HTML

Facebook

...és még annyit, hogy

Ami eszembe jut, mert nem kell mindig tematikusnak lenni.

Társadalom

Bejegyzések

Friss topikok

HTML doboz

 

2009.10.14. 22:39 Zsoolt

"Egy egészséges társadalom kiveti magából az életképtelen egyedeket"

"Az élővilágban egy egészséges populáció kiveti magából a populációra veszélyes és az életképtelen egyedeket. Azért, mert azok féken tartása, illetve eltartása olyan többletterheket okoz, amelyek veszélyeztethetik a populáció túlélését. Az emberiség nemes és érző szívű, mi mindkét csoportot eltartjuk egész életükön át. Nem tudom, van-e hozzánk hasonlóan hülye társadalom a Föld élőlényei között. Mi gazemberségnek tartjuk, hogy egy már előre tudhatóan nyomorék magzatot megszabadítsunk jövőbeli életének bármelyik ép ember számára elképzelhetetlenül szörnyűnek látszó kínjaitól, és hogy megszabadítsuk a szüleit egy öröm nyújtására alkalmatlan, a társadalom számára értéktelen utód gondozásának életfogytig tartó büntetésétől."
 
 

A fent idézett sorokat egy Korund névet viselő kommentelő hozzászólásából vettem, amit a fogyatékossággal élő embereket ellátó intézmények kitagolásáról írt blogbejegyzésemhez fűzött.

 
Neki ajánlom az alábbi videót:
 

3 komment

Címkék: fogyatékos életképtelen


A bejegyzés trackback címe:

https://annyit.blog.hu/api/trackback/id/tr831450904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaga · http://autostat.hu/markatoertenetek 2009.10.16. 12:13:04

Kiveti, mégpedig kiutálja, kiközösíti. Egy ideig játszik az ember, persze, de aztán egy idő után ez már semmit sem jelent, kibukkan a valóság. Az ember is ösztönök hajtotta. A gyerekeknél ez nagyon jól látható.

semota · http://livewithit.blog.hu 2010.01.31. 14:11:48

@Kaga:

Nem csak az "életképtelen" egyedeket veti ki magából, hanem mindenkit, aki valamilyen szempontból kilóg a sorból. Például az átlagnál lényegesen intelligensebb gyerekeket is jellemzően kiutálják, pedig lehet, hogy egy ilyen gyerek később több hasznot hajt a társadalomnak, mint középszerű osztálytársai.
süti beállítások módosítása