hitelt adni 3 évre, ~6,8%-ra.
Ez nem bizonyosodott be, hogy megtörtént volna; ha megtörtént is, akkor is kölcsönt adtak, nem pénzt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 22:27:42

@Ándi bácsi: Jaj, te hülye. Attól, hogy a levélben nincs benne az egyezmény 12. cikke, attól az még hatályos norma. Te istenbarma. Ha nem levelezed le az üzleti partnereddel, hogy a csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés bűncselekmény, akkor nem vagy büntethető, mert nem volt benne a levélben? :-D

Tegnap vagy tegnapelőtt még azt hitted az ET-s egyezményről, hogy egy EU-s ajánlás, és nem bírtad megérteni, hogy a magyar nyelvű törvény az ugyanaz a normaszöveg, mint az angol nyelvű egyezmény :-)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.09.03. 22:28:13

@Ándi bácsi:

Nem a paraszt orrára. Mert, hogy fölsőbb és alsóbb rendű emberek vannak, úgye? Meg demokrácia is, mint tudjuk. Csak szégyenérzteted nincs, hogy ilyet le mersz írni.

Reszelő Aladár 2012.09.03. 22:28:52

Szerintem mi magyar útlevéllel (is) rendelkezők teszünk a legtöbbet azért, hogy utáljanak minket. Minden szarunkat ott teregetjük, ahol a legbüdösebb.
Itthon alapból dilettáns tolvaj minden politikus, ezért pusztuljon. A külföldi tőke atyaúristen, ha cserébe adó nem fizetve lopja meg minden dolgozóját, az simán belefér.
Nyugati út az, ahol eladunk mindent a nyugatiaknak? Keleti az ahol visszavásároljuk?

Témába vissza. Ha kiadtunk volna egy német rabot németországnak, mert megölt egy franciát, akkor másnap ugye repülünk az Unióból?

Mi betartottunk egy EURÓPAI JOGSZABÁLYT. Mert egy európai állam vagyunk, akármennyire próbálják sokan elhitetni velünk, hogy nem. Lehet fogyamodni, elbírájuk, garanciát kérünk, és ha minden rendben, akkor mehet.
Ha bunkósutyerák módra nem írtuk volna alá azt a '83-as egyezményt, akkor nem mehetett volna a dolog.

Amúgy pedig talán szintén európai dolog megbízni egy partnerben.

És még valami.
NEM MI ENGEDTÜK EL!!!
Ha lett is volna bármilyen háttéralku, és tudtuk hogy elengedik. Ki ment volna bele ekkora blamába? Ja tudom, itthon minden politikus dilettáns tolvaj...

ca2 2012.09.03. 22:29:00

@igi1: hát az örmények túl sok olajjal nem rendelkeznek, az azeriek annál inkább...

Arslab 2012.09.03. 22:30:23

@igi1:
még egy érv a halálbüntetés mellett
rég fel kellett volna lógatni
és nincs ez
de az örményeknek kb akkora morális alapjuk van beleszólni a magyarok dolgába, mint az azerieknek

ca2 2012.09.03. 22:32:27

@Counter: miért ne adtuk volna át? milyen érdekünk fűződik nekünk ahhoz, hogy ez az ember magyar börtönben üljön még 30 évig? konganak a börtönök, mi vagyunk a világ csendőrei, vagy mi van?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 22:32:47

@Ándi bácsi: Tehát nem tudjuk, de ők voltak. Akkor is, ha nem tudjuk. Sőt, éppen azért. Minél kevésbé tudjuk, annál inkább.

Logikus!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 22:34:29

@ca2: Magyarország számára járt hátránnyal a fogva tartása? Nem tudunk róla.
Magyarország számára járt hátránnyal az átadása? Igen, tudunk róla.

A kettő eredményeképpen előálló "mennyire jó ez Mo-nak"-mutatót össze kell mérni, ennek alapján eldönthető, hogy melyikhez fűződik érdekünk. Ha az egyik 0, a másik -5, akkor a 0 az érdekünk, annak ellenére, hogy nem pozitív szám.

ca2 2012.09.03. 22:35:33

@Di622: jajj,az külön jópofa, hogy a feri erre tisztán emlékszik, csak sukoró ügyben lett amnéziás, meg a szkdogáját nem találja sehogysem... :)

LallyPop 2012.09.03. 22:36:37

@Counter: Sőt attól még a magyar alkotmány is hatályos norma.

Sőt a Btk. alapján ha valakit elítélnek emberölésért, akkor ugyanazon Btk. alapján kérheti az ügyvéd az elítélést inkább becsületsértésért.

Na ezért vannak a hivatkozások. Ehhez nem kell jogásznak lenni de neked nagy szerencséd van mert éppen ingyen segít rajtad egy.

ca2 2012.09.03. 22:38:01

@Counter: hát mondjuk, hogy 30 évig tartjuk adópénzekből az túl nagy előnynek nem mondanám,,,
és miért is? milyem hátrányokkal jár az átadás? tünteta tucat a parlament előtt. vagy mire gondolsz?

LallyPop 2012.09.03. 22:38:40

@Counter: Azt bezzeg tudtátok hogy hétfőn világbotrány leszés beszakad a forint.

Hát nem lett.

ca2 2012.09.03. 22:39:26

@Counter: így legalább tuti eltávolítottuk az országból,,, a végén még letölti a büntetését és kiszabadul, aztán ittmarad nekünk... de jó lett volna...

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.03. 22:39:56

@ca2:
Tudod azért az káros dolog amikor az indulatok elveszik a józan eszet.
Feltételezem az azeri megkeresésnek van valamilyen nyoma.
Gondolom a magyar kormány és az azeri kormány nem egy kocsmai wc-ben tárgyaltak a kiadatásról, hanem volt egy hivatalos levél, amiben kikérték a saját állampolgárukat ahogy a magyar kormány is próbálja kikérni az ír gázolót.
Erre az akkor kormány azt mondta hogy fityisz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 22:41:00

@Ándi bácsi: Ja, te, mint jogász. Aki szerint egy mindkét fél által ratifikált egyezmény 12. cikkelye csak akkor hatályos alkalmazható, ha az előkészítő levelezésben külön kikötik.
Aki szerint a "Convention" az "ajánlás", és az ET az EU. És aki nem látja meg két jogszabályszöveg azonosságát :-)

Mesélsz nekem valamit az institúciókról?

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 22:41:15

@Counter: "de sima, hagyományos gazdasági rabszolgakereskedelem is elő-előfordul a harmadik világ sötétebb részein."

... úgy mint, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg...

(elnézést a magukat sértve érzőktől, nem annak szánom)

igi1 2012.09.03. 22:41:51

@Arslab: ők a sértettek, joguk van pattogni, mi vagyunk a hibásak.

Lehetett volna ügyesebben intézni, Orbánnak garanciát kellett volna kérnie, hogy még öt évig ne engedjék el, de nyilván nem merte, mert az azeriek diktáltak.

Nekünk semmink sincs, mi pitizünk ingyen, és bérmentve, és még legyünk hálásak az azerieknek, ha ezek után könyöradományként odahajítják nekünk mégis Júdás ezüstpénzét.

Bocsánatkérésről pedig szó se lehet, viszont, ha az azerieket hibáztatják, akkor semmit sem látunk a korábban aláírt szerződésekből, hiába volt Orbán pitizése, kunyerálása.

Az örménynek hiába lesz igaza, az azeriek vannak jobb helyzetben, de ettől még ők az "áldozatok".

Nem kellett volna belefolyni a két ország közötti viszályba, de kellett a lóvé, IMF megállapodás meg SOSE lesz, az borítékolhatom, mindig ezt hajtogattam, de egyeseket még most is lehet hitegetni.

Egyébként érdekes, Fidesz és az alvilág kapcsolatai, hirtelen mennyi bűnözőt szabadon engednek, meg nem hívják be őket, hagyják, kint garázdálkodni őket. Valamire készülnek.

Végeredmény: mindenki jól jön ki a dologból, csak mi, magyarok nem.

ca2 2012.09.03. 22:42:33

@Di622: ja, és a feri gyorsan utána nézett, visszakereste a külügy levéltárában mintegy fél óra leforgása alatt... a diplomamunkáját meg egy éve nem találja,,, aranyos...

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 22:42:34

@viperakapitany: Kétségkívül annyira megtanultak lóugrásban, illetve ütő parasztként gondolkodni, hogy egyenesen már nem nagyon megy.

gaffel 2012.09.03. 22:43:40

@Counter:

délután 3 óta osztod az észt. mondjuk a poszthoz érdemben még szóltál...

a védelem egyik tagja hívta fel a figyelmemet a sajtóban található csúsztatásokra...szóval igen az ujjamból szoptam. egyébként meg teljesen lényegtelen mert a tényeken nem változtat..safarov otthon van.
de hogy vki emiatt egy fél napot azzal töltsön hogy bizonygassa az igazát (még akkor is ha feltesszük hogy igaza van)...

GET A LIFE! :)

ca2 2012.09.03. 22:44:33

@Di622: de az amúgy rém hasznos a fidesz számára, hogy demokratikus ferenc is exponálta magát a kérdésben, nem keveset hoz ez a kormánynak...

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.03. 22:45:37

@ca2:
Igazán nem akarok személyeskedni, de szerintem kettőnk között az a különbség hogy én a dolgokat önmagukban meg tudom ítélni.
Én magasról teszek arra hogy ki csinálta.
Ha Gyurcsányék csinálták volna akkor ugyanúgy ki lennék akadva rajta. Veletek, meg az összes haszonszőrű agyhalottal az a baj hogy csak a saját vezéretek seggéig láttok el. Ezért voltak szánalmasok a Gyurcsányért rajongó nyuggerek és ezért szánalmasok az Orbánért rajongó birkák.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 22:48:04

@ca2: A büntetése életfogytiglanra szólt. Ha letölti, hazaküldjük egy koporsóban. Ha feltételes szabadságra helyezzük 25 év után, feltesszük egy repülőre és hazatoloncoljuk.

Legutóbb Oroszország ítélte el a magyar lépést, ez hátrány?
Van egy megszakadt diplomáciai kapcsolatunk egy világhatalom csatlósával, van számos hatalmi centrum, amelyik előtt magyarázkodnunk kell majd, és megtakarítottunk mondjuk (25-8)x365=6205 napi börtönkoszt-adagot. Az mondjuk napi 2000 forintos, rendkívül bőséges normával számolva is 12,4 millió forint. Rászámolhatunk még 600.000 forint ruhaköltséget, hogy kerek legyen, az 13 millió forint. (A börtönben tartás költsége mással nem csökken, nem kell kevesebb őrt alkalmazni, nem kell kevesebbet fűteni, világítani.)
Ennyi erővel generális amnesztiát hirdethetünk minden külföldi állampolgársággal rendelkező rabunknak, aztán menjenek.

@Ándi bácsi: Semmi ilyet nem írtam, kihez beszélsz?

ca2 2012.09.03. 22:48:26

@Di622: ennek örülök, mert akkor biztos rémségesen felháborodhattál amikor a kovács laca azt mondta azért kell lerohanni irakot mert jó üzlet lesz számunkra az újjáépítés..

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 22:48:52

@ca2: Hálistennek nem túl sok azerit kellett leültetni örmény megöléséért Mo. a zemútnyócévben, nem nagy kunszt emlékezni az összessel kapcsolatos nemzetközi masszírozásokra sem.

LallyPop 2012.09.03. 22:50:57

@Counter: Én elismertem hogy figyelmetlen voltam.

Neked is illene.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 22:51:13

@ca2: Csekélységem pl. rémségesen felháborodott (és nem csak ezen a zemútnyócévben).
Remélem, ez az információ nagyot lendít az ügyön.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 22:51:31

@dr. mesterseges szinezek: Kereskednek is? Hm.

@God hates us all by Hank Moody: Tehát a védelem jobban tudja, mint a bíróság.

Akkor minek a bíróság? Hozzon ítéletet a védő.
:-P

ca2 2012.09.03. 22:53:12

@Counter: remélem azért hogy oroszország, örményország stb,stb elítél egy ilyen lépést túl komolyan nem veszed! ahol a politikai gyilkosságok mindennaposak és a bűnözők irányítják a politikát talán nem annyira kényesek, hogy ez annyira kivigye a biztosítékot...
hegyi-krabah kérdéséről van itt inkább szó a az érintett országok tekintetében és ebben a kérdésben ismerjük az álláspontokat,,,

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 22:53:44

@Ándi bácsi: Miben vagyok szerinted figyelmetlen?

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 22:56:28

@Counter: A sitten megszokott életről sokaknak nehéz lemondani.

Egyébként szemenszedett szociológiai tévedés, hogy rendszert kellett ahhoz váltani, hogy 2 liter borért cipkás sapkájú Jani bát lehessen venni kiegészítendő a háztájit.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 22:56:54

@ca2: Mert szerinted az oroszok figyelmeztetése erkölcsi alapú?

Naiv.
Oroszországnak komoly és elég bonyolult érdekhálózata van ott, ahova mi éppen bebasztunk egy féltéglát.
Én azt feltételezem, hogy az oroszok nem hülyék, és ez zavarja őket, nem pedig Safarov és az igazság. Utóbbi csak a köntös.

von Putri 2012.09.03. 22:57:48

@iii:
Akkor vegyük sorra a hasonlóságokat és a különbségeket Safarov és Simek Kitty ügye között:

1. Safarov és Simek is alvó, védtelen embert ölt, meg sem próbált legalább kontaktusba lépni vele

2. Kivégzésszerűen ölte meg, biztosra akart menni a baltával illetve a pisztollyal

3. Nem bánta meg a tettét, ez világosan kitűnik Safarov mostani reakciójából, illetve abból, hogy Simek utána elment szórakozni a barátnőivel

4. Az eljárás során korábbi sérelmeikre hivatkoztak, az elkövetés idején egész biztos nem fenyegette semmi őket, tehát nem lehet jogos védelemről beszélni

5. A bíróság ennek alapján jogerősen börtönbüntetésre ítélte őket

6. Elnöki kegyelemmel szabadultak, Simek gyakorlatilag rögtön, Safarov lehúzott több mint 8 évet

Különbség annyi, hogy Safarov ügye a kormány és Magyarország szégyene, Simek viszont a fejlett liberális jogrend dicsősége, libsi oldalról nézve

huttinger 2012.09.03. 22:57:54

@Reszelő Aladár:

"""Témába vissza. Ha kiadtunk volna egy német rabot németországnak, mert megölt egy franciát, akkor másnap ugye repülünk az Unióból?""""

Ez egy nagyon jó példa...lenne.....ha a német államelnök azonnal kegyelmet adott volna a gyilkosnak.

Akkor a németek repülnének az Euból. Minket meg szépen csak valagba billentenének, hogy ostoba köcsögje! Nem tanultad meg a történelmet!

rókafogta 2012.09.03. 23:00:40

@ca2: A bűncselekményt Magyarországon követte el. És ha magyart ölt volna meg,akkor is kiadtuk volna (hiszen a jog szerint megtehettük volna)Az etetése eltartása? Százezerszeresébe fog ez kerülni!

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 23:01:02

@Counter: Pont ahogyan sem az USA, sem az EU nem örülne olyan fejleménynek, hogy valami távoli országnak sikerült bogarat ültetnie a ciprusi görögök és törökök fülébe, hogy milyen jó volna utolsó vérig egymásnak esni.

gaffel 2012.09.03. 23:01:27

@Counter:

azt hogy személyesen mit mondott neki safarov meg merem kockáztatni, hogy jobban tudja mint a bíróság. ezért is írtam, hogy állítólag, mert akár hazudhatott is. (viszont látom te nem akarod felfogni azt amit írok.)

a bíróság pedig mérlegelt és hozott egy jogerős ítéletet.

további jó szájtépést! :)

huttinger 2012.09.03. 23:02:01

@von Putri:

És ugye a megölt örmény éveken át vegzálta Safarovot és egész családját?

Ugye így volt?

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 23:03:46

@rókafogta: Ne feszegesd! A kartács nyilván holnap tüntetni fog Zuschlag házi őrizetéért, hogy az öltözzön, fűtsön, világítson, öltözködjön, egyen és zárkózzon saját kontóra, ne a mi zsírunkon raboskodjon,

LallyPop 2012.09.03. 23:07:06

@Counter: Tulajdonképpen nagyon finoman fogalmaztam.

Éppen harmadszor mondod el, hogy a paragrafus hivatkozás tulajdonképpen felesleges(a telefonszámlától a parkolási bírságig mindenen van).

Remélem folytatod így egyre röhelyesebb leszel.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 23:07:31

@von Putri: Valamint különbség az, hogy Simek Kitty ügyében az elkövető huzamos időn át az áldozattól elszenvedett sérelmeit a bíróság megalapozottnak találta, Safarov esetében viszont nem.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2012.09.03. 23:07:47

Hahó. Gondosan végigolvastam a kommenteket, de egy dolog hogyhogy nem tűnt fel senkinek?

Mi azért adtuk ki, hogy otthon leülje a büntetését. Erre a jog lehetőséget ad, ha az elítélt kéri. Minden évben van legalább 8-10 ilyen ügy. A magyar jog - összhangban az európai joggal - ezt kifejezetten támogatja. Alapos ok nélkül nem tagadható meg, ha kéri, hogy otthon üljön.

Nem azért adtuk ki, hogy szabadlábra helyezzék. Nem mi helyeztük szabadlábra. Nem volt előzetesen semmi jele vagy alapja, hogy szabadlábra fogják helyezni.

Világos?

Ennek fényében sokmindent újra kellene gondolni, ami fenn a cikkben és a kommentekben leíródott.

Boo 2012.09.03. 23:07:49

Szerintem a négyszeres gyilkos szlovák celeb nőt is ki fogjuk adni, miután elítélik. Ez van. Lecsukott politikusainkra senki sem tart igényt?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 23:11:14

@Ándi bácsi: Te magyarázod azt, hogy mivel a levélben nem szerepel utalás az egyezmény 12. cikkelyére, ezért az nem alkalmazható.

"[Visszaélés, hogy...] Az azeriek a magyaroknak küldött diplomáciai postában a kiadatást nem az Egyezményre hivatkozva, hanem az Egyezmény 9 a) pontjára hivatkozva kérték."

LOL. Nem kell feltételezni a másik félről, hogy nem tudja, mit ír alá.

És mivel a baltán nem szerepelt a fél Btk., ezért volt visszaélés elítélni az azerit. Hiszen nem jelentettük be neki a baltára írva.

Jogászkodj még valamit; tényleg, megtaláltad már az institúciókat, vagy "valami közbejött"?

LallyPop 2012.09.03. 23:13:33

@Counter: Mondom, folytasd. Nagyon jól szórakozom rajtad, olvasgassad magad ha szomorkás a kedved.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 23:16:01

@von Putri: Ha már ilyen következetesen simekittyzel - egyébként teljesen irrelevánsan -, megemlíteném, hogy nem bétékáilag, de a történetek szociálhumán szempontjából az apját végső elkeseredésében agyonlövő lány esete sokkal inkább hajaz a terményét egyéb eszköz híján villannyal védő bácsira, vagy a rákos lányát annak könyörgésére végül vízbe fojtó anyáéra: magukra maradtak a problémájukkal.

Az azeri fickó semmiben sem különbözött - ez most fájni fog - a II. vh. után találomra magyarokat koncolva revansot vevő szerbektől.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 23:16:59

@Pascal: Hahó. Amely egyezmény alapján kiadtuk, az alapján kaphat kegyelmet.
És nem igaz, hogy nem tagadható meg alapos ok nélkül. Az államok szörnyetegek. Nem vállalnak olyan terhet magukra, hogy döntésüket más állam számonkérhesse rajtuk. Ezért formálisan nem kell indokolni más állam felé a kérelme elutasítását se, elfogadását se. (A gyakorlatban az erő, izé, érdekérvényesítő képesség különbsége teremthet erre alapot; amint a magyar hadiflotta megjelenik Baku előtt, az azeriek meg is fogják magyarázni, miért csinálták.)

Mi lehet, hogy úgy gondoltuk, hogy csakis azért adjuk ki, hogy börtönben üljön, de ezt nem beszéltük meg az azeriekkel. Akkor meg honnan tudták volna, hogy mire gondolunk? Csak azt vehetik biztosra, amit leveleztünk, abba meg nem írtuk bele.

Nagyon sok előzetes jele volt.
1) Objektív jogi feltételek: a lehetőség az egyezmény és az azeri jog alapján adott volt.
2) Szubjektív eseti feltételek: a pasas hihetetlenül népszerű volt az azeri közvélemény és közhatalom előtt is.
3) Egyéb előjelek: az örmények szóltak, többször is, hogy ez lesz; nekünk van egy bakui követségünk, amelynek feladata ilyen előrejelzések készítése is.

dr. mesterséges színezék 2012.09.03. 23:19:17

@Counter: A kartács nyilván minden vásárlása alkalmával nyilatkoztatja az eladót a tej szavatosságáról, és nyilatkozik a bankjegyeinek valódi voltáról.
Csak a jogi félreértések elkerülése végett.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 23:23:23

@dr. mesterseges szinezek: Nyilván. És egy lépést sem tesz a teljes Btk. recitálása nélkül. És nem ismer fel egy jogforrást, összekeveri az ET-t és az EU-t, s nem tudja, mi az, hogy institúció.
De azért ő jogász, engem meg kioktat, mert csak!

És mivel a villanyszámlájánál bonyolultabb okiratot életében kétszer látott, ezért azt hiszi, hogy az államok egymással villanyszámlák útján kommunikálnak.

(Mellékesen a villanyszámlán sincs minden, a szolgáltatásra és igénybevételére nézve releváns jogszabályhely feltüntetve, máskülönben teherautón kellene kézbesíteni.)

LallyPop 2012.09.03. 23:23:52

@dr. mesterseges szinezek: azeri fickó semmiben sem különbözött - ez most fájni fog - a II. vh. után találomra magyarokat koncolva revansot vevő szerbektől.

Hacsak abban nem különbözött hogy a szerbek magyarokat koncoltak.....:))

De a különbséget csak a magyarok érzik annyi szent!

neiro 2012.09.03. 23:25:08

ebben sok a "ha" lehet, hogy a diplomácia tényleg "sejthette" volna, feltételes mód. lehet. csakhogy a hasonló eseteket az Igazságügyminisztérium intézi, nem feltételezések hanem kialakult joggyakorlat alapján. konkrétumok nélkül egyenlőségjelet tenni a kiadás és a kegyelem között mindenképp túlzás. és itt már mindenről szó van persze az egyenlőségjel mintha itt evidancia lenne

Nash vs. Keynes 2012.09.03. 23:26:33

@Counter: éppenséggel a líbiaiak fizették az orvosszakértőket akik 3 hónapot adtak a terroristának aki utána még 3 évig élt. A britt igazságügy miniszter is kifejtett "némi" lobbitevékenységet az érdekében a BP meg kapott egy 550millás üzletet mitadisten. A sok amerikai áldozat ellenére nem rémlik, hogy egyáltalán komolyan megromlott volna a kapcsolat az usa és gb között. Jó lenne tudni miért engedték el. Hülyeség? Alku? Átverés? Enélkül csak habverés minden kritika.

von Putri 2012.09.03. 23:27:57

@huttinger:
És ugye a megölt örmény éveken át vegzálta Safarovot és egész családját?

Van ám egy kis probléma ezzel

Simek Kitty zaklatása saját tanúvallomásán, illetve az anyjáén alapult döntő részben, az áldozat már nem mondhatott semmit. Tehát az elkövető mentette magát a bíróság előtt, éppen úgy, mint ahogy Safarov is előjött a szívhezszóló magyarázatával, már csak így szokott az elkövetőkkel lenni

A védelem tehát alapjában Simek Kitty feddhetetlen jellemére alapozta a stratégiáját. Ezt a bíróság csak enyhítő körülményként fogadta el, míg az elnök megadta a kegyelmet, talán nem függetlenül a kőkemény liberális nyomástól

igi1 2012.09.03. 23:31:26

@neiro: az egész arról szól, hogy A FELTÉTELEKET SOSEM MI, MAGYAROK DIKTÁLJUK, ez igaz, minden feltételes módra.

Orbán Viktornak ki kellett adnia, és kész, a semmiért cserébe is.

von Putri 2012.09.03. 23:32:31

És ha már idáig eljutottunk, egy kis adalék Simek Kitty jelleméről:

www.blikk.hu/blikk_aktualis/nyomorban-el-simek-kitty-lanya-2074050

Megpattant és otthagyta a gyerekét, le se szarja, folytatja a kurválkodást valahol a nagyvilágban

huttinger 2012.09.03. 23:33:18

@von Putri: Ki is volt akkor a Köztársaság Elnöke?

Mádl Ferenc?

Ő ugye egy jogtudós volt. Ellenben az azeri elnök.....

Mádl Ferencről olyat feltételezni, hogy nem megalapozottan döntött....necces....

=Daniken= 2012.09.03. 23:33:32

Nagyon jól látja a cikkíró: a kínaiak át fogják verni OV fejét a palánkon. tudatosan, előre kitervelten, a markukba röhögve és amikor látják a pulykaméregtől eltorzult, üvöltő arcát, mosolyogva eljátsszák majd a hülyét és hajlonganak, mert tudják, hogy a kedves, udvarias, kissé béna kismuki szerepjáték elég ahhoz, hogy ne zúzzák le őket akkor sem, ha ez a sunyi, tolvaj társaság(kínai üzleti körök-kínai állam) nyilvánvalóan hülyét csinált belőle... ezekhez képest egy átverős azeri is messze szavahihetőbb.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 23:36:04

@von Putri: Meg a pszichológiai és orvosszakértői szakvéleményen és a korábbi hatósági beavatkozásokon, valamint elfogulatlan tanúk vallomásain.

@Nash vs. Keynes: Állítottam ezzel ellentéteset?
Bár mondjuk egy 550 millió dolláros olajmező jogai vonzóbbnak tűnnek, mint egy ki tudja, igaz-e kamatfizetési lehetőség.

Amúgy kongresszusi vizsgálóbizottság biztos volt, az egy kínosabb fajta eljárás.
Valószínűleg volt alku.
Viszont azt a szimbolikus megaláztatást nem szenvedte el az Egyesült Királyság, hogy Kadhafi keresztülhúzhasson egy brit bírósági ítéletet. Magyarországgal Azerbajdzsán ezt megtehette.

@igi1: Orbán Viktor mondta, hogy merjünk kicsik lenni, ugye.

Nash vs. Keynes 2012.09.03. 23:41:39

@Counter: nem, nem orbán mondta.
Éppenséggel ebben a kérdésben is csak azt látom, hogy vannak akiket oldalfüggetlenül felháborít ami történt, de a saját helyén kezelik az ügyet és vannak akiknek mindegy mi a sztori, csak leírhassák százszor naponta, hogy orbán közgép, diktatúra, felcsúti cigány stb stb. Ez utóbbiakból van túl sok mostanában, és ez a siralmas mert jellemzően megjátszott álságos és felfújt a nagy "hon és tekintély féltés".

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 23:44:45

@Nash vs. Keynes: Tudom, hogy nem ő mondta. Láttad, mire válaszoltam, gondolom, tudod, miért ezzel.

Nash vs. Keynes 2012.09.03. 23:45:17

@Counter: jaja, mire észrevettem már elküldtem :)

2012.09.03. 23:47:11

Döbbenetesen tankönyvszerű, ahogy az Ovánbiktor-hívek küzdenek a kognitív diszonanciájukkal: hogy jesszusom, az nem lehet, hogy a zorvánbiktor még a furcsánynál is nagyobb segg, meghogy a szíjjártó nem csakhogy úgy néz ki mint frankenstein, hanemhát az értelmi képességei sem vetekszenek vele.
Meghogy: ha most elismerem, hogy ez egy arcpirító lúzer fasság volt a zorvánbiktortól (ha pénzért csinálta akkor azért, ha ingyen akkor azért), akkor én már következésképp mszp-s leszek, sőt egyenesen gyurcsányhívő.
Merthogy aki a zorbán cselekedeteiben kételkedni merészel, az titkon bisztos szerelmes a lendvaiildikóba meg a grécizsótiba egyszerre.

Merthogy nekem egyre inkább az az érzésem, hogy ma már az egy-két igazi futóbolondon kívül igazából senki sem hisz a zorbánnak és csapatának, csak egy csomóan valóban attól rettegnek, hogy akkorasztán mi lesz édesjóistenem, ha nem a zovánbiktor lesz a kormányrúdnál? Merthogy ki is lehetne más ottan? Nincs ebben a kies honban mégegy olyan rátermett szép szál legény, mint ő! Őnálanélkül itt a világvége, a zanarkhia, a teljes káosz.

De az Orbánt sem értem: annyi logikai bukfenc és szájbólseggcsinálás után mostmár tényleg bármit megtehetne: mi a túróért nem veszi föl azt a kedvezményes IMF hitelt végre? Úgy tűnik, hogy a föld bolygó minden egyéb humanoid csoportját megvizsgálta: tényleg nem ad senki olcsóbban pénzt. A teljesen fizetős fölsőoktatásnál, meg a nyug- és munkanélküli ellátások megnyírásánál a zájemef se tud durvábbat kérni.

@Counter: @dr. mesterseges szinezek: elismerésem a higgadt kiállásért!

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.03. 23:47:32

@ca2:
Így van.
Tudod nekem erősen csípte a szemem hogy nekünk magyaroknak is részt kellett venni ebben a kutyakomédiában.
Irakkal nem volt semmiféle konfliktusunk.
Nem találtak irakban semmiféle tömegpusztító fegyvert.
Nem sikerült bizonyítani hogy iraknak bármilyen köze lenne a 9.11 -hez, a szaudiak sokkal inkább sárosak ebben.

Szóval akárhogy nézzük ez az iraki háború elég gyenge lábakon áll és mi szépen belemasíroztunk ebbe a szarságba.

LallyPop 2012.09.03. 23:47:58

@huttinger: Mádl jogtudós IS volt, de amikor a cselekményt elkövette akkor szerintem politikus volt.

huttinger 2012.09.03. 23:52:59

@Ándi bácsi:

Tehát aki politikusnak áll az elveszíti az eredeti végzettségéhez való jogát és tudását?

rogers 2012.09.04. 00:01:58

Sajnálatos, ahogy ez az amúgy intelligensen és jó stílusban megírt cikk átmegy a végén, egyfajta történeti ívként egy nagyon sablonos, balliberális orbánfóbiás tucatvéleménybe. Se kutyám, se macskám amúgy ez az Orbán, de azért tudtommal nem Magyarország királya, aki egyszemélyben dönt mindenről és nekünk örülnünk vagy szomorkodnunk kell miatta. Nekem sokkal szánalmasabb ez a két ország: Azerbajdzsán, ahol nemzeti hős lehet egy aljas gyilkos, csak mert örményt ölt; és Örményország, amely egy törvénytelen aktus miatt még az itt tanulókat is visszahívja. Ázsia ez, gyerekek, akárhol is áll az Ararát, és lakjon ott sokat, akinek annyira nem tetszik a hazai sz...r!

antiviki 2012.09.04. 00:16:34

Nagy Vezér (továbbiakban NV) egyszerűen eladta a nemzet becsületét. Ha valaki azt mondja, hogy nem sejthette, hogy mi fog következni a hazaengedése után az vagy hülye, vagy pofátlan hazug. Még, hogy azt ígérték, hogy otthon is letöltetik vele a büntetést? Ezt a sunyi, alattomos gyilkost az azeriek már a gyilkosság másnapján nemzeti hősnek tekintették, kicsit később az év emberének választották. Fontos nekünk hogy jó kapcsolatokat ápoljunk egy ilyen értékrenddel bíró néppel? Azért mert NV a pénzükre ácsingózik?
NV miért gondolja, hogy ha az azeri NV egyik ígéretét, miszerint leülteti a gyilkost (feltéve, hogy volt ilyen ígéret) nem tartja meg, akkor majd egy másikat megtart ?
Ha mégis adnák, ezek után az azeri pénzt egyszerűen nem lehet elfogadni!!! Vagy az ügylet már korábban létrejött és NV nem zsákbamacskát vett?

Ps: hasonlítsa mindenki ezt a viselkedést ahhoz a viselkedéshez, amit a mocskos komcsiknak titulált Horn, Németh tanúsított a keletnémetek kiengedésekor. Akkor minden rossz érzés nélkül lehetett volna viszonzást kérni, mégse tették, mert úgy gondolták nem etikus mások szabadságáért pénzt elfogadni. Ilyen aggályok NV -t nem kísértik.

Táskás Tóni 2012.09.04. 00:18:31

@rogers: Mo a legszánalmasabb és egyszemélyben dönt Orbán mindenről.

2012.09.04. 00:19:26

@rogers: Imádnivaló a naivitásod: sajnos Obrán Vitkor sokkal több mindenről dönt egyszemélyben, mintsem azt gondolnád. Jelen esetben pl. tudható, hogy a döntést sem a külügyminiszter, sem az igazságügyminiszter hozta, de még a szíjjártó szerzősége is kérdéses. Szerinted egy ilyen döntést akkor ki hozott meg? A portás? A kalauz? A sarki hentes?

A kaukázusiak szánalmasozása helyett meg érdemes volna inkább belegondolni, hogy mivel is különbek a honi nagymagyarországmatricások, meg trianontragédiázók...

Meg érdemes volna rápillantanod a térképre: török népektől övezve van ott egy kis nemtörök országocska: igen, dönthetnének úgy, hogy ők békében élnek a szomszédaikkal, csak ez esetben valószínűleg nem sokáig élnének.
Meg van ott egy valami Azerbajdzsán nevű is, akiknek volt akkora mázlijuk, hogy több olajuk van, mint az szomszédaiknak. De akikről érdemes tudni azt is, hogy a rendszerváltás után egy volt KGB-s elnökük ruházta át az elnöki tisztséget kicsi fijacskájára. Meg akik elég bátrak Törökországgal a hátterükben.

champagneM 2012.09.04. 00:19:32

atyaég, mennyi kaukázus-szakértő:) én inkább amiatt aggódok, hogy ez a sok primitív kommentelő szavazati joggal rendelkezik...

Bélabáttya (törölt) 2012.09.04. 00:40:29

Szerény történelmi ismerteim sohase volt Örmény Birodalom, Nagy-Örményország, vagy bármi ilyesmi. Még a legközelebb ehhez a keresztes háborúk korában álltak, vagy száz évig (bizánc után, még a török előtt), de akkor is három (néha csak két) Örményország létezett, nagyjából háromnapi járóföldön belül.
Az örményirtásban teljes mértékben igazuk van, de talán hallgattasék meg a másik fél (felek) is, akik az angolok által támogatott örmény nemzetállam maglapítása, vagy a szovjet-orosz támogatással végrehajtott, örmények által elkövetett nemzeti tisztogatásokról szólnak.
Tisztelem és becsülöm őket, de náluk semmivel se kevésbé a környező népeket, akik viszont nem örmények, és nem is nagyon szeretnének örményekké válni. Ilyenek viszont vannak vagy hatvanan a környéken, rajtuk kívül - egyebek között - az egyfajta élő múzeumnak, genetikai csodának tekinthető asszír(!), ősi zsidó, vagy épp avar maradékokat, netán a velük jórészt egy területen élő kaukázusi kurdokat is.
Nincs olyan azon a környéken, hogy egyértelmű igazság. Ha valakinek örmény kötödése van, neki van igaza. Ha azeri, akkor meg annak. Ha grúz, vagy bármi egyéb, akkor meg annak, objektíven nézve nem csak innen, hanem onnan nézve is eldönthetetlenek a viszonyok, azaz baromira nem kéne egy, majdhogynem ötletszerűen kiemelt társulatot sztárolni, pláne nem a többi rovására.

Tény, hogy az örmények elég rendesen szopóágon voltak a környékbeli nagyokhoz (török, perzsa, orosz) képest, de közel sem annyira, mint a kis, párfalus népecskék, vagy akiket épp ők tudtak szívatni. Azoknak belőlük is kijutott, és erről tudnának kár az azeriek is mesélni...

Ha meg valami bajuk van az azeriekkel, akkor talán velük intézzék el, és ne velünk...

ps.: Simán benne vagyok persze, hogy a jelenleg regnáló, vagy épp bármikor hatalmon levő magyar kormányt elküldjük a Kaukázusba pár évre...

LallyPop 2012.09.04. 00:40:36

@/ms: Jelen esetben pl. tudható, hogy

- szerintem ez egy elég egzakt hivatkozás. Asszem el is hiszem...:)

godless 2012.09.04. 00:42:03

"többen, akikkel a napokban beszéltem, azt kérdezték tőlem hogyan hagyhatjuk, hogy ez az ember tovább vezesse az országot?
"
Kedves Zsoolt!
A következőket az indexre kirakott blogmottó miatt írom Neked.
Tudod a nagy többséggel ellentétben nekem eddig is volt fogalmam arról, hogy kik az örmények és hogy merre van Örményország. 12-13 éves koromban olvastam el a Musza Dagh 40 napját. Később, már nagy kamasz fejjel tudtam meg, hogy szeretett dédnagyanyám második férje, aki igen színes egyéniség volt és mellesleg bárói ivadék, egy olyan erdélyi örmény család utolsó férfitagja volt, akik még I. Apafi Mihály fejedelemtől nyerték a nemesi címüket. Már felnőtt fejjel eljutottam Szamosújvárra, az erdélyi örménység valamikori központjába. Bár tudtommal egy csepp örmény vér sem folyik az ereimben, de a karabahi válság idején izgatottan olvastam és vártam a híreket és teljes odaadással szorítottam az örmények sikeréért.
És be kell vallanom, az azeriekről eddig sem tudtam szinte semmit, azon kívül hogy jelentős szénhidrogén lelőhelyeik vannak. és most sem érdekelnek különösebben.
Mélységesen elítélem az azeri katona tettét és végtelenül szerencsétlen (ha Neked úgy tetszik érzéketlen vagy cinikus) tettnek tartom a gyilkos kiadását.
Halálosan idegesítőnek tartom néhány tudatlan baromnak az örményeket becsmérlő, és valami turáni hagymázba csomagolt azeriekkel rokonszenvező megnyilvánulását.
DE!
Tele van a tököm azzal is, hogy most néhány túlérzékeny és kellően tudatlan, de emocionálisan jelentősen túl motivált ifjú örmény megnyilatkozása Neked és elvbarátaidnak hivatkozási alapot jelentsen a magyar miniszterelnök alkalmatlanságának demonstrálására.
Légy tökös, hintsd az igét, érvelj és agitálj, ha nem tetszik a "Viktátor", de ne hivatkozz inkompetens emberek gyerekes megnyilvánulására.
Üdv.

2012.09.04. 00:46:09

@Ándi bácsi: Én nem annyira vettem észre, hogy az érintett miniszterurak olyan nagy mellszélességgel álltak volna a döntés mögé; hogy tették volna arcukat, tekintélyüket az ügy kirakatába (még utólag sem).
De még a szíjjártó reakciójában is volt egy kis spét. De ha ez a spét a meglepetés miatt volt, az sem jobb.

wirth6 2012.09.04. 00:46:53

@Counter: „Egy szög miatt a patkó elveszett,
a patkó miatt a ló elveszett,
a ló miatt a csata elveszett,
a csata miatt az ország elveszett,
Verd be jól azt a patkószeget!”

von Putri 2012.09.04. 00:59:44

@huttinger:
"Mádl Ferencről olyat feltételezni, hogy nem megalapozottan döntött....necces.... "

Ilyen volt a közhangulat, amit a média szított. Most meg ebben az ügyben más hangulatot kell szítani

De egy dolgot akkor nehéz volna elvitatni: az azeriek - gondolom a többségük - éppúgy áldozatot látnak Safarovban, mint amilyen áldozatnak látták, láttatták a libsik annak idején Simek Kittyt

Így vezet a zelóta megszállottság: a kettős mérce elfogadásához. A zelóta pedig maga kívánja eldönteni, ki a gyilkos és ki az áldozat

LallyPop 2012.09.04. 01:02:31

@/ms: Miért, más kiadatásoknál milyen miniszterek szoktak nyilatkozni?

Nyilatkoznak majd az azeriek, ha akarnak.

huttinger 2012.09.04. 01:05:05

@von Putri:

"""De egy dolgot akkor nehéz volna elvitatni: az azeriek - gondolom a többségük - éppúgy áldozatot látnak Safarovban, mint amilyen áldozatnak látták, láttatták a libsik annak idején Simek Kittyt""""

Akkor maradjunk a Te logikád mentén.

Kik tiszteltek hőst Simek Kittiben?

Mádl azért adott neki kegyelmet, mert a nép hősként ünnepelt egy gyilkost?

Mert ugye Safarov hős lett az azeriek szemében, mert egy örményt majdnem lefejezett.....

Safarov azért lett hős, mert örményt gyilkolt.

Lassan jöhet az ír gázoló is......

egyre hülyébb példákkal akarjátok menteni a Vezért......

LallyPop 2012.09.04. 01:05:33

@/ms: Szíjjártó spétje akármi miatt lehetett, például mert 7vége volt lehet hogy a kanári szigeteken szedték össze.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2012.09.04. 01:06:40

nagyon sulyos es nagyon igaz a cikk vege. gratulálok.

2012.09.04. 01:17:05

@godless: Egészen szokványos fidesz-székházból sugallt vélemény: 'Én így szimpatizálok az örményekkel, úgy rühellem az azerieket; DE! Ne báncsátok a zobánviktort!' Egészen hihető.

@huttinger: Mellesleg a Simek Kittyről az emlékeim szerint senki sem állította, hogy ártatlan. A 'libsik' is pusztán csak azt fogalmazták meg, hogy áldozat volt. Emlékeim szerint a nevelőapa erőszakoskodott vele (ami többé kevésbé igazolást is nyert). És ennek megtorlására nem látott más megoldást. Szóval az álmában gyilkoláson kívül nem sok párhuzam van: sem a szereplők, sem a motiváció, sem az elkövetés módja tekintetében.

@Ándi bácsi: Most nem fogom kikeresni, hogy milyen egyéb rettenetesen fontos dolgokban nyilatkozott a korábbiakban hétvégén. Ha ebben az ügyben nem érezte, hogy a világ nem fog tudomást venni a heti munkaidő lejártáról, akkor az legalább akkora hiba egy ilyen külügyi főkommiszári beosztásban.

LallyPop 2012.09.04. 01:22:04

@/ms: Senki sem kérdezett(külföldről) semmilyen minisztert/minisztériumot hogy hogy hozta a döntést. Az ellenzék persze igen de erre nagyon helyesen nem reagáltak, minthogy a hivatalos kiadatási eljárást a másik oldal v. bármelyik jogi egyetemista is pontosan ismeri. OV meg hétfőn reagált ha igaz a kormányfő képviselheti a kormányt.

hajráargentína 2012.09.04. 01:23:47

Nagyon jó betekintést nyújt a cikk egy távoli nép lelkületébe, ezt úgy látom még a "bántsák az Orbánt" vonal képviselői is elismerik. A befejezést lehet szeretni meg nem szeretni, de szerintem nagyon fontos tanulságról szól. Valószínűleg Orbánéknak is most kezd leesni a tantusz, mivel jár az a bizonyos keleti nyitás. Talán tanulnak belőle valamit, akkor ez lehet az egész ügy egyetlen nyeresége.

2012.09.04. 01:51:11

@Ándi bácsi: Basszus, meggyőztél: tényleg minden rendben van. Senki nem baszott el semmit.
Az örmények meg púposkodjanak nyugodtan, engem úgyse érint.
Hát örmény vagyok én? Vagy örmény adja a fizetésemet? Jóba kell nekem lenni az örményekkel? Hát nem!
Oszt jónapot!
Lesz nekem az örmények miatt vastagabb a vaj a parízer alatt? Nem? Akkor f*sztérdeklik a zörmények!

Ha meg háborúzni akarnak, hát csak tessék. Úgyis van egy csomó háború jelenleg is a földön, eggyel több, már nem oszt-szoroz! Ráadásul jó messze is vannak (majdnem olyan messze, mint Lisszabon, vagy Dublin).

Szerintem is arról lehet szó, hogy az álnok ellenzék aknamunkája van az ügy mögött: ők heccelték az örményeket az áldott jó azeriek ellen; meg a Putyinnak és az Obamának is ők súgtak.

Meg ez a jóképű katonaember, ez a Safarov, ez is mennyivel több hasznára lesz az emberiségnek, ha nem börtönben sínylődik (hátmégha belevesszük, hogy ez még a börtönben is magyar irodalmat műfordított - micsoda csodákat fog ez tenni szabadlábon!)

És az a jó, hogy úgy egyébként is minden a legnagyobb rendben van. Példának okáért: a legfőbb terrorelhárítónk is olyan szuper szakember, hogy csak na. Meg kedves ember is: hát hogy összebarátkozott egy fél nap alatt azokkal a szíriai turistákkal, akiket aznap látott először. A mikrofonba suttogást is az ellenzék hipnotizálta bele. Vagy fotosopp volt.

Szóval, aki a zorbánviktort bántia, az szerintem is hazaáruló. Nehezen tudok elképzelni elég súlyos büntetést az ilyen dezertőrök számára! A kritika/kritikus gondolkodás az egy bolseviki/burzsoá trükk. Janemis: mert libsi. Jamerthogy harcban állunk. Harcban a nemzetárulókkal. Nincs kegyelem! ¡No pasaran!

Szegény szíjjártópeti! Ahelyetthogy dolgozhatna szépen, most mindenféle magyarázatokkal kell bíbelődnie. Hát nincs neki elég baja enélkül is? Mega zorbánviktornak is? Hátde de!

Ezért tart itt az ország! Senki nem tudja csinálni a dolgát a sok akadékoskodó miatt.

von Putri 2012.09.04. 02:59:33

@huttinger:
"Mádl azért adott neki kegyelmet, mert a nép hősként ünnepelt egy gyilkost?"

Nem a nép, hanem a hazai média ünnepelte Simek Kitty szabadon bocsátását. Mint ahogy most is a mainstream média osztja ki a szerepeket ebban az ügyben

De ha a kettőt összehasonlítod - márpedig a kettő között van épp elég hasonlóság az igazságszolgáltatás szempontjából, ezt megírtam már előbb - akkor kidurran a lufi, mert homlokegyenest ellenkező üzenetet küldött a média a két ügyben

Ezt hívják kettős mércének, ami pont jellemző a mainstream libsi médiára

von Putri 2012.09.04. 04:21:04

@/ms:
Ha nem szereted hallani a kettős mércét, akkor legyen double standard a kedvedért

Azt, hogy mi a párhuzam a két eset között mégegyszer leírom, mert eddig az égvilágon semmit se cáfoltál belőle:

1. Safarov és Simek is alvó, védtelen embert ölt, meg sem próbált legalább kontaktusba lépni vele

2. Kivégzésszerűen ölte meg, biztosra akart menni a baltával illetve a pisztollyal

3. Nem bánta meg a tettét, ez világosan kitűnik Safarov viselkedéséből, illetve abból, hogy Simek utána elment a diszkóba szórakozni a barátnőivel

4. Az eljárás során korábbi sérelmeikre hivatkoztak, de az elkövetés idején egész biztos nem fenyegette semmi őket, tehát nem lehet jogos védelemről beszélni

5. Simek vallomását az elszenvedett sérelmekről nem támasztották alá egyéb adatok, sem orvosi szakvélemény, a helybelieknek pl. egész más volt a véleményük, a bíróság mégis a lány és anyja vallomását vette döntően figyelembe, Safarov történetét viszont lényegében elutasította

6. A bíróság jogerősen börtönbüntetésre ítélte őket

6. Elnöki kegyelemmel szabadultak, Simek gyakorlatilag megúszta, Safarov lehúzott több mint 8 évet

Simek esetében az elnöki kegyelmet elismeréssel nyugtázta a mainstream, bár - mivel nem volt közvetlen politikai jelentősége az ügynek - kevésbé volt zajos a reakció, míg most egy jogi megítélés szempontjából nagyon hasonló ügyben óriási a felzúdulás

Felteszem a kérdést hogy miért?

Egyébként meg abszolút nem érdekel mekkora az orrod, ha lehet kérni akkor a konkrét esetekről írjál

gunfight · http://topcomment.blog.hu 2012.09.04. 05:42:46

az például qrva vicces, hogyha majd eccer netalántán lesz egy valami komolyabb ügy ebben az országban, amikor majd tényleg számítanak a szavak és az emberség, akkor sok önimádó grafomán majom ténylegesen beleesik majd a rémhírterjesztés bűnébe és később tapasztalhatja majd, hogy felelőtlen kommunikációja tud bajt okozni, akár önmagának is.
-------------------------------
ahogy én látom:
az örmények: még egy kicsit gyúrniuk kell, hogy tényleg európainak tekintsem őket, ez a kollektív vádaskodás, meg a furcsa logikájuk kicsit perifériára teszi őket nálam, ellenben egyetértek mélységesen azzal, hogy egy tisztelnivaló nép, amely sok tekintetben hasonló sorsú, mint a magyar, ezáltal sorstársunk, kulturális kapcsolataink is vannak, semmiképp nem jó, ha velük nem vagyunk jóban.
az azeriek: ilyen kis, ravasz, rókaképű, csaló, tolvajbanda. a viccet félretéve egy olyan koszos kis ország, mint az örményeké, csak éppen kulturálisan jóval kevésbé kötődünk hozzájuk, mint (egyik) ősi, esküdt, örökös ellenségükhöz. ezen felül most szerintem jól átb@sztak minket, igazi aljas, alattomos hazug(keleti) kommunikációval kicsalták tőlünk a parasztjukat.
safarov: tipikus rókaképű azeri paraszt. egy igazi kis patkány, akire a teknek kéne rámennie és visszahoznia a csillagba, úgyis olyan otthonosan mozognak külföldön. pokol reá!
örmény áldozat: Isten nyugosztalja!
Orbán Viktor: szerintem teljesen outsider ebben a kérdésben, mint látjuk a bizniszből se lesz semmi, azt hiszem ez csak egy UL.
zmne: szegények azt hitték, hogy nem vadembert küldenek az azeriek.

aség 2012.09.04. 06:30:44

Lábbal tapossák és elégetik a MAGYAR ZÁSZLÓT,hova lett a MAGYAR NEMZETI ÖNTUDAT .Legyünk büszkék MAGYARNAK LENNI. Az ÖNBECSÜLÉS.Gagyi orbán ,szijártó,selmeci,budai,olcsó filléres pitiáner banda . Ez aztán a hazudozás magas iskolája

noel fielding 2012.09.04. 07:32:17

és már írják az azeriek, hogy egy szál magyar államkötvényt meg lófaszt sem vesznek magyarországtól ... megérte

is 2012.09.04. 07:36:39

@Reszelő Aladár: "és ha minden rendben, akkor mehet.
Ha bunkósutyerák módra nem írtuk volna alá azt a '83-as egyezményt, akkor nem mehetett volna a dolog."

Látod, látod. Ennyit értesz az egészből. Az 1983-as egyezmény nem írja elő kötelezően a kiadást. PL. már Gyurcsánytől is kérték, és ő nem adta ki, és az is teljesen jogszerű volt, ez alapján az egyezmény alapján. Te itt próbálod sugallni, hogy kötelező volt kiadni, de ez nem igaz. Ha durván akarom mondani, akkor hazudsz.

@poszt: Kösz, nagyon hiányzott már ennek az oldalnak a megvilágítása.

is 2012.09.04. 07:40:24

@/ms: én is lerírtam már neki, de már belebolondult ebbe a "egyezésbe". szegény már így fog nyomorultul elpusztulni, mint nick, hogy ezt hajtogatja monomániásan. még egy őrült, béke vele.

Hunor Levente 2012.09.04. 07:46:34

@von Putri: Mocskos szar gyűlölködő gennyes szöveg ez, amire válaszolok (nem a küldőjének, csak a szövegre). Csakis egy szarházi tróger írhatta, azért nem volt képes kicsit se disztingválni.
Simek Kittit (aki ráadásul fiatalkorú, 14 éves volt) terrorizálta a későbbi áldozata. A baltás gyilkost az áldozata nem terrorizálta. Nem a tetteiért, a származásáért ölték meg, vagyis össze sem lehet hasonlítani ép ésszel a kettőt.
Elbaszott egy terelés ez, akkor is ha pontokba szedte egy agyalágyult idióta.

Ami a megrögzött libsizést illeti, ha nem liberális demokráciában élnénk, a liberálist szitokszóként használó sötét bunkó gyűlölködők sírnának legelőször. Fáj nekik kurvára a liberalizmus, de a hiánya még jobban fájna.

Egyébként a politikai keresztények, a rasszista, antiszemita Jobbik kiválasztott elmeháborodottjává vált Morvai Krisztina volt anno Simek Kitti védője, könyvet is írt a mentegetésére. A kegyelmet is ő kérte. Simek Kitti felmentője, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök is a jobboldal embere. Simek Kitti szabadon engedése tehát nem tudható be egyszerűen a liberális jogrendnek, legalább annyira a jobboldali, konzervatív emberek munkájának gyümölcse.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 07:56:47

@Bélabáttya: en.wikipedia.org/wiki/File:Armenian_Empire.png

Elég nagy?

@Ándi bácsi: Olyan senkik, mint az amerikai külügyi tárca, kérdeztek.

Persze ők várják csak ki a félfogadási időt, ki van téve a minisztérium kapujára, he!

Amúgy 30-án 60 milliárd forint kötvényt jegyeztek le. Hol van az a 2-3 milliárd euró/dollár/akármitől?

@von Putri: Van elég különbség is, már megbeszéltük.

De azért újra.
1. Simek Kitty cselekményénél nem álltak fenn minősítő körülmények, az azerinél kettő is.
2. A Simek Kittyt az áldozata részéről ért sérelmeket a bíróság valósnak találta, az azerit az áldozata részéről ért sérelmeket NEM.

Simek Kittyt érte sérelem annak a részéről, akit megölt, Safarovot nem érte semmilyen sérelem, és brutálisan, aljas indokból ölt.

Még párszor vergődhetsz, ha gondolod, vagy foglalkozz a valóság helyett a médiával, hidegen hagy.

lyia (törölt) 2012.09.04. 07:57:33

@Pascal: Sajnos nincs igazad. A külügyi apparátusnak ennél alaposabban kellett volna előkészítenie ezt az ügyet. Talán meg kellett volna kérdezniük (nyilván a háttérben, informálisan) az örményeket arról, vajon mi lesz, ha mi átengedjük a "baltást" az azerieknek. Szerintem az örmények nagyon pontosan megmondták volna, hogy ez lesz, ami lett. És valószínűleg óva intették volna magyar kollégáikat ettől a lépéstől. Ezek után két eset lehetséges: a kormány, élén Orbán Viktorral, a teljes külügyi apparátus, élén Martonyival, vagy dilettáns, vagy ostoba. Hiába jogszerű, ami történt, morálisan ártott Magyarországnak. Ne hidd, hogy a morál a nemzetközi politikában nem számít. Sok mindent megtesznek persze a politikusok a világban, de legalább morálisan igyekeznek védeni. Ezt nem lehet.

ca2 2012.09.04. 08:24:42

@lyia: baromi egyszerű védeni..
itt ugye egészen pontosan büntetőeljárás-végrehajtás átadásáról van szó, tehát nem kiadatásról, szabadlábra helyezésről, nem tudom miről...
na most ez a terminológia eleve azt jelenti, hogy büntetésvégrehajtást folytatják...
hogy az azeriek ezt nem teszik mert egy eknöki kegyelemmel megkerülik a dolgot (ez jogilag nyilván lehetséges...) ez az ő bajuk nem a miénk,,,
nagyon helyes, hogy eltávolították magyarordszágról ezt az embert...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 08:27:24

@ca2: Ez még laikus érvnek is gyenge.

A büntetés végrehajtásának folytatásába a kegyelmezés beleértendő. Ott van az egyezményben.

Azzal védekezni, hogy Magyarország *nem tudja*, milyen tartalmú egyezményt ratifikált 18 éve...

dtomika 2012.09.04. 08:28:07

@Di622:egy amőbának is nagyobb az IQ-ja mint neked

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.09.04. 08:31:13

Orbán hívei nem magyarok többé!
Cinikus, gúnyos, lekezelő, ennyit tudtok, ennyik vagytok! Ezt tanultátok, vagy ilyennek születtetek.
Érveitek:
-Megtehettük
-Jogunk volt hozzá
-Jóhiszeműen jártunk el
-Hiszen megígérték fogva tartják
-Az azeriek kegyelmeztek meg neki, nem mi
-Humánusan jártunk el
-Az azerieknek is joguk volt hozzá
-Az örmény provokálta
-Ezeknél az ilyesmi normális
-Semmi közünk hozzá
-Persze erről is Viktor tehet
-A liberálisok fújják fel
-Az örmények fújják fel
-Az örmények zsidók
-Nem is foglalkozik vele senki
stb.
Tisztesség, erkölcs, becsület nem létezik nálatok, csak a csordaszellem és a vezérürü kiszolgálása? És még ti tartjátok magatokat magyarabbnak a magyarnál? Nem vagytok ti egy szemernyit sem magyarok.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 08:31:19

@ca2: Egyébként milyen problémánk származott abból, hogy itt ült börtönben? Erre még senki nem tudott választ adni. A költségei elhanyagolhatóak, mert börtönt nem zárunk be, személyzetet nem bocsátunk el, kevesebbet nem fűtünk így se.

Napi 3 tányér étellel fogy kevesebb. A pasas a büdös életbe nem evett volna ki minket a vagyonunkból.

ca2 2012.09.04. 08:35:09

@Counter: így van, természetesen jogilag bármi benne van,,, jogi értelemben abban is bármi benne van ha nálunk tölti a büntetését, itt is kaphatott volna elnöki kegyelmet pl,...tehát akkor a te értelmezésed szerint csak a halálbüntetés lenne megoldás, mert az utólag már nem lehet felezni, elengedni, elnöki kegyelmezni,,, stb... illetve lehet, de a tényeken az már nem sokat változtat,,,
de azt továbbra sem értem, hogy miért is kéne nekünk kaukázusi bűnözők gyüjtögetésével terhelni a magyar igazságszolgáltatást?
magayarorszűág megtette amit az ügyben megtehet,elítélték, most meg eltávolították magyarországról...
hogy a kakukázusban mennyire találkozik a joggyakorlat az erkölccsel azt ne nekünk keljen már megoldani...
gondolom ha a faszi örmény lett volna és örményországnak edjuk ki, akkor ott példátlanul szigorú büntetést kapott volna...

ca2 2012.09.04. 08:40:40

m@Counter: miért kéne nekünk fogva tartani évtizedekig...
magyarországon elítélték, 8 évet ült, sztem nem feladatunk a világ összes bűnözőjének fogvatartását nekünk menedzselni...
miért baj az hogy átadtuk a büntetévégrehajtást? ja hogy most pár politikus hőbörög olyan országokban ahol egyébként mindennapos az emberi jogok semmibevétele... feltételezem örményországban az összes katonát példásan megbüntették akik az azeriek elleni háborúban polgárokat gyilkoltak

bgp 2012.09.04. 08:45:16

@ca2: ha ennyire fájt az a 3 tál leves, miért nem az örményeknek adták el. Azok fizettek volna, nem kamura mint az azeriek.

ítélet 2012.09.04. 08:47:02

Jaj annyira szívhez szóló hogy mindjárt sírok. :)
Egyes hozászolásokon egyenesen röhögnöm kell."ha Örményországban jársz mond meg hogy ott járt Tóh Pityú és Csavardi Samú (persze eredetileg valós nevek vannak ott, de ezek is lehetnének)és nagyon sajnálják,Csak hát egy náci bolsevik ....vagy akármilyen (de biztos hogy gonosz)ember túszul ejtette az országot:)
1.Mindegy hogy Örmény az illető vagy nem, ha valaki Magyar emberekre(átlag polgárokra) neheztel egy rab átadása miatt az egy sötét barom.Ez már a 21. század!!!!!
2.Mi az hogy: "hogy hagyjuk hogy egy ilyen ember vezesse az országot?"Mutassanak már az Örmény barátaid példát, és akadályozzák meg az ottani választási csalásokat , számolják fel a kialakult diktatúrát ha olyan okosak.
Neked nem az örményekkel hanem a Magyarokkal kellene össze fognod jó barát!!!!:)Bárcsak olajat adnának minden baltás gyilkosért!
Eladták az ország becsületét?
Miért?Mert átadtak egy bűnözőt ?
Nekem nem tetszene ha 75 millió Ft ért(mai áron számolva) nekünk kellene etetni őrizni.Sőt !!!Ha egyezmények lehetővé teszik minden ilyen alakot "ki kellene szórni"
Írj inkább arról cikket, hogy miért nem adják ki az Ír gázolót!
Nem szerettem egyik pártot sem, de mi nem jutunk előrébb egy millimétert sem.Mert itt senki nem áll be a sorba ,és mint egy foci drukker zsigerből utálja a vezetőit.Ha ilyen és hasonló okok miatt kellene leváltani egy miniszterelnököt, akkor Amerika folyton vezetés nélkül állna.
Tudni kellet volna hogy elengedik????Hibázott a vezetésünk?Lehet, mert egy olyan nép aki egy orvgyilkost tart hősnek kissé "furcsa".De személy szerint ez nem veri ki nálam a biztosítékot.Sajnálom .Ennyi menni kell tovább ,levonni a konzekvenciát az azeriekről.
Tudni lehetett volna azt is hogy a deviza hitel tönkre teszi az emberek életét,hogy a túl sok multi kicsinálja a kisvállalkozókat.Hogy lehet hogy a milliárdokért épített üzemek,cukor gyárak még kelleni fognak egyszer stb..Ez jobban zavar.Meg az is hogy akkor a hasonszőrűek hozzád, a TV2 -öt nézték ahelyett, hogy az utcára mentek volna ,mint közülünk sokan mielőtt elhagytuk az országot.Te meg most jössz az Örményekkel?

ca2 2012.09.04. 08:54:08

@Counter: ja még a tegnapi hülye kérdésedre, miszerint a cozma-gyilkosoknak is elég lenne-e 8 év...?
ugye a dolog annyiban más, hogy ők magyarországon szabadulnak, de ha örökre eltünnének a kaukázusban sztem elég lenne nekik 3 év is..
sokkal jobb lenne, mint ha leüli itthon a 18 évet aztán meg kiszabadul...

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 08:55:04

@ítélet: Kenegesd csak szépen, egyenletesen... sajnos az állampárt ettől nem lesz kevésbé büdös, de a kezeid...

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 08:57:17

@ca2: "sztem nem feladatunk a világ összes bűnözőjének fogvatartását nekünk menedzselni..."

Megnyugodhatsz, a btk. területi hatálya ezt nem kívánja.
Ne bántsd ezt a szalmabábut, hozzád se szólt!

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 09:12:12

@Hunor Levente: Természetesen Simek Kitty nem tartozik ide*, de azért szöget üt az ember fejébe, hogyan nézne ki a ún. jobboldal ún. rendpártisága:
- a pedofilt akasszák fel, de minimum kasztrálják (felőlem...), a vérfertőző cigányt nem kevésbé,
- de a ha nem is orvosilag, de eredményében ettől menekülő lány rohadjon börtönben, közben,
- lazítsunk a jogos védelem korlátain, hogy kisebb eséllyel kerüljön börtönbe a megtámadott ill. sanyargatott (leteszem mellé garast).

Mindezt együtt, egy aggyal... nem csoda, ha nem bírják azok a neuronok.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 09:12:41

@ítélet: Azért nem adják ki az írt, hogy ne kelljen etetni, mert nem merik ezzel csődbe dönteni a magyar államot.

@ca2: Azért, hogy büntetve legyen a Magyarországon elkövetett cselekménye miatt. Jelenleg ugyanis nincs büntetve.

Hadd kérdezzem meg, ha fogunk egy egeret és betesszük a piton terráriumába, van közünk ahhoz, hogy a piton megeszi az egeret?

Rocky 2012.09.04. 09:14:17

Szánalmas, névtelen, szakértői köntösbe bújtatott baloldali propaganda írással állunk szemben! Rengeted csúsztatással, szépen felépített, olvasmányos köntösbe bújtatva!

ooo "a magyar szélsőjobboldal Trianon-56 toposzaira emlékeztet" erre csak annyit mondanék: ANYÁD! Trianon és 56 MINDEN magyar lelkű embernek egy fájó pont, nem csak a szélsőbalosoknak!

ooo "örmény oldalról elfogadhatónak tartották a ... gyilkos életfogytiglanig tartó börtönbüntetését." ELFOGADHATÓNAK??? mit kellett volna még csinálni ezzel a szarkupaccal? másnap reggel megkövezni a Kossuth téren??? az "kielégítő" ítélet lett volna? szerintem az Örmények sem így gondolják, csak te!

ooo a tévesen levont következtetéseid belpolitikai aprópénzre való átváltását (a hosszú írás lényege tul. képpen ez) nem is boncolgatnám: van itt minden SP-től, OV-ig, lemondástól, lemondatásig, honnan hová stb...

Szánalmas!
A végéről lemaradt:
1. az internacionálé eléneklése!
2. kis szösszenet arról, hogy mennyivel jobb volt ezekben az országokban, mikor még a dicső SZU tartott rendet
3. a hivatkozások megnevezése, ti. íródott a societas klubdélutánján, kovácsbéla munkásőr (jelenleg portás) visszaemlékezései segítségével

Mennyit fizetnek egy ilyen írásért manapság?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 09:16:23

@Rocky: Ha ennyi fröcsögésben egy (1) érvet mondtál volna, lenne valami minimális értelme.

Így nincs.

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 09:18:42

@dr. mesterseges szinezek:

* Említést érdemel, hogy az európai kontitentális jogszolgáltatás (ilyen volna a magyar is, bár e törekvésében már disznó a jégen) nem ismeri sem a precedens- sem az analógiaalapú ítélkezést, csak az adott tényállás érdekli.

A precedensekkel köztudottan a lesajnált, kiröhögött angolszászok foglalkoznak, az analógiákkal meg az arabok, akik lesajnálását, golyószórózásának jóslását legfeljebb egy-egy kurta zsidózás erejéig szokás felemás baráti hangok miatt felfüggeszteni.

von Putri 2012.09.04. 09:37:26

@/ms:
"A kislány konkrét életveszélyből (vagy legalábbis annak érzetéből) menekült meg a gyilkossággal,"

Pont olyan felületes ismereteid vannak a sztoriról, mint ahogy a mainstream akkoriban tálalta, nem árt frissíteni!

A szexuális bántalmazás ténye Simek esetében külső tanúk vagy orvosszakértő részéről nem bizonyosodott be, fizikailag se egyértelmű hogy mi történt. Tény, hogy a 14 éves kiscsaj napokra eltűnt egyik-másik hapsijával, se szó se beszéd, és a nevelőapja megpróbálta fegyelmezni. Hogy kinek volt közülük igaza az most már soha nem derül ki. Én mindenesetre alig hinném, hogy le kell lőni egy apát ha nem engedi a 14 éves lányt éjszaka diszkóba járni

Az apját közvetlen közelről pisztollyal lőtték fejbe (máig nem világos hogy ki volt, a rendőrségi szakértő nem tudta megerősíteni hogy tényleg Kitty volt az). A papa megölését először megpróbálták öngyilkosságnak álcázni, de ezen valahogy összezavarodtak az anyukával, utána megpróbálták eltüntetni a holttestet, de túl nehéz volt elcipelni az erdőig. Úgyhogy maradtak az értékei elhordásánál, mert az nem volt olyan súlyos, és abból lehetett lóvét csinálni. Kitty ráunt erre, mondta hogy akkor ő megy inkább a diszkóba. De azért ráhúztak még egy nejlonzacskót is a papa fejére, biztos ami biztos

Teljes tájékozatlanság részedről, hogy minden gyilkosság ilyen kivégzésszerű. Legnagyobbrészt hirtelen felindulásból konfliktushelyzetben történik az ilyen. Ez viszont egyik esetre sem áll, mindkettőt eltervezték, mindkettőt bosszú motiválta. Simek javára szól, hogy (állítólagos) személyes sérelmet bosszult meg, Safarov kollektív sérelmet, amit nem fogad el az európai jogrend enyhítő körülményként

A kiscsaj egyébként azért kapott kegyelmet, mert gyereket várt a barátjától, és a mainstream média a tökéletesen ártatlan áldozatként tudta felmutatni. Megszülte a gyerekét, utána fűvel-fával megcsalta a hapsiját, otthagyta a kislánnyal együtt és kiment Ausztriába egy erotikus bárba dolgozni. Jelenleg Amszterdamban él egy afrikai fickóval, több mint 5 éve nem látta a lánya, akit a hapsija nevel

von Putri 2012.09.04. 09:41:56

@Hunor Levente:
"Mocskos szar gyűlölködő gennyes szöveg ez, amire válaszolok (nem a küldőjének, csak a szövegre). Csakis egy szarházi tróger írhatta, azért nem volt képes kicsit se disztingválni."

Gondolom ezt a Kaukázusból írhattad, ott van szokásban ez a hangvétel

Morvai Krisztina akkor még hóttliberál volt, ne keverd a mostani egójával. Mádlról inkább nem mondanék semmit, tisztes öregúrként jól megvezették

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 09:42:51

@von Putri: Az ilyen tökéletesen kisiklott életút megerősíti a gyerekkorban elszenvedett bántalmazások hipotézisét, egyébként.

Paradox módon ha Simek Kitty a felmentése után példás családi életet él, képzi magát, a társadalom szorgos, hasznos tagja, akkor kevésbé hihető róla, hogy olyan bántalmazásokat szenvedett el a nevelőapjától, mint amilyenekre hivatkozott.

von Putri 2012.09.04. 09:51:59

@Counter:
Hogy Simek Kittyt érte-e sérelem és ha igen pontosan mi igaz ebből, az számomra továbbra is kérdéses, lásd korábbi bejegyzést

Kaukázusi értékrend szerint viszont Safarov helyesen cselekedett, amikor megtorolt egy olyan sérelmet, ami a családját érte. Hogy személy szerint nem az irtotta ki a családját, akit megölt itt Budapesten, az Azerbajdzsánból nézve nem sokat számít

De ahogy olvasom ezt a blogot, Örményországból nézve se sokat számít, hogy ki engedte szabadon végül Safarovot, mert a magyar nép kollektíve bűnös az ottaniak szerint. Már csak ilyen a kaukázusi világkép, nincs ezzel mit csinálni. Elfogadni viszont nem kéne, ahogy a blog írója teszi hellyel-közzel

von Putri 2012.09.04. 09:54:22

@Counter:
"Az ilyen tökéletesen kisiklott életút megerősíti a gyerekkorban elszenvedett bántalmazások hipotézisét, egyébként."

Na megint kiizzadtál egy liberáldoktríner gyöngyszemet magadból

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 09:59:12

@von Putri: Érvek hiányát ordítással nem lehet leplezni. Minél hangosabban ordítasz, annál feltűnőbb.

dr. Bubó 2012.09.04. 10:12:12

ez valami szégyenletes hogy a fidest védik egyesek...
már csak ojjan hívüket tudok elképzelni aki PÉNZT is kap ÉS hüje vakhitű IS
ez a 2 706 292 (na jo most mácsak pár száz azer..)
a saját anynát is eladná 5forinté... ha kéne vkinek...

von Putri 2012.09.04. 10:25:19

@Counter:
Észrevetted, hogy pont ugyanazzal érvelsz, amivel Magyar György próbálta védeni Safarovot?

Gyermekkorban elszenvedett lelki trauma, és a poszttraumás stressz szindróma okozta Safarovnál a lelki változásokat, ami végül a gyilkossághoz vezetett

Saját farkába harap a kígyó, ugyanazt az érvelést kapod vissza Safarovéktól, amit te akarsz felhasználni Simek Kitty védelmében

Pedig mennyire más a két eset, ugye éppen ezt akartad bebizonyítani

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 10:34:21

@von Putri: Észrevetted, hogy összekevered a szezont a fazonnal?

Simek Kitty utóélete zűrös, ez alátámasztja, hogy gyermekként bántalmazták.

Safarov utóélete nem zűrös. A büntetése letöltése során nem volt rá panasz, irodalmi műveket fordítgatott, nem követett el új bűncselekményt.

Felcseréled az időbeliséget, megfordítod az okozatiság irányát. Nem érvelsz tisztességesen.

von Putri 2012.09.04. 10:43:39

@Counter:
"Safarov utóélete nem zűrös. A büntetése letöltése során nem volt rá panasz"

Ezt is rosszul tudod. Kapott még pluszban is egy börtönbüntetést, mert rátámadt a fegyőrökre

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 10:49:16

@von Putri: Szóval nem "csak örményt" ölt, de a magyar hatóságokra is rátámadt, és még ezért is egy azeri kegyelmezett meg neki, nem pedig Magyarország.

