HTML

Facebook

...és még annyit, hogy

Ami eszembe jut, mert nem kell mindig tematikusnak lenni.

Társadalom

Bejegyzések

Friss topikok

HTML doboz

 

2013.07.24. 08:55 Zsoolt

Trafikmutyi és az árjásítás

"amikor megtudták, nem nyertek, bejött a boltba egy húszas évei végén járó férfi, és közölte, ő igen." - (forrás)

Egy gyerekkori film élményem jutott eszembe erről a jelenetről, amikor a nyertes pályázó megjelenik a kisemmizett trafikos boltjában.

Olyan 13-14 éves koromban az iskolatévé délutáni adásában láttam egy cseh filmet. Azóta is keresem, ha valaki ráismer a leírásból a filmre, írja meg legyen szíves nekem a címét kommentárban. (köszönöm)

Szóval a film azt hiszem Prágában játszódott a német protektorátus idején. Egy sikertelen ámde igen ambiciózus fiatalemberről szólt, aki úgy érezte, hogy megfogta az isten lábát, amikor a hatóságok neki utalták ki egy idős zsidó hölgy belvárosi méteráru boltját az árjásítás jegyében. Magabiztosan, tervekkel tele ment átvenni a boltját, ám azzal szembesült, hogy az idős, szinte teljesen süket néni semmit sem tudott az egész árjásításról és értetlenkedve kérdezte mit keres a fiatalember a boltjában.

Volt ott egy ismerőse a néninek a boltban, aki nagyon is értette miről van szó. Körbevezette a fiatalembert, kihúzogatta a szinte teljesen üres fiókokat és megmutatta, hogy itt ugyan nem talált zsíros falatra, a szerencsétlen néninek ez az egyetlen vagyona, a kis üzlete. Az élete inkább, mintsem az üzlete lenne. Ha nem akarja megölni, hát húzza ki mellette segédként azt a kis időt, amíg az asszony meghal, aztán csinálhat az üzlettel, amit akar. A fiatalember megsajnálta az idős hölgyet, képtelen volt kiűzni az üzletéből. Elkezdett egy kettős játékot.

Minden nap úgy ment haza, mint boldog újdonsült bolt tulajdonos, a felesége nagyon büszke volt rá, tervezgetett már ő is, mit kezdenek az ölükbe hullott szerencsével. A férfi nem mondta el neki azonban, hogy nem vette át a boltot. Hallgatott az idős nő barátjára, és beállt hozzá segédnek, miközben papírja volt arról, hogy övé az üzlet. A film egyik drámai csúcspontja volt, amikor a feleség egy hirtelen jött ötlettől vezérelve belátogatott ura boltjába....innentől nem spoilerezek, ha valaki ráismer a filmre és elárulja a címét én is megnézem még egyszer, mert nem emlékszem a végére.

Az jutott eszembe, vajon az újdonsült trafik tulajdonosok közül, hány olyan lehet, akiket megérintett azoknak a sorsa, akiket most mindenféle valódi piaci verseny nélkül kiütnek a tulajdonukból?

Számomra a trafik történet egy döbbenetes látlelete ennek az országnak. Hogy simán van 5000 olyan ember, akik szemrebbenés nélkül kiforgatnak másokat a tulajdonukból és ezt képesek messziről is jól látható barna (a színválasztás találó) logóval cégérként hirdetni. 5000 mini terror házát jelöl a T betű ezekben a logókban, azt a sajnos most már hagyományosnak tekinthető magyar szokást, hogy itt a saját teljesítményre képtelen kisember az állam segítségével kisemmizi a másik kisembert. És ennek logója most ott lóg minden sarkon az arcunkba...élvezzük együtt a látványt...

ps.: az érkező kommentároknak hála rátaláltam a filmre. Kis kereséssel meglett a magyar verzió is (köszönöm!):

 

217 komment

Címkék: trafikmutyi árjásítás


A bejegyzés trackback címe:

https://annyit.blog.hu/api/trackback/id/tr525422539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scan Dal 2013.07.24. 23:11:47

@Jhonnyq:
Filléreken vett seggnyalók. Nem is Trianon a tragédia, hanem ez az ingyenélő ostobácska munkakerülő réteg. M.o szégyenei.

Jhonnyq 2013.07.24. 23:16:15

@MetroGoldwinMayer: " Én abszolút helyeslem a trafikmutyit. Rossz ajtón kopogtatsz."

Tudod a legszebb mikor a tolvaj és a bérencei nevén nevezik a dolgokat...
Ez az egy dolog amiben jobb vagy Lázárnál...

Egyébként meg ,hogy rohadnál meg te is hazaáruló tolvaj paraszt...

Scan Dal 2013.07.24. 23:17:33

@MetroGoldwinMayer:
Honnan vetted azt a számot? Javaslom vegyülj el kicsit a nép körében, meg fogsz lepődni miket mondanak, special nincs is olyan aki mellettetek szólna, de ha járáshibád netán nem teszi ezt lehetővé akkor meg tűnődj el kicsit azon ki mindenkit néztek semmibe sértettek meg semmiztek ki tették nehezebbé az életét, aztán reménykedjééé, hogy matematikából mindenki bukásra állt, továbbá vak is süket is és főleg el ne hidd már a "kutatók hülyeségeit, amelyek ha felteszem nem Kuba.tov listából kérdezgetnek, akkor sem hihetők mivelhogy...no rád bízom célszerű-e kitárulkoznia manapság bárkinek is. Ugyan már..

J.László 2013.07.24. 23:19:01

@Jhonnyq:
OK, írtam a címedre. Egy láda Dreher.

Jhonnyq 2013.07.24. 23:23:36

@J.László: Ritkán használom ezt a "dumát" de korábban úgy adtad itt a kurva okosat,meg a kultúrtáltat mint amennyire nem vagy az...

Már annyira megszoktad Orbán számodra imába illő gondolkodását,hogy te is azt hiszed neked mindent lehet de másoknak semmit.
Valami kurva nagy álomvilágban élsz de most szólok, minél később ébredsz fel annál fájdalmasabb lesz az ébredés.
Ebben pedig én fogadok veled...:)

Scan Dal 2013.07.24. 23:23:49

... továbbá.... akinek csepp esze is van már látja, itt semmiben sem lehet eztán megbízni, ha így marad... a nyugdíj alapja már nem a befizetés, visszafelé törvénykeznek, bármit kisajátíthatnak, s meg is teszik, egyszóval...ez sem nem magyaros sem nem nekünk való. Harcoljanak a gumiszobába az én pénzemen... a gyagyások.

J.László 2013.07.24. 23:25:21

@Jhonnyq:
Ne terelj. Beszéljük meg a fogadást.

Jhonnyq 2013.07.24. 23:26:29

@J.László: A fogadást természetesen állom...

Jhonnyq 2013.07.24. 23:28:13

@J.László: És abban is biztos lehetsz,hogy meg is kapod ha nyersz...
Valamiért nem aggódom...:)

Scan Dal 2013.07.24. 23:28:37

A tematikához pedig egy magyar népibölcsesség:
" Ebül szerzett jószág ebül vész."
-nehéz álmok lehetnek s az a sok stressz. :-)
Jó éjt!

Szociknak vége 2013.07.24. 23:30:07

@Scan Dal: Nem járok rossz társaságokba.

J.László 2013.07.24. 23:31:38

@Jhonnyq:
Nem itt állod, hanem válaszolsz az e-mail-emre, amit írtam neked.

Jhonnyq 2013.07.24. 23:32:28

@Scan Dal: Igazad van...
Tudod én meggyőzhető lennék akár Orbán által is,hogy jó irányba megyünk.Nem "csakazértis" nem szeretem őket.Elfogadnám Orbánt 20 évre is ha VALÓBAN jobban mennének a dolgok.
De nem megyünk csak visszafelé,egy olyan világba.egy olyan rendszer felé amit egyszer már 89-ben leváltottunk.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.07.24. 23:34:37

@christophe: na persze. 5 évvel ezelőtt már belekóstoltál privátban, milyen is cigi nélkül boltot üzemeltetni, mi? és szerinted ki hiszi el, hogy a kedves ismerős 9 nap alatt úgy belerokkant a bevételkiesésbe, hogy kirúgta a fél bandát? ne röhögtess már.
(lelkivilág, így mondjuk. a francia jobban megy?)

J.László 2013.07.24. 23:41:20

@Jhonnyq:
Rendben, akkor ahogy megbeszéltük. Májusban jelentkezem a nyereményért...

úgyiselfelejtem 2013.07.24. 23:45:39

Nemigen olvastam, ezért leírom: ez egy kicsit tovább mutat a saját embereknek juttatott koncon. Ez már a választási kampány része.
A trafikosok "önként" fogják teljes erőből a fideszt reklámozni, különben elveszik tőlük a boltot. Az oda járó (nem blogoló/kommentelő) egységsugarú emberkék meg csak azt látják, hogy hű de fasza az ország. És elhiszik.
Az ellenzék meg hirdethet a lecsökkentett kampánypénzéből. Talán telik majd városonként 1 óriásplakátra...

A trafikosok meg "hazaszeretetből" 20 évig reklámoznak ingyé'

Jhonnyq 2013.07.24. 23:58:52

@úgyiselfelejtem: akár így is lehetne de nem így lesz...
Annyi emberen,családon,társadalmi csoportom mentek ezek át,hogy semmi nem menti meg őket se a fizetett bérencek se a kurva TV reklám ami most is épp megy a Tv-ben:)

christophe 2013.07.25. 00:10:19

@droid_:mon français va très bien, je te comprends pas on voit bien que tu connais rien du sujet, pourtant tu fais des remarques tout à fait débile, sans avoir des raisonnements valables.
A franciàm rendben van,amit nem èrtek,làthatoan nem èrtesz a tèmàhoz,idiota megjegyzèseket teszel,mindenfèle èszèrv mellozèsèvel.
Az meg hogy mit hiszel el ès mit nem...

kivisziat 2013.07.25. 00:16:15

Jhonnyq 2013.07.24. 23:58:52

Hát azok nem is, hanem a Mesterházyk, Bajnaik, Karácsony Gergők, Gyurcsányok (& Co.) mentik meg őket. Meg persze a kurvaokos Jhonnyq-k, akik ezt előszeretettel hagyják figyelmen kívül. :-)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.07.25. 00:16:20

@Marcell Varga: "Kisebb településeken van ahol nincs,aki pedig másik városba megy cigiért,mást is vesz,szóval a kisbolt bezárhat augusztusban."

képzeld már bele magad egy értelmes ember helyébe, csak egy percre. eddig a sarokra jártál a kisboltba vásárolni, ott vetted a cigit is. mostantól a városba kell menni a cigiért. mit teszel? a) naponta átjársz a városba és ott intézed a bevásárlást a cigivel együtt, időt-pénzt nem kímélve. b) továbbra is a sarokra jársz a kisboltba, mert közel van, és kell a friss kifli minden nap, így hamar elintézed, ahogy eddig is. és amikor a városban jársz, veszel egy karton cigit, hazaviszed, szívod 2 hétig. jól gondolj bele és ne feledd, egy értelmes ember fejével kell gondolkodnod, nem a sajátoddal!

fermion 2013.07.25. 00:19:00

én vitába szállnék azzal a kijelentéssel ,hogy a fidesz kommunista rendszert építene vagy maguk is azok lennének.
Azok akik a fideszben vannak és a kádári rendszerben a "kommunistákhoz" álltak ,nos ők abban a rendszerben is elvtelen csak haszonlesésből tették azt hisz ezeknek sose volt semmilyen elvük csak egy hogy lophassanak a nép közös vagyonából.Kádár legnagyobb hibája az volt ,hogy hagyta felhígulni a pártját ezekkel a mocskokkal.Nem vagyok kádár fan de neki legalább volt valami elve !
Sajnos a magyarok többsége haszonleső és élvezi ha neki a kapcsolatai révén 1ft-al is többje lesz mint a szomszédnak.......ezt is lehet tudni honnan származik:a paraszt mikor bekerült a városba és tanult vagy a gyárban dolgozott nem vált igazi városi polgárrá hanem megmaradt a paraszti mentalitása hisz ebben nőtt fel.A gyári proli sose irigykedett a másik városi prolira hisz mindketten panelben nőttek fel ........
Attól ,hogy valaki diplomát szerez nem lesz tőle más ,mert akit parasztnak neveltek az az is marad!
szép példa erre a fideszesek vezére vagy bármelyik kollégiumi szobatársa!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.07.25. 00:26:06

@christophe: ha a kisboltok bevételének felét elviszi az 5000 trafik, akkor heteken belül feleződik a kisboltok száma. figyelni fogok, meglátjuk.

fermion 2013.07.25. 00:58:59

@tobeor: ez a megoldás amit te teszel de ne is álmodj ettől a népségtől ,hogy valaha is megmernék ezt lépni amit te!
Jó látni ,hogy millióból 1 van aki használja is az agyat.......bár lehet azért ,mert neked van!:)

vkaresz6 2013.07.25. 01:35:31

Még nem volt itt semmiféle trafikbotrány. az majd csak most fog következni Van egy ismerősöm akinek élelmiszer boltja van 2 utcára tőle nyitott egy trafik meg egy élelmiszerbolt. A forgalma kevesebb mint a felére esett így a boltjának pár hónap alatt vége.
Most fog jönni egy szép kis csődhullám sok sok tönkrement család és még egy nagy rakás hitel is be fog dőlni. a trafik botrány még épp csak kezdődik.

inebhedj - szerintem 2013.07.25. 02:34:44

@droid_:

Nem tudom, én nem vagyok rászokva, és nem tudom, hogy kell rászokni.

A másikban nem értünk egyet, demagógia egy értelmetlen szabályozásnak engedelmeskedők akadályoztatását a szabályozás indoklásául felhozni.

Darkcomet 2013.07.25. 06:53:32

A film címe: Üzlet a korzón.

nu pagagyí 2013.07.25. 06:58:42

Van ennek a trafikügynek előnye is. Innentől világosan be lehet azonosítani a vazallusok egy csoportját. Arcot kapott a diktatúra, így könyebb lesz pofon vágni. Az is kiderült, mi van a szép nemzeti szlogenek mögött. Szimpla haszonlesés.

Lajosforras 2013.07.25. 07:07:34

ráadásul 10-ből 7 trafikban kereskedelmi analfabéta dolgozik. nem ismerik a saját portékájukat, nem tudnak pénztárgépet kezelni, 10.000-ből 8360 ft-ot visszaadni. és ugyanennyi boltban csak cigi van. nulla forinttal belevágtak, a cigit adják bizományba is gondolom... lesz itt pár cégbukta hamarosan.

koborvadász 2013.07.25. 07:27:57

@Mr. Waszabi: Választás? Jövőre? Hm?!
Ez a gecimaffiafideszbagázs, elcsalja a választást.

Vagy ami még szebb, választások előtt a 2/3-ra hivatkozva alkotmányt módosít, törvénykezik, aminek a végeredménye, hogy többé nem lesz választás.

Amúgy az összes fideszfasz elhúzhat a jó édesanyjába!

Rasszista, fasiszta, kirekesztő dumájuk. Egysíkú látásmódjuk.
Aki nem fideszes az mszp-és és nem is magyar.

B.B/alias B.B · http://libero.blog.hu/ 2013.07.25. 07:28:18

Az vót már, hogy:
J.László, J.László, neked bizony a kurva anyádat!

koborvadász 2013.07.25. 07:44:33

@MetroGoldwinMayer:
Jól gondolod!
A fidesz szavazó negy része egyszerű, könnyen megvezethető a másik része kapcsolatai miatt szavaz a fideszre, mert úgy jut pénzhez.

Sötétek vagytok, uszítók, hazugok, buták.
Tényeket nem láttok, megtagadjátok.

Igazi magyarok vagytok akik soha sehol nem tudtak összetartani, semmilyen körülmények között.

2013.07.25. 07:48:46

@roli101: Ez így szép levezetés, csak:
A komcsi időben mindenki megtudta venni 150.-ért és nem halt éhen még ha nem is volt minőségi , a "kapitalista" rendszerben pedig a többség eszi a 90.- es rothadtat, az árja pedig megengedheti magának a 250.-est. Szóval OK, hogy szabadság van, meg mehetünk külföldre, meg választhatunk jó és rossz között és van minőség... De ezt csak a trafikosok rokonai tehetik meg valójában, mert nekik telik erre.

nu pagagyí 2013.07.25. 07:59:35

@kivisziat: Csak egy kérdés lesz: Európa, vagy Ázsia. Neked is erre kell választ adnod.

nu pagagyí 2013.07.25. 08:05:20

@J.László: Csak nem Te vagy a műkörmös paraszt, hogy így felhúztad magad?

Az a baj, hogy "műparasztjaink" leginkább földalapú támogatást termelnek a földjeiken, az viszont ehetetlen.

Navtsi Ylahor 2013.07.25. 08:15:13

Szerintem ma ebben az országban nem él olyan ember a "győztes" oldalon, akiben az együttérzés halvány fénye is pislákolna! :(

Navtsi Ylahor 2013.07.25. 08:28:16

@nu pagagyí: de mennyire, hogy így van :(

indapass90210 2013.07.25. 08:35:49

Ha már trafikügy, azért az mekkora volt, amit Csányi mondott:

"Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól elintézte a trafikügyet"

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.07.25. 09:04:05

@J.László: hogy te mekkora egy primitív tahó vagy. Tipikus fidesz szavazó, fasiszta-kommunista-nagypofájú keverék.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.25. 09:12:28

"Az jutott eszembe, vajon az újdonsült trafik tulajdonosok közül, hány olyan lehet, akiket megérintett azoknak a sorsa, akiket most mindenféle valódi piaci verseny nélkül kiütnek a tulajdonukból?"

Ilyet nem nagyon találsz, mert valószínűleg ezen újdonsült trafiktulajdonosok közül csak az nem Fideszes vagy rokon/haver, aki valami olyan kistelepülésen kapta, ahol amúgy sincs forgalom.

A többi meg gátlástalan. Én elgondolkodtam azon, hogy ugye voltak a fasiszta és a komcsi diktatúrák, mikor megbuktak ezek, jó esetben a vezetőket megbüntették (nyilván 90-ben ez nem történt meg), de ott volt sok százezer, sőt akár több millió ember, akik mások kárára, saját érdekükben kiszolgálták a rendszert. Sőt, olyanok is voltak, akiknél nem elég jó szó a kiszolgálás, hanem éppen hogy önérdekből és mások kisemmizése érdekéből még a rendszer hatalomra jutását és megerősítését is támogatták. Igazság szerint mindezeknek az embereknek a rendszer bukásakor ugyanúgy lógniuk kell. Így nyilván a mai narancskomcsi rendszer ha bukik, teljesen jogos lenne, legalábbis morális szempontból, ha ez az 5000 ember büntetést kapna, de továbbmegyek, az összes irigy, piac ellenes prolit, aki hatalomra juttatta őket, szintén valamilyen módon büntetni kellene. A probléma az, hogy ha idáig eljutunk, akkor gyakorlatilag a lakosság fele büntetést érdemelne, na de azt már mégsem, sőt az 5000 is erős túlzás lenne. Morálisan azonban mégiscsak büntetést érdemelnének, legalább azt, hogy valahogy belássák, milyen káros amit műveltek.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.25. 09:16:42

@droid_:
Rád tényleg illik a neved, javaslom másodnicknek a duplagondolt, mert nálad nagyon jól működik.

Figyelj, baszki, ha egyszer egy helyen meg tudok venni mindent, legyen ez mondjuk a tecsó, akkor ott megveszek mindent, és a kisboltba csak sürgős esetben ugrok le. Már csak azért is, mert a tecsó valószínűleg olcsóbb is. De ha nem is mindent veszek meg, alkalmanként veszek valamit, ha már ott voltam, mondjuk kenyeret, és akkor már nem kell megvenni a kisboltban, tehát mindenképpen forgalom csökkenést eredményez.

Tudom, nehéz megértened az összefüggéseket, ha egyszer egyetlen célod a komcsi elvtársaid mosdatása, de ettől még képzeld el, létezik egy igazi valóság, amitől sikeresen eltávolodtál az agymosás hatására, talán egyszer meg fogod ismerni.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.25. 09:19:16

@droid_:
"ha a kisboltok bevételének felét elviszi az 5000 trafik, akkor heteken belül feleződik a kisboltok száma."

Ami természetesen nem igaz, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy az első rossz hetek után bezár mindegyik, amelyik ellehetetlenült, még az is lehet, hogy bíznak és várnak, hátha mégis megbuknak jövőre a komcsik.

6EQUJ5 2013.07.25. 09:22:08

Hirtelen milyen fontos lett a kisember a ballib oldalnak. Őseik államosítottak,terrorizáltak,kifosztottak,eladósítottak,hazudtak éjjel-nappal,most meg uszítanak néhány általuk messzemenőkig lezézett boltos miatt,akiktől egyébként semmilyen tulajdont nem vettek el,szimplán nem árulhatják ezt a terméket,ahogy mondjuk benzint vagy gyógyszert sem árulhat mindenki. A világ erre haladt és segíteni kell azoknak,akik emiatt most nehéz helyzetbe kerültek. De kisemberek ellen folyamatosan uszítani, csak mert nyertek egy pályázaton, ez egész egyszerűen gusztustalan. Még ha a pályázat lebonyolítóit kritizálnák, az elmenne, de az,hogy válogatás nélkül rágalmaznak mindenkit, az már nagyon alpári és primitív.
Remélhetőleg 2014-ben végleg meg fog bukni ez az átlátszó,kirekesztő,uszító mentalitás!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.07.25. 09:22:43

Valahol olvastam azt a történetet, hogy a negyvenes években két falusi bement az előljáróságra, hogy megkérdezze: igaz-e, hogy most akkor teljesen jogos megverni egy zsidót, az új törvények szerint?

Végülis nem kérdezték meg az elöljárót, csak a kapuban álló csendőrt, aki biztosította őket, hogy igen, mostantól meg lehet verni egy zsidót, ez az új törvény.
És a két atyafi boldogan ment haza, hogy akkor most ihaj, ők megverik a kocsmárost, aki eddig hitelezett nekik, de most nem akar...

Mert ők törvénytisztelő állampolgárok.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.25. 09:23:27

@abcd1234:
Ne keverd össze a kapitalizmust a narancsos-mutyis-kommunista-államkapitalista rendszerrel, mert nálunk utóbbi van.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.25. 09:24:33

@6EQUJ5:
Ti kommunisták csináltátok ezt azzal, hogy a kisemberek szintjére vittétek a központilag irányított mutyit.

6EQUJ5 2013.07.25. 09:42:58

@Ensiada Arkoveitie: 600-700 baloldalhoz köthető ember nyert a trafikpályázaton. Ha az MSZP jelenlegi támogatottságát nézzük és azt,hogy eleve kevesebb baloldali pályázó pályázhatott,akkor ez nem is olyan rossz arány. Szerintem, ha az MSZP lenne hatalmon,akkor csak és kizárólag az ő embereik nyernének minden pályázaton,mint ahogy ez minden bizonnyal így is volt az ő idejükben. Pénzügyileg majdnem bele is rokkant az ország. Ennyit a központilag irányított mutyiról. Én ezt inkább a Kádári kisember irígységének látom.

blah 2013.07.25. 09:54:38

@6EQUJ5: te rendszeresen eddzed magad, hogy ennyire ostoba legyél?

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.25. 09:55:41

@6EQUJ5:
Teljesen mindegy, hogy hány MSZP-s nyert a pályázaton (habár ezeket a számokat csak úgy ideokádtad hasból), a lényeg a kommunista módszeretek, piacellenességetek, hogy piaci verseny helyett zárt pályázati úton osztjátok ki a bizniszt, ráadásul mindezt szándékosan átláthatatlan módon.

A kádári kisember irigysége pedig abban nyilvánul meg, hogy megszavaztak titeket kommunistákat, hogy elvegyék a burzsujtól (értsd: piaci versenyben működő vállalkozóktól) a vállalkozását, és odaadják a hű elvtársaknak.

vajdasagi 2013.07.25. 10:27:21

@roli101 2013.07.24. 20:00:43:

Hát ez egy nagyon jó összefoglalás volt a piacgazdaságról. Imádtam olvasni (noha azt hinném, hogy én ezt eddig is értettem).

Az itt a baj, hogy a mai vezetőség ezt nem tanulta meg. Pedig okos-tanult emberek. Sokat gondolkodom, hogy vajon azért nem ezt preferálják, mert valódi piacgazdaságban sohasem dolgoztak, vagy mert ott kevesebbet lehetne lopni. Az ilyen "forradalmak" mentén sokkal gyorsabban lehet meggazdagodni mások kifosztásával. Talán ezért tart a "permanens forradalom" - tényleg nem tudom.

Csak éppen eközben a hazánk belegebed. Félreértés ne essék: nem közvetlenül azért gebedünk bele, mert forradalmi úton kifosztunk egyes embereket, vagy rétegeket, vagy cégeket, hanem mert eközben a versenyszellemet ölik ki az országból, és emiatt nem leszünk képesek nemzetközi szinten versenyezni. Persze a közvetlenül kifosztottakat is sajnálom, de igazán ez a járulékos veszteség az, ami tönkretesz minket. Együtt mindenkit: kifosztottat és kifosztót.

Nem is értem, miért nézi ezt az ország birkatürelemmel. Lehangoló...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.07.25. 10:27:45

Minden mutyis bűnös árja
S halálkor a pokol várja?
Uramatyámjézusmárja!
:)

Apropó pokol:

POKOLBA A POKOLLAL!

Pokol az maga a pokol!
Okos ember nem rostokol
Ilyen helyen, ahol tűz ég.
Ide senkit sosem űz Ég,
Hanem csak az önnön bűne,
Mely először kicsi dűne,
Majd domb, ami heggyé megnő:
Cigi, pia, káb’szer, meg nő,
Paráznaság, csalás, harag
Emberből gazembert farag.

Két pofára röhög sátán,
Jön Jézus, kereszt a hátán...
Könnyek, szegek, kettő lator...
Pokolban kezdődne a tor,
Ám a Vér hatni kezd s tisztít,
Okozva ördögi hisztit.
Sötétség bár harcol vadul,
Lélek testből kiszabadul,
S felszáll, hol szivárványív ül…
Van élet a poklon kívül!

„Herr Frady! Sajnos a verséből kimaradt a purgatórium! Ám ami nagyobb baj, hogy nyugdíjasként több időm lévén többet olvasom a Szentírást és döbbentem látom, hogy abban sincs benne!” /Ratzinger bíboros/

„Tisztelt ex-pápa úr! Mielőtt bárki meggyanúsítana, ki kell jelentenem, hogy sem én, sem a niceai zsinat nem vettünk ki semmilyen purga-izét a Bibliából, mert egyrészt már korábban sem volt benne, másrészt soha nem is hallottam róla. Az elmúlt 1676 évben, mióta halott vagyok, valahogy nem jutnak el hozzám a hírek. Nagy néha egy-egy Frady Endre vers. Ez valami felsőbb büntetés lehet?” /néhai Nagy Konstantin, római császár/

„Ne hazudjon ex-császár úr, igenis kivetette! Az ilyesmit és sokkal jobban tudom! Ha meg Frady Endrét kell olvasnia a túlvilágon, akkor mégiscsak kell lennie annak a tisztítótűznek.” Dan Brown, bestseller író/

„Ahol kötelező jelleggel Frady Endrét kell olvasni, az nem a purgatórium, az sokkal rosszabb annál. Az már maga a pokol. Én nem bírnám ki, hogy egy örökkévalóságon át Frady Endrét olvassak, úgyhogy lehet, hogy megtérek. Anyám szerint rám is férne. Már elő is vett egy zsoltáros könyvet, hogy együtt énekeljünk. Hát… nem is tudom… Milyen hely az a purgatórium?” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Jézus, Jézus, sallala, hozsanna, Jézus, Jézus, trallala, hozsanna! Manna az uzsonna! Buli vaaaan! Mennyei ez a hely és nagyon király a szivárvány is!” /Dizmász, a jobb lator/

„Menny, vagy pokol? Esetleg purgatórium? Tényleg olyan lényeges kérdések ezek, amikor csak árnyalatnyiak a különbségek? Jó, vagy rossz? Attól függ, hogy kinek. Eldönthető-e? Ízlések és pofonok. Kinek ez tetszik, kinek az. Örök tűz? Hidegkedvelők nem szeretik, a fázósaknak viszont főnyeremény. A szférák zenéje vajon pop-rock? Netán funky, vagy metál? Esetleg beat? Egy Puzsér nyilván azt is lepontozná. Vajon mindenkinek tetszik-e a szivárvány? Valakinek túl csicsás, másnak meg kevés benne a szín. Jó-jó, Jézus jó volt, mégis keresztre feszítették. Hát érdemes szélsőségesen jónak lenni? Nem nyugisabb a szürke átlag? Merjünk semmilyenek lenni!” /Török Gábor, elemző/

„Én biztos a Mennybe kerülök, mert amikor a múltkor jött értem a főördög, hogy levigyen a pokolba, úgy rúgtam fejbe, hogy a szarva beleállt a hátába. Utána a farkánál fogva megpörgettem és belehajítottam az Androméda ködbe.” /Chuck Norris/

„Jaj, Chuck! Jobban is vigyázhatnál, mert itt repült el az orrom előtt a rusnya fattya! Majdnem orrba rúgott a szőrös patájával! Még egy ilyen húzás és nem foglak beengedni!” /Szent Péter, kapuőr/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2013/07/pokolba-pokollal.html
:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.25. 10:34:26

Megalázó és hazug hasonlat, amit a cikk vázol. Sőt ez a zsidó holokauszt elbagetellizálása.

Ezen az alapon minden törvényi változás miatt kialakult gazdasági térvesztás egyenlő a zsidóüldözéssel? Miféle nyilas hányás ez, ZSOOLT nemzettestvér?

Tanulj tisztességet, kisnyilas, mert ha magadtól nem tanulod meg, majd esetleg mások lesznek kénytelenek belédverni és az esetleg fájni fog nyilasmagyar pofázadotnak!!!

6EQUJ5 2013.07.25. 10:39:00

@Ensiada Arkoveitie: A pályázatok pontozva lettek,annak függvényében,hogy ki mit vállalt és a végén az nyert,aki több pontot kapott. Ha tudomásod van arról,hogy valami visszásság történt,akkor tegyél feljelentést! Egyébként piaci verseny van a trafikok között. Számodra mit jelent a piacbarát módszer? Azt,hogy mindent lehet 300%-al emelni,mint a rezsiköltségeket és ingyen oda lehet adni a nemzeti vagyont a külföldieknek? Az,hogy egy módszer nem szokványos még nem jelenti azt,hogy piacellenes. Egyébként maximálisan egyetértek az elgondolással,ami a trafikok létesítéséhez vezetett. Most sokkal kevesebb fiatalkorút szolgálnak ki,mint ez előtt,ami a jövő nemzedékre nézve nem mellékes,persze 1 is sok,de javult a helyzet, kevesebb tüdőrákos,érszűkületes ember lesz. Talán tőlük sajnálod az egészségüket?
Abban egyetértünk,hogy a kivitelezés nem volt szerencsés.

Lencsés István 2013.07.25. 11:01:17

MAGYARORSZÁG - on nincs , nem volt és nem is lesz trafikmutyi amíg a FIDESZ van kormányon .

szepi79 2013.07.25. 11:04:10

@6EQUJ5: "A pályázatok pontozva lettek,annak függvényében,hogy ki mit vállalt és a végén az nyert,aki több pontot kapott."

aha. véletlenül se az alapján pontoztak, hogy ki kinek a kije.

"Ha tudomásod van arról,hogy valami visszásság történt,akkor tegyél feljelentést!"

remélem, azt azért belátod, hogy arra kurvára ügyeltek, hogy nehogy bele lehessen látni a nyertes pályázatokba. még a végén tudomásra került volna a visszásság.

"Most sokkal kevesebb fiatalkorút szolgálnak ki".

Nemcsak fiatalkorút, felnőttet is keveset szolgálnak ki. Már az új trafikokban. Hirtelen nagy igény fog keletkezni a csempészcigire, és aki azt árulja, majd biztos jól nem fog adni kiskorúnak. Mert erkölcsös. Tulajdonképp nem is a haszonért árul, hanem kötelességtudatból.

vajdasagi 2013.07.25. 11:09:21

@6EQUJ5: "A pályázatok pontozva lettek" Szégyelld magad! Pénzért írogatsz ilyeneket, vagy szemellenződ van, ami nem keresztül nem szűrődik át semmi Fidesz-gazemberség. Hiszen senki semmit nem láthat: sem a nyertes pályázatokat, sem a veszteseket. Van az a pénz, amit Neked fizetnek, amiért megéri hazudozni? Ez a NER???

koborvadász 2013.07.25. 11:28:43

@Lencsés István:
Lencsés István nem volt, nincs, nem lesz.

Csak egy elmehunyt Troll!

koborvadász 2013.07.25. 11:30:57

Ennyi fideszbérenc tollnokot még egy cikknél sem láttam.

Jól keresnek ezzel.

Drága a temetés!

genyamagyar 2013.07.25. 11:44:42

Ma reggeli TV2 riport, illetve mai Metronom újság: az a terv, hogy a fiatalkorúak ezután csak szülői felügyelettel mehessenek szórakozni. (Pl. diszkóba) Be sem léphetnek majd, csak szülővel.

vélemény?

genyamagyar 2013.07.25. 11:46:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Milyen zsidóüldözésről beszélsz hülyegyerek?

Te tényleg nem érted a posztot???

Csak úgy kérdem...

genyamagyar 2013.07.25. 11:49:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Ezen az alapon minden törvényi változás miatt kialakult gazdasági térvesztás egyenlő a zsidóüldözéssel?"

Pál utcai fiuk, Pásztor fiúk, Nemecsek, golyók... Megvan?

Trafikmutyi = Einstand.

kaqxar 2013.07.25. 11:53:20

@roli101: úristen, és neked kereskedelmi végzettséged van?!

korondisz 2013.07.25. 11:55:19

Nagyon jó a párhuzam a filmmel, gratulálok a cikk írójának. Pontosan ugyanúgy megy minden mint jó hetven évvel ezelőtt, és a végkifejletünk is ugyanaz lesz mint akkor. Kirekesztés, elszigetelés majd a nyomor. Akkor is voltak akik tapsoltak a diktátornak és most is akadnak ilyenek. Az első adandó alkalommal elmenekülök innen és mindenki mást is erre bíztatok.

korondisz 2013.07.25. 12:06:07

@6EQUJ5: Nem lehetsz annyira ostoba, hogy nem veszed észre: A trafikokat nem fidesz szavazók nyerték, hanem a moslékosbödön védenceid személyesen..Volt amelyik ötszázat... Illetve nyertek még a rokonaik, szomszédaik, és a takarítónőik is. Itt jobboldali szavazónak borzasztó kevés volt lenni...Ezt egy 10 éves gyerek is látja, csak a független ügyészség, meg a totális agyhalottak nem.

kaqxar 2013.07.25. 12:16:27

@Vigyázz autókihajtás!: ez nem egészen így volt. az euban a cukortermelés nagyobb volt a keresletnél, és egyre nehezebb volt értékesíteni a világpiacon, mert jött föl ázsia meg dél amerika. ezért jött a lehetőség, hagy a gyáros aki AKARTA, az EUs summa fejében bezárhatta a gyárát. Mivel szép összeg volt, meg mostazonnal pénz ezért bezárt asszem az 5ből 4. Tipikus magyar mentalitás, mostazonnal, 3 év múlva meg majd meglátjuk. Az akkori kormány lehet, hogy tehetett volna ez ellen, de hogy ők zárták be a gyárakat, egyszerűen nem igaz.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.07.25. 12:19:33

@Ensiada Arkoveitie: a kommentjeidbol ugy latom, te ertelmes vagy alapbol is, nem kell kepzelodnod, eleg ha belegondolsz a kerdesbe amire valaszoltal. szerinted a) vagy b)? ha ugyis a varosban jar, es megveszi a cigit, akkor be is vasarol? eddig nem vasarolt be a varosban, ha mar ott jart, de most a cigi miatt igen? az idiota jopofaskodast a teljesen lenyegtelen nikkvalasztasrol pillanatnyi gyengesegnek gondolom.

vajdasagi 2013.07.25. 12:20:28

@korondisz: Sajnos totális agyhalottból igen sok van...

Lencsés István 2013.07.25. 12:25:39

@koborvadász: De vagyok , hisz nekem írsz , szóval ezt bebuktad . :D Elméről a helyedben nem beszélnék név nélkül . Troll névvel nem lehetek .

Szociknak vége 2013.07.25. 12:37:16

@koborvadász: Nekem kissé más a tapasztalatom, ha nem sértlek meg.

A legbutább emberek ma a DK ill. a szocialista párt támogatói, persze a fidesznél is van egy csomó, hisz nagyobb bázisa van mint a többi pártnak együttvéve.

korondisz 2013.07.25. 12:39:27

Nem találom, de valamelyik futóbolond valami ilyesmit írt: "amennyiben valami visszásságot(sic) látsz tegyél feljelentést" Kinél, te hatökör? Hála a diktátor munkásságának, csak ífjúkori cimboráinál és egyéb hű csatlósainál lehet ellene feljelentést tenni azok alapján a dokumentumok alapján amit ő kiad...De persze nem ad ki semmit...Mit gondolsz miért ítél el minket(őket) az unió kéthetente? Kivétel nélkül minden döntéshozó és bármilyen jogot gyakorló szervezetnél az ő emberei ülnek. Sejtheted mennyire fogékonyak lennének a feljelentésre, amit egyébként hivatalból már régen el kellett volna indítaniuk a hangfelvétel és a vallomás alapján. Értsd meg, a demokráciának vége!

Szociknak vége 2013.07.25. 12:41:01

@korondisz: Az azonosító nélküli civilverő Gergényinél tegyél feljelentést, tudod a demokrata kapitánynál....:))

korondisz 2013.07.25. 12:50:14

Én inkább a piti lopással gyanusított szerencsétlent párban halálra rugdosó, májat lépet leverő pintérdroidoknál szeretnék feljelentést tenni.

korondisz 2013.07.25. 12:57:44

@MetroGoldwinMayer: Pont ugyanakkora eséllyel lehet ma feljelentést tenni a tolvajok vezére ellen, mintha annak idején rákosival vagy kádárral próbáltuk volna ugyanezt. Igaz el nem hurcolnának, de egész biztosan nyilvántartásba vennének, és onnantól neked meszeltek.Még közmunkát sem kapnál sehol...

Roan 2013.07.25. 12:57:47

@Firk: kb. 40.000 dohányárusító hely volt, ebből 2.000 multi, a többi hazai tulajdonú kisbolt, kocsma. Tehát 38.000 magyar helyett lett 5.400, ezzel tényleg nyertek a magyarok.
A dohány egyébként bevonzó termék volt, így sok kisbolt valóban lehúzhatja a rolót előbb-utóbb, ugyanígy, a multiknál, benzinkutaknál is történtek elbocsátások.
Árusítóhelyek számának csökkentése: Ausztriában is zárt rendszer van, a dohányosok száma mégsem csökkent. Amit egyébként az állam sem akar igazán, mivel a legnagyobb bevétele neki van a dohányból. A kiskorúak védelme meg egy vicc: iskola mellé is települhet, árulhat energiaitalt, jégkrémet...

korondisz 2013.07.25. 13:07:17

Mai cikk, most találtam, ékes bizonyítéka annak hogy miféle "szaktudás" alapján választják ki a vezető poziciók betöltőit:

"Azt rebesgetik, Csányi viszonya közel sem olyan jó már Orbán Viktor miniszterelnökkel, mint hajdanán, és a hatalmi játék akár oda vezethet, hogy a magyar gazdaságra erős hatással lévő üzletember az MLSZ éléről is távozik.

– Semmilyen szinten nem vetődött fel az elnök úr távozása. A szövetség hosszú távú programokat hirdetett meg, amelyek egyre eredményesebbek – tette közzé a szövetség vezetősége. Arra a felvetésre, hogy Csányi belebukhat-e a románok elleni őszi vb-selejtező esetleges elveszítésébe, azt a választ kaptuk: – Nem, mert az elnököt nem kizárólag a válogatott szereplése alapján kell megítélni.

A Bors mindenesetre számba vette, ki lehet a magyar futball új vezére.

Közülük kerülhet ki az új vezér

Mészáros Lőrinc

Felcsút polgármestere, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa. Földbirtokos, nagyvállalkozó, aki a Puskás Ferenc Akadémia vezetője, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke.

Garancsi István

Üzletember, a Videoton tulajdonosa, a természetjáró és kerékpáros turizmus miniszterelnöki megbízottja. A Duna Takarék első embere, Orbán Viktor miniszterelnök jó barátja.

Hernádi Zsolt

A Mol elnök-vezérigazgatója. Cége a Vidi egyik főtámogatója. Orbán Viktorral remek viszonyt ápol. Esélyeit rontja: a horvát ügyészség korrupciós ügyben gyanúsítottként akarja kihallgatni."

zeniot 2013.07.25. 13:10:49

Nekem az elején tetszett az elgondolás.
Elvenni a multiktól az értékesítésből származó jövedelmet.és szétosztani a kisemberek között. Valamint tele volt az ország üresen álló üzlethelyiséggel, ezek is hasznosulhattak volna.
Ehhez képest mi történt....
Az árudák jelentős része benzinkutakon jött létre. Ezt nem lett volna szabad megengedni.Nulla beruházás,nulla fejlesztés.
Naiv lélekként arra gondoltam,hogy minden jelentkező kap egy,azaz egy trafikot,és szépen eléldegél belőle a családjával együtt.
De a végeredménytől jobboldaliként ,és dohányosként is hányingerem van.
Csatlakoznék az előttem szólóhoz,egy fillért sem költök ilyen helyen. Megoldom máshogy.

Roan 2013.07.25. 13:12:53

@Lindalinda: Ellenzéki pártok egy termék kereskedelméből hogyan és milyen formában kapnának pénzt? Egy fekete autó a hó végén összeszedi a százalékot a környéken az összes trafiktól, bolttól, kocsmától, benzinkúttól? Jézusom...

PiBá 2013.07.25. 13:19:40

Hol lehet fellelni a filmet? Ma valahogy bénán keresek ...

Szociknak vége 2013.07.25. 13:32:02

@korondisz: Miért, tettél feljelentést? Akkor meg miről beszélsz?

Tettél feljelentést Orbán ellen a demokráciában, 8 évig? Ugye nem. Megvan a diplomamunkája? Gyurcsány még keresi, igaz?

koborvadász 2013.07.25. 13:37:34

@Lencsés István:
Létező nem létező!
Olyan is van. Vagy mégse?
Látszik, hogy nem tanultál filozófiát.

Amúgy az összes besütött barátoddal, fajta társaddal, elhúzhatnátok.

Unalmas, hogy minden fidesz hazugság, rossz döntés, törvénysértés hozzászólásaitok kimerül piktor fényezésében.
Majd a múltra mutogattok vissza!

A tényekkel jössz állandóan. Akkor tényszerű legyen a hozzáállásod is.
Vagy mégse? Nem is létezel. Vagy?!

Roan 2013.07.25. 13:49:04

@zeniot: Pár sorral feljebb írtam, hogy az elvenni a multitól - szétosztani a kisemberek között megállapítás már eleve nem igaz. A végeredményt meg ismerjük.

Lencsés István 2013.07.25. 14:02:21

@koborvadász: Nekem nincsenek besütött barátaim , azaz hazudsz ráadásul fosva ami szánalmas . FIDESZ nagy kezdőbetű , és ők nem hazudnak . Ilyen nincs , hogy . : " .... piktor .... " . Ha nem tudok kinek írsz , akkor ma és itt utoljára reagálok rád ezen blogbejegyzésnél .

Mitzimackó 2013.07.25. 14:09:13

@MetroGoldwinMayer: te hülye, te! smittnek is megvan a diplomamunkája! de ki írta?

Mitzimackó 2013.07.25. 14:11:00

@MetroGoldwinMayer: mondjad már, KORÁBBAN volt azonosító?

Szociknak vége 2013.07.25. 14:37:22

@Mitzimackó: Smitt le is mondott, helyesen. Gyurcsány nem, bánja is már az mszp, de már késő.

Korábban is vertek civileket a rendőrök?

Nero Bianco 2013.07.25. 14:49:57

@MetroGoldwinMayer:
"Korábban is vertek civileket a rendőrök? "

Nem, korábban is meg később is csak rendőröket vertek rendőrök.

christophe 2013.07.25. 14:51:31

@MetroGoldwinMayer: gyujtottak fel tv szèkhàzat,kukàkat,szedtek fel utcakoveket ès dobàltàk azokat?Ne nèzd hulyènek az embereket ,mèg nagyon jol emlèkszem az elozmènyekre.szerinted,ha most megkergulnènek a ''mocskosballiberàliszsidobuzicigànyok''(nagyjàbol ennyiben merul ki Nàlatok az aki nem fènyezi viktàtor seggèt) apintèr a bàjos mosolyàval oszlatna?

Nero Bianco 2013.07.25. 14:53:48

@zeniot:
"Elvenni a multiktól az értékesítésből származó jövedelmet.és szétosztani a kisemberek között."

Csak a probléma ezzel az elgondolással eleve az volt, hogy a multik kezében kb 10-15%-a volt a dohánykiskernek.

A másik probléma pedig ott volt, hogy azok az országok, melyek sikeresen csökkentették a dohányfogyasztók számát, azok elsősorban népegészségügyi szempontból közelítettek a kérdéshez, és nem kereskedelmi szempontból.

christophe 2013.07.25. 15:00:53

@MetroGoldwinMayer: Elozmènyek;szèkhàzfelgyujtàsa,szemeteskukàkkal koritve,utcakodobàlàs àla fidess barnainges frakcio,desszertkènt hibbant orbànfan,tankban szervirozva.Na most hamegkergulnènek a ''mocskosballiberàlisbuzizsidocigànyok''(Nàlatok ennyiben merul ki az a rèteg aki nem nyalja fènyesre viktàtor seggèt,apintèr vajh a bàjos mosolyàval,lehegerlo modoràval tenne rendet?Ja TEK -et mire is hoztàk lètre,àà dehogy avatkoznànak kozbe,ugyanmàr....

korondisz 2013.07.25. 15:01:26

@MetroGoldwinMayer: Schmitt (legalább a nevét le tudnád írni ha kommentelsz róla), nem lemondott, hanem a nép elkergette. Egy órával a "lemondása" előtt még az mtv-n vitézkedett. Csak közben a viktor belátta hogy túl nagyra nőtt az ügy, és paraszt áldozatot hozott. Így működik ez kis hazánkban.

frankodanko 2013.07.25. 16:31:41

@droid_: LOL, sokat jarhattal falun... Pont olyan emberek azok, akik elmennek a szomszed kisvarosba es kartonszamra veszik a cigarettat, mert aztan nekik annyi penzuk van. En megteszem/tehetem, de az orszag jelentos resze sajnos nem.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.07.25. 19:00:35

@frankodanko: 10 napig naponta venni egy dobozt és megvenni egy kartont 10 napra mifelénk pont ugyanannyiba kerül. nálatok a faluban nem így van? csodálkoznék. éppen azt írom, hogy naponta bemenni egy pár kilométerre lévő városba azért az 1 dobozért minimum kétszer annyiba kerül az utazással, a tökfelesleges időtöltést nem is számolva. ki az aki ezt választja? talán az aki ingyen utazik és semmi egyébbel nem tudja elütni a szabadidejét. te például bemászkálnál naponta?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.07.25. 22:46:22

ha csak szánalmas személyeskedésre vágysz, akkor keress valaki mást, engem ez nem köt le. ha valami érdemit is szeretnél közölni, akkor tedd meg, talán még visszanézek.
süti beállítások módosítása