HTML

Facebook

...és még annyit, hogy

Ami eszembe jut, mert nem kell mindig tematikusnak lenni.

Társadalom

Bejegyzések

Friss topikok

HTML doboz

 

2009.06.01. 13:30 Zsoolt

VIP Vágta

 

Tavaly még voltam a vágtán, és már akkor is nagyon bántott valami, de adtam nekik egy évet, hátha tanulnak.
 
Idén már ki se megyek, és nem csak az eső miatt.  
 
Nekem pedig el lehetne adni ezt a Nemzeti Vágtát. Tetszik az ötlet, még akkor is, ha olasz import, és nem feltétlenül tartom a lovat rossz választásnak. Kicsit avittas ugyan, hogy lovas nemzet lennénk, de nekem belefér egy olyan jövőképbe, ahol zöld dombok és szélerőművek között  a kék túra vonalához hasonló módon akár lóháton is be lehet járni az országot.
 
El tudom képzelni Magyarországot, mint egy békés hobbitfalvát, a föld mélyén lévő hőforrásokból nyert fűtésrendszerrel, menő, modern mezőgazdasággal, vagy legalábbis valami nagyon zöld technológiával, élhető vidékkel és mutatóba egy nagyvárossal, Budapesttel. Ehhez szerintem minden természeti adottságunk megvan, már csak a humán oldala (józan ész) hiányzik a dolognak.
 
Ebbe a képbe éppen jól beleillene a Nemzeti Vágta, ami egy létező világot képvisel/reklámoz az ország belépőkapujában, Budapesten. Még azt is megélnénk, hogy az egész nem hagyományőrzés (ami nekem múltidézést jelent), hanem egy élő kultúra éves ünnepe lehetne a dolog.
 
Most azonban hagyományőrzésről van szó és a huszármentével együtt sajnos egy másik máig élő hagyományt is megjelenítünk a Nemzeti Vágtával. Az elitizmusét. Tavaly még a szervezők figyelmetlenségének tudtam be, hogy a rendezvény a VIP vendégeknek felállított lelátón lévőkön kívül gyakorlatilag az első sorban állóknak élvezhető, a többiek kb. a kivetítőn nézhetik, de idén már vérforraló az egész. Gondoltak persze a nézőkre….lehet venni ülőhelyet, ha jól emlékszem az első napra 5.000 a másodikra 10.000 a harmadikra meg 15.000 Ft-ért. Gratulálok!!
 
Ehhez már csak az hiányzik, az lenne igazán hagyományőrzés, ha pár celeb-lovas amúgy türelmetlenségében végigvágna a (paraszt/proli) nézők némelyikén a pálcájával, ahogy Széchenyi tette az út mellett álló zsidóval.
 
Vevő lennék a Nemzeti Vágtára. Napi 3.000-ért, a pályát stadionszerűen kívül és belül is körbeölelő fedett lelátókkal.
 
Ja, hogy akkor mit adunk a VIP-nek? Mert itt van ám a kutya elásva! A VIP-helyeknek, jegyeknek, belépőknek ugyanis sosem az a funkciója, hogy tulajdonosának jó legyen. A lényeg abban van, hogy a többieknek (parasztoknak, proliknak, de hívhatjuk népnek, sőt nemzetnek is) szar legyen. Mert csak akkor ér valamit a VIP belépő, ha a pórnép két órát áll sorban. A VIP jegy attól jó érzés a Forma 1-en, hogy én látom, amit más nem, és bizonyára így lehet a Nemzeti Vágtán is, ami így megint nem egy egyesítő dolog, a mi közösségünk kifejezője, hanem újabb jó alkalom arra, hogy kettészeljük magunkat a Valakikre és a Senkikre.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország nemzeti vágta vip lovasnemzet


A bejegyzés trackback címe:

https://annyit.blog.hu/api/trackback/id/tr221156767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása