HTML

Facebook

...és még annyit, hogy

Ami eszembe jut, mert nem kell mindig tematikusnak lenni.

Társadalom

Bejegyzések

Friss topikok

HTML doboz

 

2009.01.01. 12:36 Zsoolt

Miért nincs már szilveszteri TV műsor?

Állítólag a szilveszter az a kötelező bulizás napja. Ez sose volt igaz, de egyrészt jól hangzik, másrészt meg, mint az utcai zavargásoknál demonstrációknál, a hangos, látványos dolgok azt az érzetet keltik, mintha egy ország mozdult volna meg. Pedig nem. (a szerző komcsi)

Sokáig a házibulik, a befizetős szórakozóhelyek (idáig sose fajultam), és az utcai örömködés létező alternatívája volt a szilveszteri TV műsor. Ma már nem az, mert nincs szilveszteri műsor. De nem azért mert az RTL Klub vagy a TV2 inkább rég levitézlett filmek ismétlésével intézi el a szilvesztert. Bármilyen giga-mega produkcióba is fektetnének, az a feeling már nem jön vissza, mint ami régen körül lengte a szilveszteri műsort. (a szerző tudatlan. Jobb lenne, ha nem is fogna bele olyan témába, amihez nem ért)

 

Nem azért mert a kereskedelmi tévék tehetségtelenek (dehogynem..)..nem, ne szólj bele! mondom, hogy nem azért!, hanem mert a TV többé már nem egy országot átfogó közösségi médium. Utáltuk, hogy csak 1 csatorna van (kisbarátom két csatorna volt!!), de ennek megvolt az a következménye, hogy egy országot kapcsolt össze egy-egy TV műsor. Például "A" szilveszteri műsor. Másnap milliók beszéltek arról, hogy a tavalyi jobb volt, vagy ha nem is beszéltek róla, beléjük égett, részévé vált életüknek, a tág értelemben vett kultúrájuknak. Így lehet az, hogy ma egy egész generációnak közös élménye a Markos Nádas duó. Külföldről hazaérve van abban valami összetartozást kifejező élmény, hogy végre megint olyan emberek között vagyok, akik tudják ki volt Hofi Géza. Ma már ez nincs így. A következő generáció aligha építhet arra, hogy Stohl András az azonos korúakat észrevétlenül összekötő figura lesz. Mert vagy látta valamelyik csatornán, vagy nem. (ja meg..van pofád egy lapon említeni Hofi Gézát Stohl Andrássa!..egyes, leülhetsz!)

Szóval a szilveszteri TV műsor már nem attól hiányzik, mert nem csinálnak ilyeneket, hanem mert a TV csatornák többé már nem egy országot szólítanak meg, és ezzel a korábban létezett közös médium (közvetítő, összekötő kapocs) veszett el. Hálistennek...

 

Szólj hozzá!

Címkék: műsor andrás markos hofi géza nádas stohl é:szilveszteri műsor


A bejegyzés trackback címe:

https://annyit.blog.hu/api/trackback/id/tr71851380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása