HTML

Facebook

...és még annyit, hogy

Ami eszembe jut, mert nem kell mindig tematikusnak lenni.

Társadalom

Bejegyzések

Friss topikok

HTML doboz

 

2008.11.07. 10:56 Zsoolt

Én nem tudok kétszer ugyanúgy aláírni!

Lehet, hogy én vagyok Dr. Jekyll és Mr. Hyde? Vagy ilyen rohamosan fejlődő (ne jó: változó) személyiség vagyok?

Mindenesetre a legapróbb banki ügyintézés is kész kálvária számomra. Már tudom előre, amikor belépek az ajtó, hogy gond lesz. A hölgy még nem sejt semmit, barátságosan mosolyog. De én már a kezemet tördelem, hogy mindjárt jön a pillanat, amikor alá kell írni.

Szorongatom a pórázas tollat, teljesen kifehérednek már az ujjaim és görcsösen igyekszem visszaemlékezni vajon melyik aláirásom lehet a kartonon. A cirádás, türelmesen kiírt? Amiben a g-nek van még lefele úgy egy hurka és nem sokkal később a "k" felső hurka követi? Vagy az azóta inkább elharapódzott kunkor-vízszintes vonal és a Zsolt egy áthúzott hullámmal való odabiggyesztése.

Önmagában aláírni nem tudomány...mert az úgy kijön az emberből. Megfogom a ceruzát és egy lendülettel leírom a nevem. Elvégre tudom még egyelőre a nevem, és habár már igen távol kerültem a MACI ÍR stílusú még írásnak tekinthető betüvetéstől, a jó hír az, hogy egy aláírástól senki sem várja el, hogy olvasható is legyen. Tehát nagy levegő, tollfogás (mindegy hogyan, ne szóljál már bele mindenbe!), és egyszuszra. Meg lehet ezt csinálni.

De ki kezdte el terjeszteni azt a hülyeséget, hogy ezt kétszer ugyanúgy meg lehet csinálni? Sőt nem kétszer, hanem gyakorlatilag mindig ugyanúgy kéne csinálni! De nekem basszus nem megy. Minden aláírásom így egyszerre hihetetlenül bonyolult lett, mert nem csak arról van szó, hogy megfogom a tollat és alákanyarítom a nevem, hanem gyakorlatilag úgy készítek művészi rekonstrukciókat, hogy nem láthatom az eredeti művet. Néha ha kicsit legalább oldalra van fordítva a kisasszony monitora akkor belelesek. Már sokat segít, ha látom melyik fajta lehet....de ha nem...hát az aztán az igazi tudomány. Ehhez képest a középkori kódexmásolás kutyafasza.

Néha a hölgy segítőkész. Alkotok egyet, és rázza a fejét. De megkegyelmez és azt mondja: egy kicsit jobban ki kéne dolgozni. Én úgy megadóan bólintok és nekiesek mégegyszer, mint ötödikben az asztalra tett alma portréjának, amire már csak ingatja a fejét. Ez már sokkal jobb, de még nem az igazi. Arra gondolok, közben, hogy én most gyakorlatilag egy olyan parapszichológiai kísérlet részese vagyok, ahol nekem ki kéne találni mire gondol...és ha elég erősen koncentrál a képernyőn látható, valamikor a történelem előtti időkben leadott mintára, akkor én felvéve az ő hullámait produkálni fogom. Van, hogy három aláírás is szerepel ugyanazon a papíron és akkor az utolsót, amolyan 4-es alá jeleggel, még elfogadja.

Nekem az aláírásom más ha esik, más ha fú. Ha szexeltem előző nap hát az hogy lenne ugyanolyan, mintha egy hete már semmi? És ha éhes vagyok? Vagy rosszkedvű? És ha eltelt 5 év? Az piskóta?

Lehetne ezt úgy cizellálni. Elég nagy az az aláíráskarton, miért ne lehetne rajta mondjuk 6-7 változat. Kis pöttyökkel lehetne jelölni. A lila a dühös korszaké, a piros a kicsattanó, a sárga a napsütéses és feketével lehetne az esős napok aláírását jelölni. Ha sietek az zöld és mondjuk nyáron a szabadság idején meg olyan ráérősen kék.

Ezt még nem sikerült egyik bankkal sem elfogadtatnom, pedig valjuk be világbajnok ötlet...leginkább az történik, hogy már az aláírás előtt, ki sem várva a kínos pillanatot azt mondom: készpénzt szeretnék majd felvenni, de előtte írhatnánk egy új aláírási kartont?

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://annyit.blog.hu/api/trackback/id/tr81755408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak egy olvasó 2008.12.15. 09:24:36

... hát igen. biztos nem tudatosan, de ennek elkerülése érdekében "dolgoztam ki" egy olyan aláírást még tinikorom végén, hogy az egyszerre legyen felnőttes, klassz, olvashatatlanul egyedi:) és könnyen gyorsan, szinte mindig ugyanugy leírható.:) vagy legílábbis olyan stílusjegyeket hordoz, amelyek lényegét mindig tudom produkálni bármilyen napom is legyen:) mégha hónapok óta nem is szexeltem:)

pingvin01 2011.12.28. 03:24:19

Ezt most találtam meg és annyira magamra ismertem :)). Mivel egyre többet írok alá, az amúgy is stilizált aláírásom néhány dinamikus vonalra redukálódott és kezdett egyáltalán nem hasonlítani a banki aláírásmintára... A múltkor akartak íratni velem kedvesen egy újat, de ha lendületesen írtam, folyton kicsúsztam a keretből, lassan viszont nem akartam írni, mert akkor legközelebb nem emlékeznék rá, hogy mit hogyan kanyarítottam. Valami négy lapot sikerült elrontanom, mire a rendszer zárása előtt egy-két perccel végre összejött :).