Nem vet jobb fényt a döntésünkre.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 10:55:46

@Counter: (Másrészt nehogy már egyforma jellegűnek vegyünk tartós, súlyos életvezetési problémákat egy egyszeri fegyelemsértéssel, erőszakos kitöréssel.)

von Putri 2012.09.04. 10:56:02

@Counter:
Csak hogy világos legyen: én se Safarov, se Simek kegyelmével nem értek egyet, nálam nincs kettős mérce. Mindkettőnek nagyon rossz üzenete van, az egyik a kaukázusi disznók, a másik pedig a lázadó tinédzserek számára

Különbség viszont hogy a Kaukázust nem mi fogjuk rendbe tenni (gyanítom másnak se sikerül) a tinédzserek viszont nem reménytelenek

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 10:57:51

@von Putri: "Gyermekkorban elszenvedett lelki trauma, és a poszttraumás stressz szindróma okozta Safarovnál a lelki változásokat, ami végül a gyilkossághoz vezetett"

Katonáéknál ez se kifogás, ui. rendszeresen vizsgálák őket, ahol elhangzik az a kérdés is, hogy óhajsógajpanasz?. Az igen valószínűtlen, hogy az ő rangjában ez ne tartozna hozzá a vizsgálathoz, főleg külföldi kiküldetés előtt.
Letagadni persze lehet.

Mindettől, és attól is függetlenül, hogy Magyar mivel érvelt, Simeket egy terrorizált gyereknek, Safarovot meg hidegvérű gyilkosnak találta az igazságügyi elmész.
Valszeg örmény pedofil volt, azért.

von Putri 2012.09.04. 11:00:13

@Counter:
Csak várd ki a végét, még egy libsinek se kell mindig mindenben előre megmondani a frankót

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 11:03:41

@von Putri: Egyébként sincs kettős mérce, mert nem ugyanarról mondanak eltérő véleményt azok, akik nem ugyanúgy ítélik meg Simek és Safarov kegyelmét.

Mondjuk az összes, erre irányuló érvelésre süket vagy.

Újra:
1. Nem ugyanaz jogilag: az egyik minősített eset, a másik nem.

2. Az utólagos események a Simeket mentő körülményeket alátámasztják: akiknek ilyen módon, ilyen szinten siklik ki az élete, azokat tipikusan tényleg bántalmazták a nevelőik/szüleik; a Safarovot mentő körülményeknek pedig már a felmerülésükkor sem adott hitelt senki.

3. Simek elkövetéskori helyzetében fennállt a folytatólagos bántalmazás, Safarov esetében nem.

Nem várom el, hogy reflektálj az érvekre.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 11:04:27

@von Putri: Te viszont mindent előre tudsz, látom :-)

von Putri 2012.09.04. 11:08:36

@dr. mesterseges szinezek:
"Safarovot meg hidegvérű gyilkosnak találta az igazságügyi elmész."

Ha jól tom pont azt kifogásolták többek között Azeriban, hogy nem tudta a dolgokat anyanyelvén előadni, ez vonatkozik az igazságügyi orvosszakértői meghallgatásokra is

Simekről meg az a véleményem - és sokaknak akik kicsit közelebbről ismerik a sztorit - hogy legalább 90-%-ban kamuzott, és ezzel sikerült meghatni az elsőfokú bíróságot és persze a közvéleményt

Safarov sztorija iránt viszont nem volt olyan fogékony a magyar közvélemény, odahaza annál inkább. Ebben a szubjektív elemben is elég hasonló a két eset, legalábbis én így látom

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 11:13:53

@von Putri:

Furcsa, de az feszt úgy van, hogy ha egy gyereket vernek és dugnak a szülei, arról a környezet soha nem tud semmit. Ha a gyerek belehal a verésbe, vagy öngyilkos lesz, akkor esetleg ad neki 1% esélyt, de inkább mégse.
Következésképpen a gyerek kamuzik, ha mást mond... mármint az amelyik túl is éli, és beszélni is mer.

Szóval ha itt rendkívüli momentumot vélsz látni Simek esetében, akkor tudok ajánlani monitortörlőt.

Éhes_ló 2012.09.04. 11:21:42

A gyilkos simek kitty hasonlata az ezeri baltásras kitűnő és döbbenetesen élesen világít rá (sok sok más eset mellett) a ballibbantak kettős mércéjére...

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 11:26:53

@Éhes_ló: Bizony, a ballibbantak képtelenek kacsát a libával összehasonlítani.

Az igaz magyaroknak ez nem probléma, feltéve, hogy Viktorról lehet vele szétkenni a matériát.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 11:35:37

@von Putri: Mert anyanyelvi szinten beszélt oroszul, és mert ő maga úgy döntött, hogy oroszul fog beszélni.

Safarov sztoriját semmiben sem támasztották alá a tanfolyamon résztvevő katonák, akikkel ugye az idő elég nagy részében össze voltak zárva.

Mi több, Safarov sztorija az, hogy a provokáció abból állt, hogy az örmény néha mosolygott (nem rá), illetve néha felé nézett (nem rá). Ez azeri nyelven se hitelesebb.

von Putri 2012.09.04. 11:43:59

@dr. mesterseges szinezek:
Én sem és más sem tudja Simek Kitty ügyében a végső igazságot

Sajnos a nyomozás és a bírósági eljárás is nagyon felületes volt, ezt még jól összezavarták ideológiai hablattyal a Morvai Krisztina félék, így jött ki a végeredmény

Mindenesetre ha megdugta tényleg a nevelőapja, az már se nem oszt, se nem szoroz az összmennyiség tekintetében. Mert ahogy tudom most Amszterdamban se a beginák ájtatos világát éli

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 11:45:35

@von Putri: Ha valakit egy életre megnyomorítanak, akkor a megnyomorító nem felel azért, hogy a megnyomorított nyomorult marad?

Alf (törölt) 2012.09.04. 11:58:50

Én meg Erdélyben éltem, ahol most zárnak börtönbe embereket, mert visszadták a magyar iskolát a magyaroknak, elveszik tőlünk az iskolát, nacionalista tisztogatás folyik, mi pedig egy szót sem szólva erről, bocsánatot kell kérjünk a világtól, mert az azeriek kiengedték a gyilkosukat, ígéretük ellenére.

L Ó F A S Z T.

Szerintem szigorítsuk meg az összes örmény és azeri belépését az országba, ne itt gyilkolják egymást, mi pedig foglalkozzunk a saját problémáinkkal.

Sajnállak, hogy nem mehetsz jerevánba, de vannak még kurva nagy iagzságtalanságok az életben, egy másik néppel kapcsolatban is, például a magyarral.

Bocs világ, hogy élünk...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 12:12:55

@Alf: Biztos új információ, de: az azeriek nem tettek ilyen ígéretet.

A magyarokat érő igazságtalanságok rendezéséhez hozzásegít minket ez az átadás? Nem.
Nehezíti azt? Könnyen lehet, mert kevesebb respektünk lett.

Ha fontosnak érzed a magyar érdek érvényesülését, ágálnod kellene Magyarország respektjének rombolása ellen.

von Putri 2012.09.04. 12:17:21

@Counter:
Szamárságokat beszélsz, a tényeket nem ismered, és ehhez akarod hozzávarrni a gombot

Simek Kitty az első interjúban még azt nyilatkozta, hogy azért lőtte le az apját mert nam akarta a diszkóba elengedni. Lelőtte és elment a diszkóba, tiszta sor

Később, amikor már kiokosította az ügyvéd, akkor jött ezzel a szexuális zaklatás történettel elő. Be is kajálta majdnem mindenki, mert ez olyan jól illeszkedik a libsi mainstreamba. Amit te is hintesz itt és más fórumokon minden kritika nélkül

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 12:20:37

@von Putri: "Én sem és más sem tudja Simek Kitty ügyében a végső igazságot
"

Meglehet. Egy momentum bizonytalan volta viszont még kevésbé támasztja alá, hogy azzal kell magyarázni egy másik, szintén nem tiszta momentumot.

Erre jellemzően csak politikusok és asztrológusok vetemednek, de utóbbiak nem szubjektív, hanem objektív kényszerből, és ők törekszenek az elhárítására.

von Putri 2012.09.04. 12:23:34

@Alf:
A magyarság problémái az Indexen ritkán kerülnek címoldalra

Van viszont Amerikai fiú, szlovák De Toho, itt most bemutatja valaki a szituációt örmény nézőpontból, de magyar legfeljebb ha véletlenül, figyelmetlenségből fordulhat elő

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 12:25:02

@Alf: "Szerintem szigorítsuk meg az összes örmény és azeri belépését az országba, ne itt gyilkolják egymást, mi pedig foglalkozzunk a saját problémáinkkal"

Kb. ugyanezt mondja az, aki szerint "Erdélyiek menjetek haza, mert csak nyomjátok itten lefele a béreket".
Kíméld a tükrödet!

Egyébként pedig globális világban legfeljebb a prosztataproblémád a sajátod... bár ha a gyógyszereket is képbe vesszük, az se igazán.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 12:27:02

@von Putri: Aha, tehát a "nem lehet ismerni az igazságot" szöveget úgy kell érteni, hogy "senki nem ismeri, csak von Putri".

Tudod, van, hogy az első vallomás nem bontja ki az igazság minden szeletét, és a második, többedik az igaz. Van, hogy a vallomástevő magára nézve hátrányosabb vallomást tesz.

A bíróság és az alkalmazott szakértők azt látták bizonyítottnak, amit. A későbbi események is arra utalnak, hogy a bántalmazásoknak lehet alapja: az ilyen szinten szétcsúszó életeknél valóban szokott lenni ilyen mozzanat.

Szerencsére azonban az interneten mindig fel fog bukkanni a teljes, kristálytiszta igazság. És mindig azzal a felvezetéssel, hogy "nem lehet biztosra tudni, DE..." :-)

von Putri 2012.09.04. 12:27:26

@dr. mesterseges szinezek:
"Erre jellemzően csak politikusok és asztrológusok vetemednek"

Ebben most kivételesen nem értünk egyet. Az Index fórumokon ezerszám osztják az észt olyanok, akik még nálam is kevesebbet tudnak

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 12:29:50

@von Putri: Az index címlapja per pillanat:

1. Féltucat magyar ül most egy sivatagi börtönben Dél-Amerikában
2. Kemény időszakot ígérnek az őszre tervezett gazdasági törvények
3. Felmentették Molnár Gyulát
4. Felfedték a kuruc.info tulajdonosát
5. Azerbajdzsán nem vesz magyar állampapírt
6. Moszkva az örményekkel van
7. Felszámolják a Hey-Hót
8. Ronaldo tényleg távozna a Realtól?
9. Több kerületet kicsinált a hangos buli

Ezek közül a magyarságra egy hír nem tartozik, az meg a focis. Pedig a foci magyar sport, a miniszterelnök pedig Real-drukker.

von Putri 2012.09.04. 12:32:13

@Counter:
"az ilyen szinten szétcsúszó életeknél valóban szokott lenni ilyen mozzanat."

Vagy fordítva: aki ilyen szinten nem tudja kontrollálni az életét, az sok mindenre képes. Például fejbelövi az alvó apját, eltöri a társának - és nem mellesleg gyermeke apjának - az orrát

von Putri 2012.09.04. 12:41:23

@Counter:
Az Index nagyjából arról szól, amivel ekézni lehet mindent ami magyar. Felőlem csinálhatják, és ha jól csinálnák, akkor igazat is adnék nekik. De annyira látszik az erőlködés, hogy inkább azt nézi az ember, mikor fognak már bekakilni

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 12:44:37

@von Putri: A 9 hír közül melyik olyan?

Nem fordítottad meg a gondolatmenetet, mellékesen.

De ez várható volt, bonyolult absztrakciós művelet, tőled pedig csak elcsépelt nemzeti/antifeminista közhelyekre futotta eddig.

von Putri 2012.09.04. 12:45:20

@von Putri:
Kicsit offtopic lettünk, úgyhogy most kiszállok, bye

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 12:52:12

@von Putri: "Az Index nagyjából arról szól, amivel ekézni lehet mindent ami magyar."

Valószínűleg az lehet a baj, hogy annak ellenére, hogy Édesanyám sem beszéli a sváb anyanyalvét, általa még mindig túl német vagyok ezzel az 50%-kal, a másik 50%-om ui. nem érzi ekézve magát újsághír által.
Amikor egy hír cenzúrázva jelenik meg az jobban zavar.
Sokfélék vagyunk, ugye.

Yumurdzsak 2012.09.04. 16:57:28

@/ms: tetszett a gondolatmeneted!!!

ítélet 2012.09.04. 17:23:12

@dr. mesterseges szinezek:
Húúú de mély:)Akkor biztos igaz is nem?
Te pont egy olyan focidrukker féle ember vagy politikai értelemben ,mint amilyet fentebb lefestettem.Tehát ha észrevételezem, hogy kissé túlzó ,ahogy itt lassan porban fetrengve tépjük meg a ruháinkat mert "tudni kellet volna ",hogy semmit nem ér a nemzetközi szabályzás és elfogják engedni a baltás gyilkost.Ellenben a most oly aktív emberek akik kéretlenül még a nevemben is bocsánatot kérnek az örményektől elégé rezignáltak voltak olyankor amikor a nemzetünket valóban érintő és ránk tartozó dolgokról úgy döntöttek hogy arról valóban és biztosan tudni lehetett baj lesz belőle.Akkor én már Orbán párti vagyok sőt pártállami stb :)Tehát nem mondhatom például azt hogy "ezzel és ezzel egyetértek és ezzel pedig nem"Csak mindent utálni, és a másik oldalt szeretni.Nagyon nagy a sötétség kis hazánkban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 17:33:03

@ítélet: Nem a nemzetközi szabályozás ellenére, hanem a nemzetközi szabályozásnak megfelelően kegyelmeztek meg.

A minisztériumokban azért tartjuk a kosztümös kisasszonyokat és az öltönyös urakat, hogy ezt tudják.

ítélet 2012.09.04. 17:41:14

@Counter:

Ironikus akartál lenni ,de mind két példád sántít .
Az írek nyilván védik az állampolgárukat. Amiért szerintem sokkal jobban rászolgálnának a dorgálásra mint jelenleg mi.
Mert ott valóban eladják a becsületüket, mert saját állampolgárukat az igazsággal szemben védik ,két gyerek halála szárad a lelkükön ezáltal.
Nekünk az igazságnak fontosabbnak kell lennie mint a költségeknek.Így az ügy ránk tartozik mert Magyar gyerekek haltak meg.Az azeri ügye nem a mi asztalunk ,és annak költségei nekünk csak balansz .Az Írek és az Azeriek jelenleg egy nívón vannak.Saját gyilkosukat védik .Teszik ezt úgy hogy jogszabályokat szegnek meg ,vagy kis kapukat használnak, de a becsületes utat mindenképpen kerülik.A jogot igazítják a helyzethez.És még is minket rónak meg miatta
A pitonos példa akkor volna helyes, ha a baltást az örményeknek adjuk ki.Most vissza adtuk az egeret az egereknek.De ez csak nézőpont kérdése.A piton és az egér is ösztönősösen cselekszik és ehhez térre van szüksége.A kérdés sokkal inkább az ,ki rakta a pitont az akváriumba???Vagyis ki alakította ki azt a helyzetet, amihez a baltás gyilkosság vezetett.

ítélet 2012.09.04. 17:47:03

@Counter:
Nem hiszem.A szabályzás egyértelmű a célja az hogy az elítél saját kultúrkörben lehessen és vissza lehessen illeszteni a társadalomba .Ez a cél de ezt kijátsszák, úgy hogy jogszabályokat szegnek meg ,vagy kis kapukat használnak, de a becsületes utat mindenképpen kerülik.A jogot igazítják a helyzethez.Beláthatnád hogy ez nem tisztességes.Kicsiben ezt csalásnak hívják és büntetik mert nézik a nyereség vágyat .

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 17:49:04

@ítélet: Ne hidd.

Én sem hiszem, hanem tudom.

Meg lehet nézni az egyezményben, amit mi is aláírtunk, és amit ezért ismernünk kellene.

A magyar kormány meglepődött, hogy labdarúgó-mérkőzésen gólt fejeltek neki, és reklamál, hogy labdarúgásról volt szó, nem labdafejelésről.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.04. 17:51:51

@ítélet: A terrárium nem akvárium ;-)

Nekünk tudnunk kellett, hogy kegyelmet adhatnak: benne van az egyezményben, amely alapján alkudoztunk, hogy megtehetik.
Tudnunk kellett, hogy reális az esélye annak, hogy megadják: van egy nagykövetségünk Bakuban, amelynek feladata az információgyűjtés. És van örmény lobbi Magyarországon, akik szóltak. De meg sem akarta hallgatni őket a kormány, vajon miért.

Tehát volt a kezünkben egy egér (a rab), és kérte tőlünk a piton (az azeriek). Mi betettük a terráriumba (átadtuk), és meglepődtünk, hogy a piton megette (megkegyelmezett). Majd most azt mondjuk, hogy a megevéshez (kegyelemhez) semmi köze annak, hogy betettük a terráriumba (átadtuk).

dr. mesterséges színezék 2012.09.04. 20:49:06

@ítélet: "Te pont egy olyan focidrukker féle ember vagy"

Ha minden értékelésed ilyen sikeres, javaslom, kérj segítséget egy gyengánlátótól az úttesten átkelésnél.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.04. 22:05:25

@dtomika:
Tompika!
Szerintem IQ kérdésben ne nyilatkozzál inkább játszál a csigácskával jó?

ítélet 2012.09.05. 01:11:07

@Counter:
Igen terrárium, rosszul idéztelek:)
A szimbólumok amiket használtál a magyarázattal már érthetőbbek.De szerintem ez vitatható mint minden hasonló ügy.Vitatják is. Pl az Írek a gázoló kiadásának szükségességét.Pedig egyértelmű mi lenne a tisztességes.De hát a politika már csak ilyen.Ha vitatható én nem akarom a vitát miden áron megnyerni.
Így el tudom fogadni hogy ez hiba volt.De én azzal kezdtem az első bejegyzésemkor ,hogy nem az zavar hogy hiba e vagy sem .Hanem hogy sokan ebből arra következnetek, hogy a kormánynak menni kell.És nem tesznek különbséget az olyan hiba mint pl deviza hitelbe hajszolása az embereknek(meg több tucat egyéb) és a mostani között.Az egyik súlyosan legyengítette a nemzetett a másik felbosszantott kb x örményt a 3 millióból .
És most akik akkor hallgattak vagy éppen előnyét élvezték az ország tönkretételének.Politikai csoportokban és eféle fórumokon osztják a észt ,szimplán gyűlöletből és (vagy)politikai érdekből.Felfújják ezt az ügyet idehaza,és a kb 1 hetes sztorit ami néhány ideges örmény reakcióból állna csupán ,meglovagolják és ez szerintem károsabb mint maga az egész ügy(ránk nézve)Ha !!!!pénzt kaptunk ezért , az az ország gazdasági érdekeit szolgálja.A kemény valóság akár ez is lehet. .Akkor az azeriek nem voltak diszkrétek .Ezen az alapon(háttér alkuk) Amerikának soha nem lenne regnáló elnöke.Ja hogy ez nem tisztességes.Lehet.Mint ahogy az ír gázoló "bujtatása" sem az.Bár ott tartanánk hogy annyira sikeres és tisztességes kormányaink lennének hogy ez verje ki nálam a biztosítékot.

ítélet 2012.09.05. 01:21:35

@Counter: A lenti idézetet most ollóztam ki egy fentebbi egy kommentből :Ez is probléma .Csak ez politikailag nem kifizetődő téma Pl a Demokratikus kartának.Ez a képmutatás, és a hazám semmibe vétele zavar.Hogy megalázzák magukat helyettem is néhány szavazatér.A politikai súly vissza nyeréséért .De azért amiért valóban harcolni kellene azért nem tesznek semmit, mert az az őket irányító pénzelő csoportoknak nem tetszik.Ha csak minden örményekkel kapcsolatos mondatra jutna egy szó Erdélyért ,nem lenne ennyire büdös.

"Én meg Erdélyben éltem, ahol most zárnak börtönbe embereket, mert visszadták a magyar iskolát a magyaroknak, elveszik tőlünk az iskolát, nacionalista tisztogatás folyik, mi pedig egy szót sem szólva erről, bocsánatot kell kérjünk a világtól, mert az azeriek kiengedték a gyilkosukat, ígéretük ellenére."

ítélet 2012.09.05. 01:41:06

@dr. mesterseges szinezek:

A nézés és látás között is van különbség.De a írott szövegből személyiségrajzot készíteni még inkább más.így nem sok hasznát veszem a tanácsodnak.De talán magadra szóltál.Mert ha látnál, akkor olvasni is tudnál .És én azt írtam politikai értelemben!!!!Tehát! -Rögtön Orbán pribéknek titulálsz mert valamiben osztom a véleményüket.Ezt a magatartást általában a gyűlölet diktálja .Tudod kicsit olyan náci dolog ez."Aki nincs velünk ellenünk van"(elfogultan viselkedsz ,mint ahogy a foci drukker sem látja a másik csapat erényét mert érzelmek vezérlik ,te is mindent amit a jelenlegi kormány tesz haraggal közelítesz)Tanuld meg hogy nem kell mindig teljes súllyal egy lábra nehezedni!Ahhoz hogy lépni tudj a két lábad értelmes kombinációjára van szükséged.
De csak hogy lásd.:)Személytelen ,rövid hozzászólásaid ,melyek felületes olvasás után születnek ,számomra azt az érzést keltik mintha dolgoznál .Ergo fizetett megbízott kommentelőnek tűnsz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.05. 07:45:47

@ítélet: Nos, akárhogy is nézzük, ez az átadás-kegyelem ügy egészen biztosan sérti a magyar szuverenitást (a mi ítéletünk és az ő kegyelmük viszonya miatt).
Egészen biztosan sérti Magyarország jó hírét (bár az azeriek sárosabbak). Különféle nemzetközi szervezetek akkurátusan úgy fogalmaznak, hogy "minden olyan cselekményt" ítélnek el, blablabla. Azaz nem csak az azeriekét.
De én nem vagyok hajlandó Azerbajdzsán jó híréért aggódni, nekem Magyarország a fontos. Magyarország pedig nem makulátlan.

A gazdasági előny meg egy kárhoztatott devizahitel volna, baszki. És még az sem biztos.
(Ha meg kormányközeli cégeket pénzelnek, azzal meg az ország költségére hizlalják a jobboldali holdudvart, az meg mi?)

dtomika 2012.09.05. 08:01:56

@Di622: Ahogy jössz ki az oviból majd ideadod

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.10. 06:32:02

Nem hiszem, hogy OV-t átverték. Szerintem pontosan tudták, hogy mi lesz, ha kiadják a faszit.

Éhes_ló 2012.09.11. 07:03:23

Egy hét alatt lecsengett a hisztériátok.
Gyenge meló, vagy csak nincs több lé?

dr. mesterséges színezék 2012.09.11. 13:53:55

@Éhes_ló: Minden OK, csak a lószar szaga ne volna.

Mindenesetre ulláccik, a Fidesz vezérkarában számos hülye van, csak Viktor villamos.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F09%2F11%2Forban_dontott_a_baltas_gyilkos_kiadatasarol%2F

Éhes_ló 2012.09.11. 15:14:55

@dr. mesterseges szinezek: itt és még pár post alatt ragozhatjátok, de értelmetlen.
Mára mindenkinek sikerült megértenie még a magasságos ejrópában is, hogy jogszerűen jártak el buktorék és a gebasz (évszázadok óta) a Kaukázus környékén van, ahol mind az örmények, mind a többiek sokat tettek a békétlenség elmélyítésére.

Sajnálom, hogy ezt nehezen sikerül az itthoni ballibant tábornak megértenie, vagy inkább nem is megértenie, hanem kihagynia mint politikai hisztériakeltési lehetőséget.
Arra tanulságos volt, hogy ismét láthassuk a kettős mércéteket, amikor gyilkos és gyilkos, áldozat és áldozat között származási, faji, etnikai, vallási alapon tesztek különbséget.

Ez az igazi mélység.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.11. 15:19:30

@Éhes_ló: Senki nem vitatta, hogy jogszerűen zajlott az átadás.

dr. mesterséges színezék 2012.09.12. 13:14:35

@Éhes_ló:

A szalmabábu érvelésedre a kurta választ leírta fentebb Counter.

Erre meg: "a gebasz (évszázadok óta) a Kaukázus környékén van, ahol mind az örmények, mind a többiek sokat tettek a békétlenség elmélyítésére"

ízlelgesd Viktor gondolatát (aláhúzás tőlem):
"Safarov ügyében nem a Fidesz elnöksége döntött, hanem összkormányzati öntés született, és _számoltak_a_várható_következményekkel_"!

Éhes_ló 2012.09.12. 21:12:02

@dr. mesterseges szinezek: nos érdekelnének ezek a "következmények",
ami miatt itt picsogtok egyre csökkenő intenzitással.
süti beállítások módosítása